Coachingstraject van hard naar hart

Intuïtief coachen helpt jou om actief de volgende stap te zetten in een situatie die je wilt aanpakken. Zoals meer doen met je gevoel, je gelukkiger voelen of een betere balans vinden tussen jezelf, je gezin en je werk.

Intuïtief coachen helpt je verder

Meer doen met je gevoel, het vinden van een baan die echt bij je past, je nog gelukkiger voelen in je huidige bestaan, een betere balans tussen jezelf, je gezin en je werk; er zijn allerlei situaties waarin intuïtief coaching jou verder kan helpen. De intuïtieve coaching van Sprankelend aan de Slag is actie- en resultaatgericht. Ben jij eraan toe om met een open mind in de spiegel te kijken en actief aan de slag te gaan met jezelf? Zet de eerste stap en kies voor holistische, persoonlijke coaching, op een intuïtieve wijze, van Sprankelend aan de Slag. Een coachingstraject is afgestemd op JOU en wat JIJ nodig hebt.

Wat is je coaching vraag?

Natuurlijk komt iedereen met haar of zijn eigen vraag bij mij in de praktijk. Hieronder volgen een aantal voorbeelden uit de praktijk: 

 • Ik wil graag emotioneel ontladen. Ik heb veel meegemaakt in mijn leven, dit weet ik maar heb ik nog gevoelsmatig te doorleven.
 • Ik heb een tweelinghelft verloren. Wat voor impact heeft dat op mijn leven en hoe integreer ik dit meer in mijn leven?
 • Ik heb last van depressieve periodes. Wat vertelt de depressie mij en hoe kan ik hiermee leren leven?
 • Ik ben gediagnosticeerd met een ziekte. Welk conflict ligt hieronder en hoe zorg ik ervoor dat ik meer zelfvertrouwen krijg?
 • Wat is de volgende stap die ik kan maken in mijn professionele ontwikkeling. Ik heb nu een eigen zaak. Wat wil ik hierna want ik voel dat dit niet meer past.
 • Ik wil graag onderzoeken wat de impact is geweest van de psychische constellatie van mijn moeder. Ik heb het gevoel dat ik teveel verantwoordelijkheid draag.
 • Na 30 werken bij dezelfde werkgever sta ik nu op straat. Wat wil ik met de rest van mijn leven? Zowel privé als zakelijk?
 • Mijn romantische relaties houden geen stand. Wat belemmert mij hierin? 


Bij de één is de vraag ingestoken vanuit privé, bij de ander vanuit werk. Natuurlijk vervullen we verschillende rollen, maar als mens zijn we één. Daarom kan het zomaar zijn dat als je om privéredenen coaching zoekt, je werk toch een rol kan spelen en andersom. Dat is ook de kern van holistisch coachen: kijken naar het geheel binnen bepaalde contexten.

Plan een (gratis) kennismakingsgesprek in

Wil je weten of je bij Sprankelend aan de Slag terecht kan met je vraag? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. 

We bespreken:

 • Jouw aanleiding voor coaching (waar loop je tegenaan, wat wil je graag anders zien)
 • Het gewenste resultaat van de coaching
 • Het symbool dat je meeneemt naar de afspraak. Het symbool representeert het resultaat. 
 • En ervaren hierdoor direct of er een klik is tussen ons.


Na het gesprek ga ik voelen wat voor jou passend en nodig is. Soms zal ik direct met een voorstel komen, anders kom ik daar na een paar dagen op terug. Terwijl ik voel en het gesprek weer laat passeren, teken ik een praatplaat. Deze praatplaat is leidend in het voorstel. Je krijgt deze praatplaat natuurlijk ook te zien, een afgestemd cadeautje zogezegd. Zie onderstaande, geanonimiseerde voorbeelden.

Plan gerust een kennismakingsgesprek in

Het grootste vraagstuk in mijn praktijk

Er is wel één vraagstuk waarmee mensen relatief vaak aankloppen. Ze zijn gewend om hard te werken, leven vooral uit hun hoofd, het ratio. Zorgen zichzelf, hun gezin. Jarenlang zitten ze in een strak ritme en dat gaat prima. Als de kinderen ouder worden, kunnen ze hun teugels wat laten vieren. ‘En nu ik’ is de gedachte. Maar dan blijkt dat ze niet meer zo goed weten waar ze wel of geen energie van krijgen. De energie en de rek zijn eruit. Daar worstelen ze mee; ze raken in de knoop. Ze schakelen mij als coach in om weer te ontdekken waar ze energie van krijgen, waar ze weer van uit de knoop raken.

Herken je dat en wil je ook bloeien? Meld je dan aan voor het intuïtieve coachingstraject van zes maanden.

Coachingstraject: Van hard naar hart

Het resultaat van intuïtief coachen

Dit is voor iedereen anders. Afhankelijk van de doelen die mijn klanten stellen.

Ik noem er een paar:

 • Meer rust (in je hoofd)
 • Handvatten om je zelf sturing te geven
 • Meer luisteren naar je intuïtie, naar je gevoel, naar wat je lichaam aangeeft
 • Beter weten wie je bent, wat je wilt en nodig hebt
 • Bewust zijn van waar je warm voor loopt, waar je energie van krijgt
 • Kennis van jouw saboteurs en tips om daarmee te leren omgaan

Uitgangspunt is de holistische benadering

Vanuit de coachopleiding -inmiddels meer dan 10 jaar geleden afgerond- werden we getraind in inclusieve coaching. Ofwel: holistische coaching. De mens bestaat uit meerdere aspecten zoals het gevoel, ratio, spiritualiteit, je lichaam en de omgeving. Het een kun je niet loszien van het ander. De mens als geheel zien. Om deze reden heb ik destijds ook de opleiding bij Biologika Nederland gevolgd over de conflicten die ten grondslag liggen aan mentale en fysieke klachten. Deze neem ik ook altijd mee in de coaching. 

In de coaching komen dus meerdere aspecten, altijd in verbinding met elkaar, aan de orde:

 • Wat denk je?
 • Wat voel je emotioneel?
 • Wat ervaar je fysiek?
 • Wat is jouw beweging ten aanzien van de omgeving?
 • Wat is jouw zielsbeweging?


Het uiteindelijke doel is het ervaren van balans op deze vlakken. Ik heb meerdere middelen die ik hierbij inzet. Ik pas deze altijd intuïtief toe. 

Lees hier mijn blog over holistisch coachen

Bereik een grote impact in slechts 5 dagen!

Ben je er klaar voor om met jezelf aan de slag te gaan, in korte tijd veel te doen en daarbij een grote impact maken? Naast het standaard coachingstraject "Van hard naar hart" biedt Sprankelend aan de Slag ook nog een top-traject aan: in vijf dagen tijd meer inzicht in jezelf verkrijgen waardoor je nog meer impact kan maken. Op elk gewenst gebied! Naast een vrijblijvende intake werk je -in korte tijd- vijf dagen intensief samen op energetisch, systemisch niveau en met behulp van intuitieve coaching. 

Bekijk hier wat het traject inhoudt en of het voor jou is bestemd

Anderen over intuïtieve coaching bij Sprankelend aan de Slag

“Ik was nooit zo happig op coaching. Dacht altijd dat het vrij zweverig zou zijn. Dat is bij Jacqueline niet het geval! Ik zou iedereen een coach als Jacqueline gunnen. Jacqueline voelt namelijk precies aan wat je nodig hebt op dat moment. Daar stemt zij de inhoud van de coachingsessie op af. Dat verloopt heel natuurlijk. Ze is een warm en toegankelijk iemand, die overal doorheen prikt. Haar humor en zelfspot maken het allemaal niet zo zwaar. Zij inspireert enorm.

Ik heb veel uit de zeven bijeenkomsten gehaald. Als ik nu verval in een oud patroon hoor ik onwillekeurig een ‘Jacqueline-stemmetje’. Dan lukt het me om mezelf ‘tot de orde’ te roepen.”

Froukje, november 2019

Boek een afspraak om kennis te maken

Ook wat aanscherping nodig?

Plezier hebben in je leven en zelf de verantwoordelijkheid durven nemen? Doe er wat mee. Dat geeft je energie. Dan kun je weer sprankelend het leven door.

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier