pablo2

Blog: 10 blogs die gaan over opstellen (systemisch werk) en de 5 belangrijkste redenen om een opstelling neer te zetten

 15/07/2020

Dat systemisch werk mijn passie is, moge duidelijk zijn! In dit bericht geef ik je de 5 belangrijkste redenen om een vraag neer te zetten via een opstelling. Daarnaast zet ik de 10 blogs, die gaan over deze manier van werken, voor jou op een rijtje. Veel leesplezier!

De vijf belangrijkste redenen om een opstelling neer te zetten

Waarschijnlijk zijn er naast deze vijf nog meer redenen te bedenken maar dit zijn echt de belangrijkste:

  1. Waar je ook tegenaan loopt, het wordt ineens -letterlijk- zichtbaar op het moment dat representanten hun rol innemen.
  2. Een opstelling maakt je duidelijk waar de aandacht mag liggen. Beter gezegd: op wie!
  3. Een opstelling neerzetten is in tijd erg effectief. Je bespaart hier zo twee tot drie coachingssessies mee.
  4. Een vraag opstellen vraagt om voelen, niet om denken, dat doen we al genoeg. Net als praten. Opstellen draait om ervaren, waarnemen, voelen in het lijf.
  5. Een opstelling stopt als de energie maximaal is. Het hoeft niet ellenlang door te gaan.


Het effect van een opstelling kan wel even voortduren. Werken met opstellingen, systemisch werk, is werken met de ziel. De ziel heeft tijd nodig. Het kan best zijn dat een half jaar na de opstelling nog nieuwe inzichten tot je komen. 

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Wat brengt deze afwijzing mij?

Lees dit bericht

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier