pablo2

"Het verschil ervaren tussen ego en zijn"

Klant die een 1-op-1 opstelling doet

Deze man besloot zijn rol in het samengestelde gezin verder te onderzoeken. Voor wie werkte hij nu eigenlijk zo hard? Tijdens een 1 op 1 gesprek werd tijdens een opstelling zijn rol duidelijker.

Mijn klant is opa en ziet zijn (stief)kleinkinderen heel erg weinig

Dat zij in België wonen en dat Corona momenteel heerst, helpt niet aan de situatie. Maar hij en zijn vrouw; ze missen de kinderen en zien ze graag vaker! Hij wilde graag onderzoeken hoe dat zou kunnen.

Tijdens de voorbespreking kwam zijn grote verantwoordelijkheidsgevoel en zijn actiegerichtheid naar voren. Ondanks het feit dat de kleinkinderen van zijn vrouw waren, voelde hij zich meer verantwoordelijk en was hij degene die alles regelde. Tijdens en na de opstelling bleek dat hij steun miste van zijn partner. Dat die verantwoordelijkheid kwam uit zijn gezin van herkomst. Dat het hem rust gaf om even niks te "moeten". De opstelling ging niet over het samengestelde gezin dat zij waren. Het ging om het nemen van zijn eigen verantwoordelijkheid, de regie (weer) nemen over het eigen leven.

Een paar dagen later kreeg ik een mail van deze opa. Hoe hij bij thuiskomst zijn partner had getroffen. Zij vroeg hem hoe het was geweest. Opa kon zijn partner vertellen wat de inzichten waren en vooral dat hij zo graag haar steun wilde. Zijn partner erkende dat waardoor er een last van zijn schouders viel. Ook nu ervaart hij -weken na de opstelling- het effect ervan. Hij is zich bewuster van het verschil in ego en zijn. Dat helpt hem goed. Hij staat ook meer stil bij zijn gevoel en zijn neiging om zich klein te houden wordt steeds minder.

Wil jij eens ervaren wat een opstelling kan doen

Werken op identiteitsniveau

Overweeg je om te kiezen voor Sprankelend aan de Slag? Ik kijk naar je uit! Maar misschien vind je het eerst nog fijn om te lezen hoe anderen mijn aanpak ervaren. Bij deze! Heb je er een vraag over? Bel of mail me gerust.

Systemisch werk

Meedoen aan een opstelling zorgt voor inzicht in waarom zaken in jouw leven gaan zoals ze gaan. Je kunt elke vraag inbrengen om samen te onderzoeken, zowel privé als zakelijk. Ook als je echt met je gevoel aan de slag wilt in plaats van je ratio.

Lees verder

Meer verhalen van klanten

Overweeg je om te kiezen voor Sprankelend aan de Slag? Ik kijk naar je uit! Maar misschien vind je het eerst nog fijn om te lezen hoe anderen mijn aanpak ervaren. Bij deze! Heb je er een vraag over? Bel of mail me gerust.

"Met de bevestiging dat ik op de goede weg ben"

Een referentie van een deelnemer van een opstellingsavond. Zij mocht een stilte-opstelling doen.

Deelnemer aan de Opstellingsavond
Deze referentie lezen

"Lekker in mijn vel, meer luisteren naar mijn gevoel!"

Een referentie van een gevoelige vrouw van 43 jaar in een ontwikkelingstraject met andere vrouwen. Van ambitie naar intuïtie.

Irene, "Van ambitie naar intuïtie", een traject van drie sessies van twee uur
Deze referentie lezen

Je hoofd wat meer uit en je hart wat meer aan?

We hebben zo goed geleerd om ons hoofd in te zetten. We weten veel, we vinden er wat van en hebben er vaak een oordeel over. Wat als je meer naar je gevoel gaat? Meer je intuïtie laat spreken? Wie weet wat zich dan ontvouwt. Ik help je er graag bij!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier