pablo2

Blog: Uitspreken van je wens: doodeng!

 29/09/2017

Opstellingen zijn een vorm van energetisch werk. En zijn krachtig in zijn soort. In de agenda staan weer voldoende Opstellingsavonden gepland. Met verschillende thema's. Kom je ook?

Ik twijfel even. Dit is wel een heel persoonlijke blog. Maar ja, hoe weten jullie anders dat ik "het" herken, weet wat het is om een groot verlangen te hebben, een wens, een droom! 

Waarom een blog over dromen, wensen? 
Vaak hoor ik mensen wel zeggen dat ze dromen maar dat tegelijkertijd deze dromen geen waarheid worden. Waarom eigenlijk niet? Wat weerhoud jou ervan je dromen na te streven? We gaan dat tijdens de opstellingsavond onderzoeken samen. Ook kan een opstelling je droom meer handen en voeten geven.

En wat is nu mijn eigen ervaring met dromen? Lees dat maar eens hieronder!

Mijn grootste wens
Een kind. Yep, I said it. Rond mijn 35e levensjaar ging het echt kriebelen. En daarvoor wist ik het gewoon: ik wil kinderen. Waar ik vroeger zei "doe mij maar vier", alsof ik bij de bakker sta, was ik toen al blij met één! En elke maand hetzelfde liedje: oh toch niet. Verschrikkelijk jammer vond ik dat...

Maart 2012
Ging ik naar een driedaagse training. Toen voor mij een beetje aan de zweverige kant. We sliepen met z'n allen op een grote zaal (oordoppen mee). Na de afsluiting van de avond heerste er stilte. Tot na de ochtend meditatie. En toen weer aan de slag. Met mezelf en elkaar. En daar leerde ik in een oefening mijn wens uitspreken. Ik zei tegen een andere deelnemer: ik wil een kind. Waarop zij reageerde met wat het met haar deed. En de eerste keer zei ze "ik geloof je niet". En daarna "je vraagt mij om toestemming". OMG! Dit is echt zooo lastig. Totdat ik meer vertrouwen kreeg. Mezelf geloofde. Mezelf serieus nam en de woorden met meer overtuiging en standvastigheid zei. Zodanig dat zij er niet meer omheen kon!

Juli 2012
Ik had me ingeschreven voor de workshop De volgende stap (Phoenix Opleidingen). In 2010 had ik mijn baan opgezegd. Had inmiddels weer (tijdelijk) werk maar wist nog niet goed wat ik zocht, wilde. Dus vandaar de cursus. Iedereen moest een brief uit het hart schrijven en ik benoemde daar mijn werk maar ook mijn kindwens. Op de ochtend van de eerste dag gingen we eerst in tweetallen aan de slag om uit te vinden waar we precies de volgende stap in wilden zetten. Mijn partner reageerde direct op mijn verhaal "jij bent hier niet voor werk, jij bent hier voor je kindwens". Oke? Oeps...duidelijk! En mocht ik later die dag mijn wens opstellen. Letterlijk mijn verlangen! En die stond super ver weg van mij vandaan. En aan het einde van de opstelling hadden we elkaar gevonden. Zo geweldig indrukwekkend was dat.

In de tussentijd vertelde mijn zus me ook nog. Als jij op jouw leeftijd nog zwanger wil worden, dan mag je echt wel opschieten! Wow. Die was intens.

Zoals een vriendin van mij graag zegt: om een lang verhaal kort te maken...
Augustus 2012 was ik zwanger! Eindelijk! En dat was gelijk een periode vol waanzin. Waarom? Dat kun je hier lezen. Ik was zo blij! En ik wist ook gelijk, ik ben zwanger. Ik kan dat niet uitleggen. 

Mijn proces is die van mij
En niemand of iets kan dat versnellen. Deze stappen, en meer, had ik nodig! Waren voor mij belangrijk. Ik had het nodig deze te ervaren en te zien, voelen wat het met mij deed. De omgeving, allemaal vanuit goede bedoelingen, kwamen met adviezen en tips. Echter, die resoneerden niet of zorgden juist voor weerstand. Ik had mijn eigen pad uit te stippelen. En dat was voor mijn omgeving ook best lastig want ze gunden het me allemaal. Het was echter belangrijk om het zelf voor elkaar te krijgen. De twee oefeningen van de cursussen zorgden mede voor dat inzicht. Vooral de opstelling gaf mij zoveel inzicht, ruimtelijk inzicht. Ik zag het letterlijk gebeuren. En twee maanden later was ik zwanger. 

Nu begrijp ik dat het niet voor iedereen zo werkt
Ieder heeft zijn of haar pad te gaan! Maar bepaalde inzichten over jezelf kunnen je wel helpen. Mijn droom nu? Mijn coachpraktijk verder uitbouwen. Meer werken met energetische vormen. En dit houdt me al maanden bezig. En dat is ook mijn proces. Vandaar dat dit onderwerp het thema is van de volgende opstellingsavond. Dromen/ wensen/ verlangens hebben betrekking op alle gebieden in je leven: gezondheid, werk, geld, je thuissituatie en de omgeving. 

Bekijk de agenda van Sprankelend aan de Slag hier

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Boekreview: It's not your money geschreven door Tosha Silver

Lees dit bericht

Wat te doen bij PLOTSELINGE boosheid? De remedie vind je in deze blog...

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier