pablo2

Blog: Keuzes maken. Appeltje, eitje. Toch?

 17/03/2016

Een blog over het maken van keuzes inclusief stappenplan. In het kader van het choicemakersfestival waar ik als coach bij mocht zijn.

ChoiceMakers Festival
Een tijd geleden heb ik me als keuzespecialist aangemeld voor het ChoiceMakers Festival dat op zaterdag 2 april 2016 in Nijmegen wordt gehouden. Een Festival waarvan mijn hart warm wordt. Omdat het gaat over keuzes maken. Hoe inspirerend is dat! En daar wil ik graag een bijdrage aan leveren omdat het mij energie geeft!

Waar dacht ik in de voorbereiding aan?
Aan het indienen van mijn ontslag. Bijna zes jaar geleden. En voor het eerst besefte ik dat ik toen aan het vluchten was. Vluchten voor het werk dat ik niet meer uitdagend vond. In plaats van de dialoog aan te gaan, heb ik zomaar mijn baan opgezegd. Andere manieren zijn vechten en bevriezen. Maar dat deed ik niet. Ik ging de situatie uit de weg door weg te gaan, te vluchten: letterlijk! Dat is al stap 1 dacht ik, dat ik me realiseer wat ik daar deed.

En in de periode (een paar dagen) voordat ik mijn baan opzegde, was de omgeving belangrijk. Bij iedereen die het wilde horen, toetste ik mijn stelling van weggaan. Wat vinden jullie? Hoe denken jullie erover? En daarbij vergat ik, besef ik nu stap 2, een belangrijk iemand. Mezelf! Want hoe ik erover dacht, dat wist ik wel. Maar hoe het voor mij voelde??! Dat niet! En dat was zeker de moeite van het onderzoeken waard.

Let wel… Ik geef hierbij niet aan dat ik spijt heb van mijn keuze. Want door weg te gaan, heb ik juist ook die andere kant van mij ontwikkeld. Het gevoel. Spiritualiteit.

Waarom?
Omdat ik na mijn vertrek nooit met wrok of negativiteit aan mijn werkgever heb gedacht. Integendeel. Als ik er weer eens ben om af te spreken met (ex-)collega’s dan geniet ik weer. Van het gebouw, de uitstraling, sfeer. Waarom dan toch weggaan? Ik ben bij het ‘bedenken’ van de volgende stap, niet gaan ‘voelen’ wat het met me deed… Ratio versus gevoel. Hoofd versus hart. En als ik nu -als dat achteraf kan- naar mijn hart luister, dan wilde ik de situatie veranderen. Wilde ik wellicht een andere baan met andere verantwoordelijkheden of met een groei richting coach. Whatever! Maar wel binnen dit bedrijf.

Stap 3.
Ik gaf het al in een van mijn eerdere blogs aan… Keuzes maken, besluiten nemen is voor mij een uitdaging. Een uitdaging om ze zelf te nemen en niet af te laten hangen van anderen. Of ze door mijn hoofd te laten nemen. Want dan word ik terug gefloten. Van binnen naar buiten. Niet: van buiten naar binnen. Maar om het even te laten gebeuren, de emoties toe te laten en zelf het besluit te nemen. En dat is stap 3. Op basis van mijn buik. Want mooi hoe dat dan erna voelt: het klopt! Het geeft energie, ruimte en vrijheid! En ik kan het loslaten want ik sta erachter. En geeft me weer zelfvertrouwen.

Makkelijk.
Dat maakt stap 4 makkelijk. Relatief makkelijk dan… Want dat is herkennen wanneer ik weer vlucht. En vervolgens ook vlucht voor mijn gevoel. Voor mijn hart. En dat ik me daar nu in ieder geval bewust van ben. Dat ik er even stil van mag worden.

ChoiceMakers Festival
Kom je ook naar het ChoiceMakers Festival dat op zaterdag 2 april 2016 in Nijmegen wordt gehouden? Als bezoeker kun je bij mij terecht voor persoonlijke coaching. Een op een.

Nieuwsgierig naar het programma? Wil je kaarten kopen? Kijk dan snel op de website.

Tot dan!

Aankondiging coach Jacqueline van den Bergh op het Choicemakersfestival in Nijmegen.

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Wat brengt deze afwijzing mij?

Lees dit bericht

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier