Bio-logisch consult

Sprankelend aan de Slag verdiept zich al jaren in het thema gezondheid. Dit vanuit de holistische visie dat body en mind een uitermate krachtige combinatie zijn. Vanuit deze kennis en ervaring biedt Sprankelend aan de Slag een bio-logisch consult. Deze geeft jou meer inzicht in de mentale en/of fysieke reacties van jouw lichaam.

Bio-logisch consult bij Sprankelend aan de Slag

Een bio-logisch consult geeft je een ander inzicht in jouw mentale of fysieke klacht. Bijvoorbeeld als je je afvraagt waarom jouw lichaam reageert zoals het reageert. In minimaal twee sessies van anderhalf uur maak je kennis met een andere benadering van jouw klacht en/of ziek zijn. Voorafgaand aan de eerste sessie vul je thuis een intakeformulier in rondom jouw klacht. In de eerste sessie bespreekt Jacqueline van Sprankelend aan de Slag dit intakeformulier met jou en vraagt waar nodig verder door naar je achtergrond. De tweede sessie gaat dieper en staat in het teken van het bijbehorende gevoelsleven (en dat is de kern).

Concreet aan de slag met een bio-logisch consult

Jouw lichaam doet alles om te ‘overleven’. Zelfs zonder dat jij er actief moeite voor hoeft te doen. Dit bij zowel fysieke pijn als bij zielenpijn. Het kan zijn dat jij de reactie van je lichaam niet (meer) snapt of logisch vindt. Een bio-logisch consult van Sprankelend aan de Slag geeft je inzicht in zogezegd de biologische ofwel de natuurlijke reactie van je lichaam.

Sprankelend aan de Slag heeft bij Biologika Nederland de Masterclass gevolgd en meerdere workshops. Naast en tijdens de coaching werkt Sprankelend aan de Slag met deze Germaanse geneeskunde, ontwikkeld door Dr. Hamer.

"De aanleiding om naar Jacqueline te gaan, was een gedeeltelijk gescheurde pees, waar ik veel last van had. Ik vroeg me af of de oorzaak misschien dieper lag dan puur overbelasting van de voet. De sessies vond ik fijn. En interessant. Om te vernemen dat openbaring van een kwaal een signaal was dat er een genezingsproces op gang was (gekomen) van oude (traumatische) ervaringen. Het voelde als een bevrijding van een last en gaf een optimisme t.a.v. mijn "kwaal". Ik kijk sindsdien anders tegen klachten aan."

Biologika Nederland leert de logische oorzaken van gezond zijn

Wat is je vraag?

Een bio-logisch consult is inzetbaar bij verschillende klachten en conflicten in je lichaam en mentale staat, bijvoorbeeld:

 • Angst, depressie
 • Chronische pijn, acute pijn en zenuwpijn
 • Pijnmanagement (anders tegen pijn aankijken)
 • Stress. Vanuit de biologie is stress kortdurend bedoeld (maximaal een paar dagen). Tegenwoordig kunnen we jarenlang stress ervaren. Dit kan allerlei klachten veroorzaken. Ook de shock van een diagnose kan langdurige stress veroorzaken.
 • Terugkerende lichamelijke klachten van allerlei aard
 • Vermoeidheid


De ervaring leert tevens dat (coach)klanten allerlei (terugkerende) klachten hebben. Een bio-logisch consult maakt dan ook deel uit van een op-maat coachtraject. Geef gerust aan bij de kennismaking dat je graag je fysieke/ mentale klachten mee wil nemen in de coaching. 

Wat zijn de opties bij coaching

Voorbeelden van soorten vragen

Klachten kunnen zowel groot als klein zijn. De vragen waarmee mensen bij Sprankelend aan de Slag aankloppen, zijn heel divers.

Hieronder enkele voorbeelden:  

 • Wat heeft mijn eczeem mij te vertellen?
 • Ik heb een gaatje in mijn kies; wat kan ik doen om dit weer te laten herstellen?
 • Ik heb elk jaar weer last van mijn rechterschouder. Mijn huisarts kan niks vinden. Na een aantal sessies bij de fysiotherapeut gaat het weer over. Wat triggert mij?
 • Wat is het emotionele conflict achter mijn ziekte, de diagnose?
 • Wat vertelt de prognose van mijn ziekte mij?
 • Ik heb een eetstoornis; wat is hiervan de oorzaak?
 • Ik heb telkens jeuk in mijn oren; wat wil dat zeggen?
 • Ik merk dat ik met tussenpozen wat neerslachtig ben. Hoe kan ik daar anders naar kijken?
 • Ik heb op mijn linker grote teen een wrat, wat betekent dat?
 • Ik ben van mijn fiets gevallen en kwam weer terecht op mijn rechterbeen waardoor ik weer last heb van dat been. Waarom steeds dat been?
 • Wat hebben mijn ouders, voorouders, mijn genen met mijn gezondheid te maken?
 • Ik heb last van mijn linker enkel.


"De aanleiding om naar Jacqueline te gaan voor een bio-logisch consult is mijn linker enkel. Al jaren heb ik -in fases- last van m’n enkel en ik was heel nieuwsgierig naar de visie hierachter vanuit de Germaanse Geneeskunde. De sessie heb ik als prettig ervaren. Jacqueline legde helder en duidelijk uit middels verhaal en tekeningen hoe e.e.a. in elkaar steekt. Een goede combi van uitleg en zelf aan de slag gaan. Het leverde het inzicht op dat ook hier de body en mind wel degelijk samenwerken. Ik heb deze blessure altijd gezien als een blessure. Nu weet ik, dat als ik last heb, dat ik dan in de herstelfase zit en dan ga ik altijd even na wat die enkel mij op het moment daarvoor probeerde te vertellen."

“Pijn geeft je informatie; het is aan jou wat je ermee doet”

Deze blogs/ referenties geven je zicht op wanneer een bio-logisch consult jou verder kan helpen:

Het resultaat van een bio-logisch consult

Door jouw klacht met Sprankelend aan de Slag te ontrafelen, krijg je meer inzicht in het reactiepatroon van jouw lichaam. Deze totaal andere kijk op bestaande ziekte en klachten kan jou meer rust geven. Dit omdat je je klacht anders gaat ervaren. Door het consult begrijp je meer en meer de lichamelijke en mentale processen die zich afspelen. Deze processen kun je vervolgens met vertrouwen verwelkomen in plaats van met angst of stress. Op den duur kan dit de symptomen verzachten en de duur van de klachten verkorten. 

Boek hier direct je afspraak!

“Wat we geloven, wordt waar”

Anderen over een bio-logisch consult bij Sprankelend aan de Slag

“Jacqueline tunede in op mijn ‘hoestvraagstuk’. Door haar manier van doorvragen, afstemmen en ‘puzzelen’ gaf zij mij een ander inzicht in mijn benauwdheid. Dit in situaties waarin ik weinig tot geen controle heb. Door dit inzicht is het hoesten niet meteen over, maar snap ik wel beter waarom het hoesten ontstaat. Ook leer ik mezelf beter begrijpen. Ik heb meer inzicht in waarom ik reageer zoals ik reageer.”

Wat mijn eczeem mij vertelde over communiceren

Disclaimer

Let op: de Germaanse Geneeskunde is geen geneeskunst, maar een bewustwording van je klacht/ziekte. Neem bij (acute) klachten altijd contact op met je huisarts of specialist.

Ook wat aanscherping nodig?

Plezier hebben in je leven en zelf de verantwoordelijkheid durven nemen? Doe er wat mee. Dat geeft je energie. Dan kun je weer sprankelend het leven door.

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier