pablo2

Blog: Op een andere manier naar mezelf kijken.

 16/07/2018

Op 6 september 2018 is Suzanne Tempel, de eerste Awakened Mind Coach in de Benelux, mijn gast bij een Sprankelavond. Hoe ben ik nu in aanraking gekomen met Suzanne?

feeling versus thinking mind

Vorig jaar zomer zag ik een advertentie van de Happinez: een online meditatie cursus van zes weken met 12 lessen. En een bekende van mij had deze training gevolgd en er veel profijt van gehad. Ik mediteerde wel maar volgens eigen zeggen kon het efficiënter. 

Dus ik mail Suzanne
Suzanne had ik eerder dat jaar leren kennen tijdens een opleidingsweek op de Zwanenhof (Reis naar Zelfontdekking). En tijdens die week had ze mij gemeten. Dat wil zeggen: mijn bewustzijn. Op basis van het meten van mijn hersengolven kon zij zien in hoeverre ik vanuit de "thinking mind" aan het mediteren was of vanuit mijn "feeling mind".

En ik kan je zeggen

Ik heb heel wat suggesties ter verbetering meegekregen:

  • Wie zegt dat je geen gedachten mag hebben tijdens het mediteren?
  • Ik raad mediteren in de avond af, tuurlijk mag je het doen, de kans is dan alleen groot dat je in slaap valt.
  • En ik maakte kennis met mijn "interne commentator". Tijdens het mediteren benoemde ik in gedachten alles wat ik moest doen. En dat leidde af van het werkelijke doel.
  • Tijdens het mediteren zakte mijn hoofd naar beneden. Ook dat was niet wenselijk, omdat je daar op termijn last van kunt krijgen (spierpijn etc.).  


Dus ik mailde Suzanne over het mediteren
Ze vroeg me toen direct wat ik wilde bereiken met de online training. En mijn antwoord was dat ik wilde leren om structuur te krijgen in het mediteren. En dat ik meer rust wilde. Ze gaf toen aan dat zij mij daar ook bij kon helpen. En dat de online training -voor mij (is natuurlijk aan ieder voor zich)- niet nodig was. 

Na de vakantie vond de eerste sessie plaats
En zoals altijd, wat ik inmiddels weet van de afspraken bij Suzanne, verlopen die altijd anders dan verwacht. Ik werd op de laptop "ingeplugd" en ik werd door Suzanne in een meditatie begeleid. Die me gelijk tot in mijn kern raakte! Door de meditatie werd ik geleid naar herinneringen die direct aan de oorsprong van mijn fysieke klachten lagen. Door de onbewuste herinneringen naar het bewuste te brengen (je moet er dan over vertellen of opschrijven) kun je met zelf-heling aan de slag! Een krachtig instrument dat ieder van ons in zich heeft. 

Deze eerste afspraak was het begin van het einde van mijn onrustige benen
Niet eens het doel waarvoor ik naar Suzanne ging. Maar al vijf jaar iets waarvan ik met name 's nachts last had. En hoe fijn was het voor mij om te ervaren dat ik weer kon slapen 's nachts. Of in ieder geval meer dan ik deed. 

Ook verwonderde ik mezelf telkens over de afspraken
Dan kwam ik binnen en zei Suzanne dat ze mij niet ging inpluggen. Ik was te emotioneel en dan had het geen zin. Oeps. En ze had ook helemaal gelijk. Het werd dan een waardevolle coach-sessie. Ik verwonderde mezelf telkens weer over deze mooie methodiek om met intenties te werken en met mezelf aan de slag te gaan, zelf-heling, en dat elke keer weer op een andere manier.

JA! Ook ik als coach ga naar een coach
En I love it! Het is elke keer hard werken maar levert zoveel ruimte op. En ik leer mezelf telkens weer beter kennen. En elke keer mag ik op een andere manier naar mezelf kijken. Wie wil dat nou niet?

Relevante links:

  • Website van Suzanne Tempel.
  • Boeken van Anna Wise over the Awakened Mind.

#coaching

Nieuwsgierig naar de opties omtrent coaching?

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Wist je dat onze vroegste ervaringen een enorme impact hebben op wie we nu zijn?

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier