pablo2

Blog: Four seasons in one day.

 21/11/2017

Het thema van de laatste (familie)opstellingsavond gaat over de seizoenen en dan met name de winter. Wat doet de winter met jou? Wat mag je laten en wat meer doen?

Begin oktober, terwijl ik een workshop Mediumschap volgde, kreeg ik het volgende te horen: Je werkt altijd zo hard. Je gaat maar door! Het zou mooi zijn als je een voorbeeld kan nemen aan de natuur. De natuur gaat volgens de seizoenen. En in de winter, wanneer de bomen alle bladeren hebben verloren, werken ze op een laag pitje. Zodat ze in de lente weer voldoende kracht hebben om te gaan groeien en bloeien. Met als hoogtepunt de zomer! 

Nu pas realiseer ik het me.
Toen ik bezig was met de laatste opstellingsavond van dit jaar (op woensdag 20 december a.s.) kwam dit thema ineens in mij op. En zoals zo vaak: als dat gebeurt, accepteer ik het en ga ik ermee aan de slag. Nu ik deze blog schrijf heeft het thema -uiteraard- ook veel met mezelf te maken. En daarin heb ik vertrouwen, vertrouwen dat ik goed zit met het thema want ik weet, ik ben niet de enige!

Ik hoor -met name- veel vrouwen in mijn omgeving hetzelfde zeggen.
En dan met name vrouwen met veel verschillende rollen in het leven: op werk, thuis, als moeder, partner, vriendin. Alles MOET. Volle dagen, volle avonden. Want je MOET ook een sociaal leven hebben. Hard werken MOET. En ik herken het: de druk om te presteren. Waarbij vaak wordt gezegd of gedacht: de omgeving verwacht het van me, ik moet het allemaal maar kunnen. Want als zij/ hij het kan, dan moet ik ook.

Net als gisteren toen ik in gesprek was met een (mannelijke) klant.
Ik nam druk waar bij hem. Druk in de vorm van de omgeving, die uit goede bedoelingen en goede intenties zaken bij hem neerlegden. En hij liet vervolgens de "druk" binnen komen. Met andere woorden: hij heeft daarin een keuze. Voel je aan wat zij zeggen, resoneert het bij je? Zo ja, dan kan je daar gehoor aan geven. Zo nee, dan heb je de keus om het naast je neer te leggen. Het wordt druk, niet zozeer door de omgeving, als wel wat je er zelf mee doet (of mee MOET) of niet. 

Back to me.
Sindsdien neem ik meer rust en ruimte voor mezelf. Ga ik wat vaker tijdens de lunch een serie kijken. Net geen half uur maar haalt even de continue druk bij me weg. Ga ik in de ochtend, als ik vroeg wakker ben, op mijn gemak wat mails lezen of een boek lezen. Zet ik geen wekker en ervaar ik het wel als ik wakker word. En soms is dat vroeg (6u) en soms wat later. Wat voor mij goed voelt!

Back to YOU!
Geen "four seasons in one day" tijdens de laatste opstellingsavond van dit jaar op woensdag 20 december @Yogasite. Slechts één seizoen: de winter. En tijdens de avond gaan we door middel van allerlei soorten opstellingen onderzoeken wat voor jou werkt in de winter. Wat representeert de winter? Waar staat die voor? En wat mag je laten? En wat meer toelaten? 

Meer weten over opstellingen?
Dat kan natuurlijk. Neem gerust contact met me op bij vragen. Of lees hier meer. Zoals blogs en referenties van deelnemers. Tot dan!

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Ontdek de kracht van Compassionate Inquiry

Lees dit bericht

De ongeborenen een plek geven. Hun plek!

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier