Verliefd op de dahlia

Enkele jaren geleden ben ik verliefd geworden op deze veelzijdige bloem. Ik hou van de intense kleuren (in het bijzonder de rode, roze en paarse!), van de complexiteit van de bloemblaadjes en van het hele groei- en bloeiproces. In de zomer en in het najaar vind ik het heerlijk om dagelijks een rondje in onze tuin te maken langs de dahlia’s. Ik raak er nooit op uitgekeken! In de winter ligt mijn zolder vol met de dahlia-bloembollen; ze mogen natuurlijk niet bevriezen. In het voorjaar plant ik mijn lievelingsbloemen weer. Gewoon met mijn blote handen in de grond. Groene vingers met zwarte rouwnagels. Ook dat ben ik. En terwijl ik in de aarde wroet, maak ik mijn hoofd leeg.

Hoofd én hart

Tot aan mijn dertigste verjaardag ‘overheerste’ mijn hoofd: het rationele, het relativerende. Het heeft me ver gebracht. En ook veel voor me gedaan. Nu nog. Maar rond mijn dertigste veranderde er iets. Heel subtiel. Ik werkte als projectmanager bij een zakelijke dienstverlener maar het voelde niet meer goed. Ik besloot om naar een loopbaancoach te gaan. Dat was het begin van een transitie die nog steeds (gelukkig) voortduurt!

Dit was de inspiratie voor het coachtraject van Hard naar hart. Ook werd mij eens gevraagd een brief uit het hart te schrijven (voor mijn eerste opstelling ever) en daar maakte ik van "brief uit het hard". 

Coachingstraject: Van hard naar hart

Mijn opleidingen

Ik rondde de Basisopleiding tot coach en de opleiding Dieper Coachen bij de Alba-Academie in Veldhoven af, zette mijn eigen coachpraktijk op. Ook kwam ik in aanraking met onder andere nieuwe (werk)wijzen, zoals mediumschap (vorm van energetisch werk), het werken met kaarten en het houden van opstellingen. Manieren die niet direct rationeel te verklaren zijn, maar zeker een (bewezen) bron van inzichten zijn. Deze heb ik omarmd. Nog steeds werk ik via studies en trainingen aan verdere groei. Het houdt me scherp, lerend en open minded.

Een opsomming (niet compleet hoor)

 • Basisopleiding tot Coach en Dieper Coachen
 • Oefenavonden bij Myrthe Bruinzeel
 • Jaaropleiding Mediumschap en diverse trance-weken en jaaropleidingen bij Nicole de Haas
 • PSYCH-K® Basis en Advanced Workshop (ik ben Facilitator)
 • Masterclass (jaaropleiding) Nieuwe Medicina (Germaanse Geneeskunde) via Biologika Nederland
 • Representant bij het Opstellerscollectief
 • Training "Inherited Family Trauma" bij Mark Wolynn (auteur van het boek It didn't start with you)

Dit inspireert mij

Om lekker in mijn vel te zitten, schrijf ik mijn Morning Pages, schilder ik met acryl- en aquarelverf, mediteer ik en doe ik aan yoga. Mijn brabbelende hoofd tot rust brengen zodat ik mijn intuïtie en gevoel beter kan horen & voelen. Heerlijk om zo af en toe te trainen en tennissen. Ik spreek graag af met vrienden en vriendinnen; fijn om met gelijkgestemden te zijn. Vaak in combinatie met iets waar ik eveneens warm voor loop: eten en drinken.

Schilderij: mijn broer Sjaak.

Mijn persoonlijk verhaal over mijn grote, kleine broer

Een greep uit mijn inspiratiebronnen

 • Dahlia's, de natuur, vogels
 • Joe Dispenza, Deepak Chopra, Anna Wise, Gabor Maté en al zijn werken 
 • Documentaires als In utero, HEAL en The wisdom of trauma (zie docu's)
 • Boeken over de dood, trauma, coaching, geld, manifesteren etc (zie boekreviews)

Wat inspireert jou? Waar loop je warm voor? Waar gaat je hart sneller van kloppen? Gun jezelf om het te (her)ontdekken!

Coachingspraktijk Sprankelend aan de Slag

Als coach werk ik graag volgens het Inclusive of holistisch principe. Ik combineer ratio en gevoel. Mijn mannelijke en mijn vrouwelijke kant. Mijn kennis en mijn intuïtie. Ik houd je een spiegel voor en help je bij het maken van keuzes die goed voor jou zijn.

Sprankelend; dat past bij wie ik ben en hoe ik werk als coach. Dagelijks sprankelen; dat gun ik jou ook. Dus, aan de slag, want actie- en resultaatgericht ben ik ook.

Sprankelend aan de Slag is aangesloten bij de NOBCO (de Nederlandse Orde van Beroepscoaches). Zie ook mijn profiel op hun website. Bekijk hier het klachtenreglement en de Ethische Gedragscode.

Dit zeggen klanten over mij

Hoe ze mij ervaren in contact, tijdens de coaching, een webinar of bijvoorbeeld een Opstellingsavond:

 • oprecht geïnteresseerd
 • koersen op gevoel
 • de vinger op de juiste plek leggen
 • bruisend, luchtig, humor, spontaan, enthousiast
 • er niet omheen draaien
 • altijd mogelijkheden zien
 • veiligheid bieden
Bekijk hier alle reviews van klanten

Aan de slag!

Wil je vooruit en sta je ervoor open om te gaan vertrouwen op je intuïtie? Wil je jouw pad (meer) kleur geven en lol houden in je werk, thuis en met vrienden? Ik ga graag met je aan de slag.

 • Wil je persoonlijk kennismaken? Neem gerust contact met me op en meld je dan aan voor een (gratis) kennismaking.
 • Wil je vanaf vandaag mijn blogs, aanbiedingen en activiteiten makkelijk volgen? Meld je dan aan voor Sprankelnieuws. Afmelden kan op elk moment. Tot snel!
Ik wil graag Sprankelnieuws ontvangen

Leer mij persoonlijk kennen!

Wil je vooruit en sta je ervoor open om te gaan vertrouwen op je intuïtie? Wil je jouw pad (meer) kleur geven en lol houden in je werk, thuis en met vrienden? Ik ga graag met je aan de slag.

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier