pablo2

Wat zou jij doen als je niet bang was?

 10/04/2024

Vorig jaar stelde ik mezelf de vraag: "Wat als ik niet bang was, wat zou ik dan doen?". Tot mijn verbazing en verwondering kwam ik erachter dat ik meer wil werken met Regenboogbaby's. Maar niet met baby's, nee, met de inmiddels volwassen Regenboogbaby's.

Inderdaad. Vorig jaar.

Wat heb ik ondertussen hiermee gedaan? Nou een pagina op mijn website gemaakt. Meer niet. Maar het was zo belangrijk voor mij! Als ik niet bang was, dan zou ik het doen! 

Inmiddels weet ik dat de naam of de betekenis van een Regenboogbaby niet zo bekend is

Want wat is een Regenboogbaby? Dit is een kind geboren na het verlies van een broertje of zusje. Een andere naam is Elviskind of vervangkind.

Het leeft wel

Ik tref zoveel mensen die, als ik de term uitleg, wel iemand kennen die een Regenboogbaby is of zelf een Regenboogbaby hebben. Het leeft. Laatst trof ik een klant die niet alleen zelf een Regenboogbaby is maar haar moeder ook. Het leeft. 

Mijn ontmoeting met mijn broer

In 2008 liep ik tegen een aantal zaken aan. Ik sprak af met een bevriend coach. Ik moest van hem een vragenlijst invullen en tijdens het gesprek scande hij mijn antwoorden. Het viel hem op dat vóór mij een broertje zou zijn geboren, echter mijn broertje haalde het niet. Met zes maanden zwangerschap bleek hij niet levensvatbaar. Hij vroeg me of mijn broertje een naam heeft gekregen. Nee, antwoordde ik. Hoe zou jij hem noemen? Voordat ik er erg in had, zei ik "Sjaak".

Pas later realiseerde ik me de vergelijking met mijn eigen naam...

We deden toen een kleine opstelling. Mijn broertje deed mee. Ik vond het gesprek al bizar maar de opstelling daarna... Bijzonder. Hij verwees me door naar Phoenix, waar ik mijn eerste opstelling had met al mijn broers en zussen in de lijn. Inclusief Sjaak. Dat was mindblowing. Daar ontstond mijn liefde voor opstellingen en voelde ik voor het eerst dat mijn plek klopte. 

Pas later realiseerde ik me dat ik een "Regenboogbaby" ben...

Waarom dan pas nu?

Ik liet mij afleiden door zaken die er niet toe deden. Vanuit een angst om voor mijzelf te kiezen. Wat ik voel dat nodig is. Tot nu. 

Waarom ik?

Ik ben ervaringsdeskundige én coach voor Regenboogbaby's! De ideale combi.

Waarom nog meer ik?

  • Ik realiseerde mij pas de impact, totdat ik er jaren geleden met een coach over sprak. De impact is groot en intens. Met die impact kun je aan het werk om wat meer rust in je systeem te krijgen.
  • Ik ervaar dat ik elke keer weer een laag dieper ga in dit proces o.a. door mijn schilderwerk. Er zijn meerdere manieren om dit proces een plek te geven. Ontdek ze mee met mij.


Is je interesse gewekt? Voel je dat iets geraakt is? Neem dan vrijblijvend contact op en kijk wat voor jou de mogelijkheden zijn.

Hier vind je meer info over Regenboogbaby's Boek makkelijk je vrijblijvende kennismaking

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Ontdek de kracht van Compassionate Inquiry

Lees dit bericht

De ongeborenen een plek geven. Hun plek!

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier