pablo2

Blog: Aan het eind van haar opstelling was de muur er nog steeds

 06/12/2018

Tijdens een Opstellingsavond worden zowel abstracte als concrete zaken opgesteld. En wat soms negatief lijkt, heeft ook een positieve bijdrage geleverd aan jouw ontwikkeling!

Een muur voor haar eigen bescherming

Stond direct voor haar en klaar in vechtershouding. Wist snel te reageren. Nog voordat zij dat kon! De muur had hier en daar wat deuken opgelopen. Was beschadigd. Van de klappen die waren uitgedeeld. Aan het einde van haar opstelling was de muur er nog steeds, maar had wat meer afstand genomen. Was zachter geworden. Meer geopend. Gaf kleur. Was er, indien nodig, indien gevraagd.

Vroeger... 
Zorgde de muur voor haar. En op dit punt in haar leven beschermde hij haar nog steeds. Maar teveel. Ze ervoer het als een druk, een last.

Tijdens de opstelling... 
Nam de muur steeds meer afstand, ging rustig zitten. Er werd immers gezien dat wat gezien mocht worden! En dat wil niet zeggen dat ze nooit meer een muur zal opzetten. Het betekent alleen maar dat ze zich bewust is van de muur, weet wat de muur haar brengt en dat ze de muur kan inzetten, als ze deze nodig heeft. En doordat zij steeds meer haar verantwoordelijkheid neemt, bewust keuzes maakt, leert ze achter haar besluiten te staan. In plaats van dat voor haar wordt gekozen.

Als representant of observant... 
Kunnen zaken uit de opstelling je raken. Je in jouw thema raken. Niet zozeer met de bedoeling je emotioneel te raken. Wel met de bedoeling je bewust te maken en inzicht te geven.

Een observant vertelde me “dat zij de muur heel herkenbaar vond. Ook al was de muur op een ander gericht dan bij de vragensteller het geval was”. 

Ben je daar ook van? 
Van alle kennis, informatie en hetgeen gebeurt in je opnemen en kijken welk voordeel jij ermee kan doen? Dan kan ik je de hand schudden! 

Meer info? 
Wil je meer weten/ lezen over systemisch werk en opstellingen, dat kan, informatie genoeg. Wil je je aanmelden voor de volgende Opstellingsavond, klik dan hier.

#systemischwerk

Lees meer over systemisch werk

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Wist je dat onze vroegste ervaringen een enorme impact hebben op wie we nu zijn?

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier