pablo2

Blog: Een vette teleurstelling

 07/05/2018

Wat vertelt mijn gevoel mij? Wat gebeurt er met mij als klanten hun afspraken verzetten? En wat mag ik daarvan leren?

Pas als je het niet meer mag doen, besef je pas hoeveel je ervan houdt

Dat gebeurde gisteravond al een beetje. Vanochtend ging het gevoel van teleurstelling door. En besefte ik me pas echt goed wat het betekende. 

Vorige week werd ik door een klant gebeld
Met de vraag om haar afspraken verder door te schuiven. Met een legitieme reden. En ik ervaarde het gevoel van "jammer". Gisteravond dus zie ik, net voordat ik ga slapen, een bericht van een andere klant. Die de afspraken wil opschuiven tot na de zomervakantie. 

Het is uitstel, geen afstel. Waarom dan toch dit gevoel?
Om nu te zeggen dat ik zo "geniet" van mijn coachinggesprekken klinkt misschien een beetje raar. Maar dat is het wel! Daar ligt mijn passie, daar krijg ik energie van! En als deze, om wat voor reden dan ook, niet doorgaan dan vind ik dat toch jammer. 

En beide klanten nemen hun verantwoordelijkheid. Daar hou ik ook van
Dus dat gaf ik ze ook terug. Voor mij is dit eigenlijk alleen een hele goede bevestiging. Dat ik doe wat ik leuk vind, energie van krijg en méér wil doen! En dan zijn deze twee klanten gewoon toppers die naar hun gevoel luisteren en mij ook laten voelen en ervaren dat ik mijn werk super boeiend en interessant vind. 

Dus geen negatief gevoel. Het is gewoon een bevestiging dat ik op de goede weg ben!
En dit gevoel van dankbaarheid neem ik de rest van de dag met me mee. Prachtig inzicht weer.

#coaching #ondernemerschap

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Wat brengt deze afwijzing mij?

Lees dit bericht

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier