Your body can stand almost anything. It's your mind that you have to convince

Je krijgt klanten die bij je eigen thema's passen, vertelde mijn opleidster mij. Het klopt ook nog! Ik herken heel veel in mijn klanten. Als zij gaan praten en over zaken vertellen die hen bezig houden, dan zit daar altijd een punt(je) van herkenning. Dat maakt ook dat ik in mijn blogs en artikelen schrijf over mezelf. Want wat ik meemaak, daar kan vervolgens weer herkenning voor jou zitten! 

 

Ik heb zelf de transitie gemaakt van vooral denken, weten & vinden naar meer voelen en gebruik maken van mijn intuïtie. Dat verwerk ik bijvoorbeeld graag in mijn blogs. Het staat dichtbij mij, wat het schrijven makkelijker maakt. Mis je nog een blog of artikel? Laat het me gerust weten!

Gepubliceerde artikelen

Onderstaande artikelen zijn online gepubliceerd op WO-magazine: 

Je krijgt wat je nodig hebt en niet wat je wil (zie link).
Vaak hebben we verwachtingen van hoe we willen dat iets verloopt. Maar wat gebeurt als deze verwachting geen waarheid wordt? Dan zijn we teleurgesteld of boos of trekken we onszelf terug. Wat gebeurt er als je ergens heen gaat zonder of zo min mogelijk verwachtingen? Dan kan er iets moois gebeuren! Vandaar ook deze quote: je krijgt wat je nodig hebt (en niet wat je wil)! Aan het begin van een Opstellingsavond vertel ik de deelnemers dat ze het beste kunnen komen zonder verwachtingen, de avond mogen zien als een experiment en dat er geen druk (van buitenaf) is. Als je niet wil, dan hoeft het niet en mag je nee zeggen.

Stop met zoeken je intuïtie is dichterbij dan je denkt (zie link).
Vanaf onze twaalfde leeftijd (ongeveer) ontwikkelt ons denken, het weten, het vinden (ratio) zich. Ook wel Beta genoemd. In deze bewustzijnsstaat leef je bewust. Vanaf die leeftijd gaan we meer en meer ons hoofd inzetten. Dat vraagt de maatschappij ook van ons. Waar we als kind meer in het gevoel zaten (Theta, Alpha) verdwijnt dat langzaam. Hoe mooi is het om dat weer in balans te krijgen. Want het voelen (Alpha) en onze intuitie (Theta) helpen ons verder! Dus je intuïtie is niet kwijt, je mag je intuïtie weer vinden! Zodat je daar weer gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld bij het nemen van een besluit. 

Blogs

Schrijven. Kop, romp en staart. Weet je nog, zo hebben we het geleerd! Soms, wil ik aan de andere kant gewoon schrijven wat mijn hart doorgeeft. De blogs die ik hier met je deel, hebben raakvlakken met coaching, energetisch en systemisch werk. 

Coaching:

 • Het beste recept tegen angst! Gezien de COVID-19 ontwikkelingen ineens zeer relevant?
 • Laat je hoofd niet je lichaam regeren
 • Ik wil me graag afsluiten voor de omgeving; hoe doe ik dat?
 • Jezelf onbewust saboteren! Hoe werkt dat eigenlijk?
 • Zakelijk en prive gescheiden houden, kan dat uberhaupt?
 • Je hoofd in controle. Perfectionisme! Herkenbaar?


Energetisch werk:

 • Een gezinsreading; wat komt er bij kijken en wat levert het op?
 • Ook dieren kun je energetisch lezen. Zo mocht ik een hond lezen met bijzondere resultaten voor het baasje


Systemisch werk:

 • Wat te doen als je weerstand ervaart bij het horen van het woord "opstellingen"? (inclusief een filmpje)
 • Wat mijn familiesysteem mij leerde
 • Wat deel je met anderen nadat je een opstelling hebt gehad? Een eigen voorbeeld
Bekijk hier meer blogs

Interessante artikelen van anderen

 • Mijn tweelingzusje kwam dood ter wereld, maar daar werd nooit over gespraat. Wat doet zo'n taboe met een gezin (zie link)? Geschreven door Jorie Horsthuis.
  Tijdens de voorbereiding van mijn Story op 25 september 2020 (tijdens Stories worth Sharing) attendeerde mij iemand op dit artikel. Van dit artikel is ook een podcast voorhanden (zie link) en terwijl ik deze luisterde werd ik geraakt door de inhoud. Natuurlijk door het vergelijk met mijn eigen verhaal en dat van Sjaak maar ook door het onderzoek wat deze journaliste heeft gedaan. Dus naast het persoonlijk leed van de ouders, die een kindje verloren, ook het leed van de tweelingzus die achterbleef. Plus het feit hoe de maatschappij en de wetenschap hiernaar kijken. Ik was geboeid. 
Herken je dit verhaal? Heb je zelf ook zo'n verhaal en wil je dat delen? Dat mag! Neem gerust contact met me op