pablo2

Vraag: Qua lijf heb ik dus altijd pijn aan de linkerkant; m’n linkerschouder, linkerknie, linker heup. ‘Alles’ zit links. Zou hier een betekenis achter zitten?

 11/11/2022

Van mijn volgers ontvang ik weleens interessante vragen. Ik beantwoord deze vragen en maak er gelijk een blog van zodat anderen ook het antwoord kunnen lezen. Deze keer gaat het over de signalen die ons lijf geeft: wat betekenen ze en wat kan je ermee?

Het antwoord op de vraag begin ik met een wedervraag

En die luidt: ben je links- of rechtshandig? Inmiddels weet ik dat de vraagsteller linkshandig is.

Hoe kun je dit testen?

  • Klap eens in je handen? Welke hand is dominant?
  • In welke arm houd jij een baby vast? En in welke hand de fles?
  • Met welke hand open jij de dop van een fles?

Het is niet altijd 100% waterdicht. Waarom? Omdat bijvoorbeeld "vroeger" linkshandigen werd geleerd om alles rechts te doen. 

Wat voor soort conflict hoort erbij?

Als we klachten hebben aan het bewegingsapparaat (wat ik zo teruglees in de vraag) dan praten we over eigenwaarde inbreuk conflicten. We voelen ons niet goed genoeg, vinden onszelf een verliezer, we zijn het niet waard.

Germaanse Geneeskunde

Dan hebben we twee manieren om naar de klachten te kijken volgens de Germaanse Geneeskunde (ofwel hetgeen ik leer via de Masterclass van Biologika). We kijken naar de rollen die we vervullen in ons leven in relatie tot anderen (hierom is het handig te weten of je rechts- of linkshandig bent). Ook kijken we naar de functie van het betreffende lichaamsdeel.

Een toelichting:

  • Op basis van onze handigheid (links of rechts) staat links voor onze “partner” kant en rechts voor onze “moeder-kind” kant. Mits je linkshandig bent. Als je rechts bent dan is het net andersom. Moeder-kind en ook partner mag je breed trekken. Het kan dus te maken hebben met jouw moeder of jouw kind. Maar ook je eigen bedrijf die je als je “kindje” ervaart. Of de overheid die voor jou zorgt. Je leidinggevende. Het betreft hier rollen waarbij jij voor de ander zorgt of de ander zorgt voor jou. Om het ingewikkeld te maken: dit kan ook een partner zijn die jouw zorg nodig heeft om te kunnen leven. Ook de partner kan je breder trekken: je partner, mensen die je als gelijkwaardig ziet, je vader, collega’s etc. In het geval van degene die de vraag stelde, gaat het om de “partner” kant. 
  • Vervolgens kijk je naar de functie van het lichaamsdeel. In de vraag wordt gesproken over de schouder, knie en heup. Je gaat dan kijken naar wat een schouder, heup en knie betekenen zowel in figuurlijke zin als feitelijk fysiek. Een paar voorbeelden. Heup staat voor “ik kan het niet meer dragen, ik kan het niet volhouden, ik krijg het niet gekanteld”. Knie staat voor onvervulde ambitie of erkenning en het feitelijk niet kunnen lopen, springen, sporten. Van belang bij deze fase is dat de woorden bij je resoneren, ze doen iets met je.


Op basis van de vraag, die natuurlijk heel kort & bondig is geformuleerd, kunnen we stellen dat deze persoon zich niet goed genoeg voelt. Dat je je schouders eronder moet zetten, dat je de situatie ondanks dat niet gekeerd krijgt en dat je erkenning nodig hebt maar waarschijnlijk niet krijgt.

Hoe ik mijn rusteloze benen rust gaf

De vraag is dan vervolgens

Gericht aan degene die de vraag stelde...

Wat is er gebeurd net voordat je de pijnklachten kreeg? Want op dat punt is het conflict “opgelost” waardoor je klachten kreeg. Als je weet wat je daar gedaan hebt (bijv. je bent voor jezelf opgekomen, je hebt nee gezegd, je voelt je van toegevoegde waarde, je bent een cursus gaan volgen, je hebt met iemand een gesprek gevoerd) dan kun je die kennis gebruiken om een volgende keer het conflict sneller op te lossen waardoor je minder (lang) last hebt van de klachten.

De sleutel is dat je erachter komt wat jou zielenrust geeft!

Disclaimer

  • Om de (emotionele) oorzaak van klachten/ ziekten te onderzoeken, is uiteraard meer nodig dan een enkele vraag. Verdieping is nodig. Niet alleen op theoretisch vlak (hoe zit het in elkaar) maar ook op emotioneel vlak (wat is er gebeurd en wat geeft jou rust).
  • De Germaanse Geneeskunde/ Biologika is geen geneeswijze. Eerder een bewustwordingsproces dat je veel inzicht kan geven.

Heb jij klachten/ een ziekte die je wil gaan onderzoeken?

Dat kan! Ik ben op zoek naar proefklanten. Ben je in voor een diepgaand onderzoek, wil je samen gaan puzzelen en wil je (zielen)rust ervaren? Neem dan gerust contact met me op.

Neem contact met me op voor een bio-logisch consult

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Wat brengt deze afwijzing mij?

Lees dit bericht

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier