Systemisch werken bij Sprankelend aan de Slag

Meedoen aan een familieopstelling zorgt voor inzicht in waarom zaken in jouw leven gaan zoals ze gaan. Je kunt elke vraag inbrengen om samen te onderzoeken, zowel privé als zakelijk. Ook als je echt met je gevoel aan de slag wilt in plaats van je ratio. Systemisch coachen helpt je met het luisteren naar je gevoel.

Werk jij meestal op basis van je ratio en minder op basis van je gevoel?

Daar heb je vast een goede reden voor. Toch kan je ratio je op enig moment hinderen. In een opstelling kijken we aan de hand van jouw vraagstelling naar jou binnen een groter systeem (zoals je familie, gezin, team op je werk). Je krijgt inzicht in waarom dingen gaan zoals ze gaan. Met dat inzicht kun je vervolgens direct aan de slag. Eh, let op, binnen systemisch werken krijg je wat je nodig hebt en niet per se wat je wilt.

maxresdefault

Wat is je opstellingsvraag?

Je mag elke vraag inbrengen tijdens een opstelling. Je vraag kan zowel privé als zakelijk zijn. We vervullen diverse rollen in het leven, maar als mens zijn we één. Dus doe jij vanwege een privévraag mee aan een opstelling? Dan kan het zomaar zijn dat je werk toch een rol speelt. En andersom. Als vraaginbrenger krijg je tijdens de opstelling wat je nodig hebt en niet zozeer wat je wilt. Zie het als een onderzoek dat je start zonder verwachtingen. Als je je openstelt en je eraan overgeeft, werkt dat het beste. Systemisch coachen is een bijzondere ervaring dus laat je verrassen tijdens een van de opstellingsavonden of een 1 op 1 opstelling in de praktijk.

Een opstellingsavond meemaken? Meld je dan hier aan!

Voorbeelden van vragen van eerdere opstellingsavonden:

 • Na mijn scheiding is het contact met mijn drie kinderen slecht. Wat kan ik doen om het contact te herstellen?
 • Ik voel me in groepen zo bekeken, zo alleen. Ik trek me dan vervolgens terug. Wat kan ik doen om dit te veranderen?
 • Ik wil graag meer actie in mijn leven. Ik stop terwijl ik zo graag verder wil. Wat ligt daaronder?
 • Ik heb moeite met contact maken en om mijn emoties te laten zien. Ik slik ze weg. Wat is de verklaring daarvoor? Wat zou er in mijn kindertijd gebeurd kunnen zijn waardoor ik me zo gedraag?
 • Ik wil graag de relatie van geld onderzoeken in relatie tot mijn onderneming. Wat speelt daar precies en wat heb ik te doen?
 • Ik heb altijd de relatie met mijn moeder onder de loep genomen maar nooit die met mijn (stief)vader. Ik wil mijn vader weer in de ogen kijken. Wat kan ik daarvan leren?
 • Op dit moment kan ik zo snel gaan als een jakhals en tegelijkertijd zo moe zijn als een giraffe. Wat willen deze delen van mijzelf mij vertellen?
 • Ik merk dat ik moeite heb om mijn rol te pakken binnen het gezin. Waar het mijn zus wel lukt, merk ik dat ik moeite heb om zaken te accepteren danwel te organiseren. Dat is erg vermoeiend. Wat speelt hier?

Ohja, wat als je voelt aan alles dat je een opstelling wil doen maar je weet de vraag niet concreet te verwoorden?

Ik ben ervan overtuigd dat dan ook het systemisch veld laat zien "datgene dat nodig is". Het enige wat je nodig hebt, is vertrouwen en geef je over aan het systeem!

Het resultaat van systemisch coachen ofwel een opstelling

 • Hulpmiddel om meer bij je gevoel te komen
 • Meer inzicht in patronen die wel of niet voor je werken
 • Begrip voor je verleden
 • Je onbewuste wordt meer bewust gemaakt
 • Hulpmiddel om patronen te doorbreken
 • Bevestiging van gemaakte keuze
 • Stimulans om bepaalde keuze te maken
 • Meer notie van je valkuilen, blinde vlekken, talenten en kwaliteiten
 • Meer inzicht in bepaalde relaties: wat laat zich zien tussen de ander en jou

Op welke manier?

Een vraag opstellen kan op meerdere manieren. Bij Sprankelend aan de Slag kun je terecht voor:

 • Opstellingsavonden
 • 1 op 1 opstellingen
 • Een privé Opstellingsavond


Hieronder lees je meer over de verschillende manieren! 

Groep opstellingsavonden

Bij een Opstellingsavond zijn er maximaal drie vraaginbrengers. Naast de vraaginbrengers kunnen nog deelnemers en representanten aanwezig zijn; het is dus een groepsevenement. Ieder dient de vraag die de vraaginbrenger wil opstellen. De manier van werken is intuïtief. Als observant of representant word je altijd geraakt in je eigen thema's. Oppervlakkig, diepgaand, het kan allemaal. Heb je geen opstellingsvraag? Dan is het bijwonen van een avond ook een mooie belevenis.

Er zijn meerdere opties inclusief investering om deel te nemen aan de Opstellingsavonden:

 • Deelname aan de Opstellingsavond
 • Het inbrengen van een vraag (gegarandeerde opstelling). Je kunt alleen de vraag opstellen maar je kunt ook een coaching achteraf nemen.
 • Een muziekopstelling


Neem een kijkje bij de data en zie welke optie jou het beste past. Aanmelden kan ook via deze pagina.

Ontdek wat een Opstellingsavond inhoudt

1 op 1 opstelling

Bij een 1 op 1 opstelling ben je van harte welkom in de praktijk van Sprankelend aan de Slag. Samen met Jacqueline ga je je vraag onderzoeken, wordt de vraag opgesteld met behulp van poppetjes en andere objecten. Ook is het mogelijk dat gewerkt wordt met vloerankers, dus echt in de ruimte werken. Na de opstelling komen de opgedane inzichten aan bod en wordt afgesloten met een plan van aanpak: wat is de volgende stap om je doel te halen? De 1 op 1 opstelling kan ook plaatsvinden via Zoom of Teams.

"De opstelling bood in één beeld zoveel opheldering over de vraagstelling die ik had ingebracht. Het werkt nu nog steeds door en hierdoor lukt het mij 'als vanzelf' om milder naar de betreffende personen en situatie te kijken. Zoals gezegd: powerful stuff!"

1 op 1 opstelling boeken

1 op 1 opstelling: Alle info op een rijtje

Je krijgt: 

 • een uitgebreide exploratie van je vraag (wat is de vraag onder de vraag?)
 • een opstelling die het beste bij jou past
 • duidelijke inzichten ook vanuit mijn oogpunt
 • zicht op de acties die je kunt uitvoeren
 • de mogelijkheid om bij te sturen na een paar weken (via een Zoom gesprek)


De praktische informatie:

 • Een 1 op 1 opstelling duurt twee uur
 • Na zes tot acht weken vindt online via Zoom een terugkoppeling plaats van 30 minuten
 • De investering bedraagt € 250 EUR incl. 21% btw. 

Privé-Opstellingsavond

Tevens bied ik een prive-Opstellingsavond aan. Deze dienst neem je af op het moment dat je echt blokkeert in een grote groep en het wel nodig is om te werken met representanten. De agenda, die wordt gehanteerd bij een 1-op-1 opstelling is ook deze avond leidend. De hulpvraag exploreren, een opstelling, inzichten bespreken en de eerste stap doornemen. Deze avond duurt twee uur. Er zijn vier representanten aanwezig die ik persoonlijk benader. Deze avond is specifiek voor jou: aandacht en focus van de aanwezigen ligt op jou en hetgeen je wil inbrengen. In een gemoedelijke en informele sfeer. Voor de investering, zie de pagina Tarieven.

"Met name tijdens de opstellingsavond werd ik geraakt door wat ik zag gebeuren en wat dit betekende. De confrontatie dat ik me erg alleen voel, hard werk voor anderen en mezelf daarbij vergeet, dat er sprake is van weinig zelfliefde en dat ik dit ( terug) wil vinden...  Ik heb die avond veel dankbaarheid gevoeld." 

Bel of mail me even voor meer informatie

Anderen over systemisch werken bij Sprankelend aan de slag

"Ik prijs me gelukkig dat ik representant bij Jacqueline mag zijn. Heb nu een aantal keer een opstellingsavond bij Jacqueline mogen meemaken. Wat maakt dat ik me gelukkig prijs? Ik ga dat proberen te verwoorden. In de eerste plaats weet Jacqueline een veilige sfeer te creëren. Er worden serieuze onderwerpen besproken, maar de humor ontbreekt zeker niet! Van tevoren worden er duidelijke afspraken gemaakt. Onder andere over dat als je een rol krijgt toebedeeld maar hij voor jou niet goed voelt, je deze rol kan weigeren zonder hierbij uitleg te hoeven geven. Verder is het zeer belangrijk dat alles wat er tijdens een avond besproken wordt, ook daar blijft. Knap hoe Jacqueline de inbrengers hun eigen proces laat doorlopen op hun eigen tempo. Ze heeft hierbij oog voor detail, niets ontgaat haar (bijvoorbeeld als iemand op een bepaalde manier beweegt). Voor de een is het wat makkelijker om bij zijn gevoel te komen dan voor de ander, ook hier is ruimte voor en zo worden er tijdens een opstellingsavond zaadjes geplant zodat de inbrenger ermee verder kan. Ik vind het altijd weer een cadeautje om daar een bijdrage aan te mogen leveren. Wat mij ook heel erg aanspreekt, is dat Jacqueline nazorg biedt aan de inbrengers van een vraag. Worstel je met een vraagstuk en is vooral je hoofd hierin tot nu toe leidend, stel je vraag dan eens op bij Jacqueline en luister naar wat je gevoel erover vertelt!"

Nathalie, vaste representant bij de Opstellingsavonden, 2020

Ook wat aanscherping nodig?

Plezier hebben in je leven en zelf de verantwoordelijkheid durven nemen? Doe er wat mee. Dat geeft je energie. Dan kun je weer sprankelend het leven door.

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier