De natuur vertelt ons zoveel over onszelf

Kijk maar eens naar de dahlia! Het begint al bij de knol van deze bijzondere bloem. Elke knol is anders. De grootte, lengte en zwaarte van de knol bieden geen enkele garantie voor de grootte van de bloem zelf. Of de hoeveelheid bloemen. De omgeving heeft daarop grote invloed, denk maar aan de samenstelling van de aarde, de  hoeveelheid zon en schaduw, voeding etc.. Naast de omgeving gaat het om de plant zelf: wat heeft deze nodig om optimaal te groeien en te bloeien? 


De natuur kan ons zoveel leren. Ook over onszelf. De kennis en ervaringen die ik vanuit Sprankelend aan de Slag opdoe en verzamel, wil ik graag met je delen. Daarom is er deze kennisbank, met achtergrondinformatie en duiding over waarom dingen gebeuren zoals ze gebeuren. Een mix van wetenschap en (persoonlijke) ervaringen. Grasduinen maar!

Docu's

Ofwel documentaires. Ik had bij docu's altijd het gevoel dat ze saai waren, wetenschappelijk onderbouwd moesten zijn (onderbouwing op basis van ervaring vind ik ook een onderbouwing). Dus ik vermeed ze. Tot een paar jaar geleden... Ik werd getriggerd door de docu HEAL. Een documentaire over "the power of the mind". Hieraan werkte een groot aantal therapeuten mee. Zij vertelden over hoe je jezelf kan helen. Een openbaring! Sindsdien heb ik meerdere docu's bekeken.

Mis je een docu die absoluut in het rijtje moet staan, laat het me gerust weten!

Bekijk het aanbod aan docu's

Blogs & artikelen

Zo lang ik me kan herinneren, schrijf ik in dagboeken. Nu houd ik diverse dagboeken bij. Die van Paperblanks zijn mijn favoriet. Hierin schrijf ik als ik een cursus heb, een interessant boek lees of de dag van me afschrijf. Ook na het mediteren of de yoga, schrijf ik mijn inzichten vaak op. Het is goed om onbewuste zaken, die tijdens een meditatie zichtbaar worden, op te schrijven zodat ze bewust worden en je ermee aan de slag kan! 

Schrijven vanuit mijn hart kan ik steeds meer. Vooral bij Sprankelnieuws kan ik daar meer en meer mijn ei in kwijt. Opschrijven wat me bezighoudt, zonder (zelf)oordeel, is voor mij echt bevrijdend!

Ik schreef en schrijf van me af

Boekreviews

Boeken. De een zweert erbij, de ander niet. Ik zweer erbij. Soms. Wat ik wel ervaar, is dat je er tijd voor vrij moet maken. Tegelijkertijd kan het boek zo interessant & boeiend zijn, dat je het in een ruk wilt uitlezen! Dat is dan weer de taak van de auteur. 

Toen ik klein was, verslond ik boeken. Was ik wekelijks te vinden bij de bibliotheek. Soms wel twee keer per week en dan was ik zo een uur verder. Met lezen en uitzoeken. 's Avonds, terwijl we moesten gaan slapen, las ik onder de dekens gewoon door. Zo blij was ik een keer dat ik van de Sint een leeslampje kreeg. Kon ik lezen zonder dat mijn ouders het zagen en ze weer boos werden omdat het te laat was. Haha! Ook heb ik 1,5 jaar gewerkt bij de Universiteit van Nijmegen, bij de Universiteitsbibliotheek (geen toeval toch?). Ondanks dat mijn afdeling zich voornamelijk richtte op de digitale collectie was het een inspirerende omgeving.

Bekijk mijn bibliotheek eens en vertel me... Wat is het boek dat volgens jou in de lijst ontbreekt? Ben benieuwd! Ik laat me graag inspireren. 

Bekijk gerust mijn digitale bibliotheek

Filmpjes

Iedereen heeft uit zichzelf een andere voorkeur voor gebruik van zijn of haar zintuigen. Zo is de een visueel ingesteld en is de ander meer gericht op voelen, horen of proeven. Het mooie van films is dat je ze breed kunt inzetten. Ze zijn geschikt voor mensen die iets hebben met zien, horen en/of voelen! Want de film neemt je direct mee in het verhaal; je ziet de persoon en je hoort de teksten. 

Filmpjes zijn effectief want je kunt de boodschap in korte tijd kwijt. Twee minuten is genoeg om kennis over te dragen of informatie mee te geven. Bekijk gerust eens mijn filmpjes. Mijn motto is "just do it", perfectie kan altijd nog!

Bekijk hier de filmpjes over coaching, systemisch en energetisch werk

Podcasts

Sinds kort heb ik zelf het luisteren naar podcasts ontdekt. Heerlijk vind ik het om langere autoritten te maken en ondertussen te luisteren naar iets wat ik interessant vind. Zo luisterde ik ooit naar een uitzending van Joe Dispenza met als titel "What am I doing wrong?". Op deze vraag kwam hij ook terug. Als je jezelf deze vraag stelt, dan heb je jezelf al geprogrammeerd in het "wat doe ik verkeerd", terwijl de vraag misschien mag zijn: “hoe ging het en wat kan een volgende keer (eventueel) anders?” Iedereen heeft zijn eigen tempo! Vergelijk jezelf niet met anderen, alleen met jezelf een jaar geleden. Bijvoorbeeld.

Laat je inspireren door verhalen over mijzelf en mijn klanten

Je hoofd wat meer uit en je hart wat meer aan?

We hebben zo goed geleerd om ons hoofd in te zetten. We weten veel, we vinden er wat van en hebben er vaak een oordeel over. Wat als je meer naar je gevoel gaat? Meer je intuïtie laat spreken? Wie weet wat zich dan ontvouwt. Ik help je er graag bij!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier