pablo2

Blog: Ontdek de mystiek van de Germaanse Geneeskunde in boeken

 28/09/2023

De Germaanse Geneeskunde is in opkomst! Ik hoor steeds meer mensen die er weleens van hebben gehoord en ook online, via social media, kom ik het steeds meer tegen. Voor jullie geen nieuws, maar ik ben al een paar jaar fan. Zeker sinds ik vorig jaar bij Biologika Nederland de tiendaagse opleiding heb gedaan: een verrijking. In dit blog deel ik een viertal boeken met jullie die gerelateerd zijn aan de Germaanse Geneeskunde ofwel de Nieuwe Medicina.

In de titel spreek ik over “Mystiek”

Maar eigenlijk is het allemaal niet zo mysterieus. Het is eigenlijk heel logisch, vanuit de biologie bezien en de overleving. Tijdens mijn vijfdaagse cursus en later de tiendaagse opleiding gingen steeds meer lampjes in mijn hoofd aan en zie ik de verbanden. Duidelijk. Overzichtelijk. En als je ervoor openstaat een andere manier van omgaan met klachten, ziekten en symptomen.

Plan direct hier je bio-logische afspraak in!

Het doel van de Germaanse Geneeskunde is niet genezing

Ook al doet de titel dat vermoeden: geneeskunde. Het is een manier van innerlijk werk met als doel “zielsrust”. En wat voor de een zielsrust is, is voor de ander iets anders. In de Germaanse Geneeskunde ga je aan de hand van de symptomen, klachten, diagnoses van ziekten op zoek naar het (emotionele) conflict dat aan de basis ligt van de klacht. En hoe dat conflict is opgelost waardoor je nu klachten ervaart.

Degene die de Germaanse Geneeskunde hoog in het vaandel hebben staan, pleiten juist voor een samenwerking tussen de Reguliere en Germaanse Geneeskunde. Ze versterken elkaar!

Inmiddels heb ik vier boeken in bezit en ik deel deze boeken graag met je

Het zijn vier verschillende boeken met als basis allemaal de Germaanse Geneeskunde.

 • Zielsoorzaken van ziekte door Björn Eybl.
 • Biologika Organ Atlas door Roberto Barnai.
 • Recall healing Pyramid of health door Gilbert Renaud.
 • Het leven is een workshop door Marjolein van der Meulen.

Boek 1: Zielsoorzaken van ziekte door Björn Eybl

Dit boek is als pdf-bestand overal gratis op internet te vinden. Je kunt het pdf bestand downloaden en op deze manier van de informatie en kennis in het boek gebruik maken. Ik heb echter het fysieke boek in de kast staan. Waarom? Omdat ik het fijn vind om te bladeren, om te zoeken. Dit boek gebruik ik echt als naslagwerk. Om datgene wat ik denk dat de zielsoorzaak van een ziekte/ klacht is, te toetsen.

Het boek is uitgebreid:

 • Inclusief een uitleg van de vijf biologische natuurwetten (daarover volgt later een aparte blog)
 • Met veel foto’s (let op voor de gevoelige kijker)
 • Suggesties voor therapie
 • Klachten/ ziekten inclusief mentale constellaties worden uitgebreid behandeld, soms voorzien van illustraties en altijd met praktijkvoorbeelden en mogelijke suggesties voor therapie


Aandachtspunt is de vele vormen van therapie die worden gesuggereerd. Vanuit de Germaanse Geneeskunde is het doel zielsrust vinden. Als begeleider bepaal je niet waar de klant behoefte aan heeft, want zielsrust krijgen is voor iedereen anders, vandaar dat we voorzichtig zijn met suggesties.

Aan te schaffen via deze link

Boek 2: Biologika Organ Atlas door Roberto Barnai

Tijdens de tiendaagse opleiding, waar je dieper ingaat op de materie en ook op de uitzonderingen die er zijn, heb ik dit boek aangeschaft. De auteur is weer de trainer van mijn trainer en hij heeft de atlas opnieuw geschreven op basis van informatie en kennis van dit tijdperk. Het is dus ook een naslagwerk. Wel in het Engels, de Nederlandse vertaling komt eraan maar wanneer is onduidelijk. De Engelse taal zorgt er natuurlijk voor dat je niet altijd direct de juiste Engelse woorden hebt voor bijvoorbeeld een aandoening of klacht.

Voor dit boek geldt hetzelfde als het eerste boek: veel illustraties, uitleg van de vijf biologische natuurwetten. Er staan niet veel praktijkvoorbeelden in. Ook staat er veel tekst in en klein geschreven. Wat het af en toe wat moeilijk leesbaar maakt.

Dit boek is te verkrijgen via Biologika Nederland. Zie relevante links onderaan de blog.

Boek 3: Recall healing Pyramid of health door Gilbert Renaud

In dit boek worden bepaalde aandoeningen, ziekten, klachten kort en bondig behandeld. Er wordt iets uitgelegd over de klacht, de functie en soms een voorbeeld (die juist heel erg aanspreken). Geen illustraties of foto’s zoals in de andere twee boeken. Recall healing gaat dieper. We kennen allemaal het “topje van de ijsberg” en dat onze trauma’s zich bevinden onder de waterlijn. Slechts 10% is “bewust”, de overige 90% onderbewust. Gilbert Renaud geeft daarin aan dat de 90%, die zich onder water bevindt, ook weer bestaat uit een aantal fasen:

 • De eigen ervaringen
 • De blueprint van iedere persoon en deze wordt bepaald aan de hand van de volgende tijdlijn:
  • 9 maanden voor de conceptie
  • De conceptie
  • De zwangerschap
  • De geboorte
  • Het eerste jaar van het leven
 • De drie generaties


Deze laatste licht ik graag toe aan de hand van een ander boek dat ik heb gelezen, te weten “It didn’t start with you”. Toen jouw oma zwanger was van jouw moeder, bevonden zich in de baarmoeder van jouw moeder al eicellen. Uit een van die eicellen ben jij geboren! Dus op enig moment in historie waren drie generaties verbonden in een persoon. Magisch. Dus de moeite van het onderzoeken waard wat er in alle drie de generaties is voorgevallen.

Het boek is geschreven in het Engels. Dit boek is via de website van Recall Healing aan te schaffen (let op extra bezorgkosten ivm levering uit Canada).

Aan te schaffen via deze link

Boek 4: Het leven is een workshop door Marjolein van der Meulen

Wat ik leuk vind aan dit boek is dat de Germaanse Geneeskunde samenkomt met de Recall healing. In dit (deel 2) wordt dieper ingegaan op de levensblauwdruk, de persoonlijke tijdlijn en de familiestamboom. Super interessant om te gaan onderzoeken: wat zijn toevalligheden in jouw leven die overeenkomen met anderen uit jouw familie? Een grote uitnodiging om diep te gaan graven vanuit nieuwsgierigheid!

Dit boek is aan te schaffen via de website van HeartConnection Nederland

De Germaanse Geneeskunde, de Nieuwe Medicina, is interessant, boeiend en leerzaam

Sta je daar voor open dan kan het zomaar eens gebeuren dat je jezelf nog beter leert kennen en ook kunt anticiperen op gebeurtenissen. Waardoor je wellicht minder snel reageert op (emotionele) conflicten en je hierdoor nauwelijks klachten ervaart of veel minder lang.

Let op: de Germaanse Geneeskunde is geen geneeskunst, maar een bewustwording van je klacht/ziekte. Neem bij (acute) klachten altijd contact op met je huisarts of specialist.

Relevante links

 • Biologika Nederland
 • Een online naslagwerk van aandoeningen, klachten en ziekten inclusief mentale constellaties. Ook wordt de theorie op deze website uitgebreid toegelicht.
 • Een voorbeeld van hoe de Nieuwe Medicina/ Germaanse Geneeskunde werkt aan de hand van een fysieke klacht (zie blog).

Meer weten?

Wil je eens ervaren wat de Germaanse Geneeskunde voor jouw fysieke en/ of mentale klachten kan betekenen? Kijk dan eens op mijn website bij “bio-logisch consult”. Je krijgt huiswerk, we onderzoeken samen je klachten en hetgeen gebeurde net voordat je klachten kreeg, en gaan kijken wat jou zielsrust geeft.

Plan hier makkelijk je eerste afspraak in!

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Wist je dat onze vroegste ervaringen een enorme impact hebben op wie we nu zijn?

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier