pablo2

Cursus kennismaken met familieopstellingen op de Volksuniversiteit Papendrecht

 30/12/2023

Op 16 maart 2024 begeleid ik een cursus "een kennismaking met opstellingen" georganiseerd door de Volksuniversiteit Papendrecht. Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken met en uitleg te krijgen over (familie)opstellingen. Laagdrempelig vanwege de investering en de oefeningen en opstellingen die we doen. Dat is in een notendop wat je gaat leren en ervaren tijdens de introductiecursus over familieopstellingen.

Leer op een leuke manier kennismaken met (familie)opstellingen

Op zaterdag 16 maart kun je een cursus bijwonen "kennismaken met (familie)opstellingen" georganiseerd door de Volksuniversiteit van Papendrecht. The catch? :) Ik begeleid deze! De curus duurt drie uur en we starten met leuke oefeningen, vervolgens ga je in tweetallen werken en we eindigen met een aantal opstellingen waarin deelnemers een vraag kunnen opstellen. Het is dus vooral zelf doen. 

Familieopstellingen zijn hot! Maar wat is het nu eigenlijk?

Vaak genoeg krijg ik de vraag van mensen wat een familieopstelling precies is en wat het doet en hoe dat dan gebeurt. Ik kan deze vragen wel beantwoorden maar het is beter als je dit zelf gaat ervaren, voelen en waarnemen. Want ik heb gemerkt dat woorden alleen niet voldoende zijn om de krachtige werking van een familieopstelling goed en volledig weer te geven. Vandaar dat je in de cursus vooral veel zelf ga doen, je gaat ervaren wat de kracht is van een opstelling!

De cursus ziet er globaal als volgt uit: 

  • Je krijgt een korte uitleg over het hoe en wat van een opstelling: wat is het, wat doet het en hoe gebeurt het? 
  • Vervolgens gaan we korte oefeningen doen met betrekking tot drie belangrijke principes: geven & nemen, verbinding en je plek innemen.
  • Daarna zijn jullie klaar voor de eerste opstelling in tweetallen.
  • Gevolgd door enkele vragen die we met de groep opstellen. 
  • We sluiten af met de opgedane inzichten en actiepunten! Een belangrijke stap!


Een divers programma dus! 

Wil je erbij zijn?

Dat kan natuurlijk! Check de website van de Volksuniversiteit Papendrecht en meld je aan voor de cursus. Super leuk om je daar te ontmoeten.

Check hier de cursus pagina

Blogreeks over het concreter maken van familieopstellingen

Wat je wellicht nog kan helpen is het lezen van deze blogreeks (vijf blogs in totaal) over familieopstellingen. Met voorbeelden uit de praktijk. Waarbij ik een poging doe om familieopstellingen concreter te maken. Ik hoor graag van jou of dat gelukt is.

Eerste blog van de reeks over het concreter maken van familieopstellingen

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Wat brengt deze afwijzing mij?

Lees dit bericht

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier