pablo2

Vier tips om meer te leren van je fysieke en/ of mentale klachten

 09/02/2024

Ineens werd ik ziek op vakantie. Nou ja, ziek is wellicht een groot woord. Enorm vermoeid. Je hoort natuurlijk vaker verhalen dat mensen ziek worden op vakantie of bijvoorbeeld met pensioen zijn. Hoe kan dat nu? In deze blog ga ik daar dieper op in plus ik geef je vier tips hoe je dit verder kunt onderzoeken.

Waarom word je ziek op vakantie?

We zijn een weekje in de bergen. De derde dag van de vakantie voel ik me na het skiën echt zo verschrikkelijk moe. Het lukte me niet mijn ogen open te houden. Plus: ik had een overactieve mind. Het waarom ging ik allemaal invullen. Komt vast omdat ik de hele dag in de zon & buitenlucht was. Ben ik niet gewend. Te zwaar geluncht... Dat heen & weer geloop de hele dag... Ik deed waar mijn lijf om vroeg. In bed liggen en mijn ogen sluiten. De dag erna? Een wereld van verschil! Ik moest -eerlijk zeggen- wel ff wakker worden maar voelde me goed. Meer energiek; ook aan het einde van de middag. 

Het begon me weer te dagen... Hoe de Germaanse Geneeskunde hier naar kijkt. Over het algemeen geldt: als je klachten krijgt, dan ben je in herstel. Moeheid is een van de signalen van herstel. Vlak daarvoor moet dus iets zijn gebeurd dat maakte dat ik ging herstellen van het emotionele conflict dat speelde. Aha, ik ging op vakantie! Daarmee kreeg ik voor dat ene conflict zielsrust en werd ik "ziek". Herstellende... 

Dit was een klein conflict gezien de relatief lage klachten. Het idee is, dat je door te achterhalen wat ervoor zorgde dat je in herstel kwam, je ook meer zicht krijgt op je conflict. Door hieraan te werken, herken je het een (eventuele) volgende keer sneller waardoor waarschijnlijk de klachten ook minder zullen zijn.

Tip 1: Wanneer zijn de klachten begonnen?

De start van de klacht is het begin van de genezing/ het herstel. Klachten opschrijven maakt dat je een eventuele volgende keer eerder de klachten (en dus het conflict) kan achterhalen.

Tip 2: Wat is er precies gebeurd voordat je klachten kreeg?

Schrijf dit op. Dit heeft er (onbewust) voor gezorgd dat je conflict werd opgelost en dat je in herstel kwam. Je ging op vakantie, ben een cursus gaan doen, was aan het praten met een vriend(in), kreeg een email van iemand etc.

Tip 3: Welk conflict speelde?

Achterhaal het conflict aan de hand van de klachten, waar deze zich bevinden en de manier waarop het is opgelost. Dit is het moeilijkste deel en vaak heb je hierbij hulp nodig. 

Tip 4: Wat is er nodig om je lichaam te laten herstellen? 

Waar heb je behoefte aan? Volg dit gevoel. Hoe eerder je eraan toegeeft, hoe sneller je herstelt. Het zijn signalen dat je lichaam hard werkt om te herstellen.

Heb je behoefte aan iemand die met je meekijkt?

Dan kun je makkelijk via de website een bio-logisch consult boeken. In dit consult (waarvoor je ook huiswerk moet doen) gaan we in op de theorie, onderzoeken we jouw klachten & het onderliggende conflict. Als laatste bespreken we hoe je dit in de praktijk kunt inzetten.
 
Let op: de Germaanse Geneeskunde is geen geneeskunst, maar een bewustwording van je klacht/ziekte. Neem bij (acute) klachten altijd contact op met je huisarts of specialist.

Plan hier direct je bio-logische consult in

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Boekreview: It's not your money geschreven door Tosha Silver

Lees dit bericht

Wat te doen bij PLOTSELINGE boosheid? De remedie vind je in deze blog...

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier