pablo2

Blog: Even weg. Een cadeau van mezelf aan mezelf!

 06/12/2017

Een blog over wat een week opleiding met mij doet. En met anderen. En of ik daarvan geniet! Wat doe jij om te genieten?

Vanaf aankomende zondag ben ik even weg. Vanaf 14u kan ik "inchecken" en ik zorg dus dat ik op tijd vertrek om er ten volle van te genieten. Als ik deze zin zo terug lees dan lijkt het wel alsof ik op vakantie ga. Niks is minder waar! Ik ga gedurende een week een opleiding volgen, inclusief overnachtingen.

Een cadeau van mezelf. Aan mezelf.
En zo ervaar ik het echt! Toen ik de week boekte vond ik het nog zo lang duren. Vorige week kreeg ik via email de praktische informatie. En nu is het nog een paar dagen en dan start het. Mijn opleiding "trance mediumschap" aan de Zwanenhof in Zenderen. Een verdere verdieping van mijn mediumschap. Als coach. Een geweldig cadeau van mezelf aan mezelf. Een week van verdieping, energie en me-time! Geen verantwoording hoeven afleggen behalve aan mezelf. En wij gaan wel goed, dat voel ik! ;)

En verschillende zaken gaan door me heen.
Wat ik moet inpakken. Wat ik aan sport-spullen meeneem. Wordt het mijn yoga-mat, mijn hardloopschoenen of beiden? En welke leesboeken dan. Laptop? En wat moet ik aan voorbereidingen voor het thuisfront doen? Net of zij geen week zonder mij kunnen! Mijn vriend/ partner zei het al: ik vind het wel leuk om een week met onze zoon thuis te zijn. En dat begrijp ik ook. 

Dus ook dingen loslaten. 
Want ik hoefde geen boodschappen te doen. Of voor elke dag een doosje in de vriezer weg te leggen. Gelukkig maar. Dan kan ik nu nog de aandacht op andere zaken vestigen. Die even die tijd nodig hebben voordat ik een week aan mezelf mag besteden. En hoe vaker ik dit zeg, hoe meer ik ervan geniet! 

En welk cadeau geef jij jezelf regelmatig?
Want hoe klein ook, het is echt genieten en fijn als je jezelf ook wat gunt! En niet alleen doe ik mezelf een plezier, maar mijn vriend ook. En zoon ook. Hoe dubbel dat ook klinkt. Dus ik ben benieuwd... wat geef jij jezelf? 

We zijn zo gewend om niet over onszelf te praten. Laat staan onszelf te voelen in wat we nodig hebben.
En dat vervolgens ook uit te spreken. Een klant vertelde laatst dat ze zich zorgen maakte om iemand in haar omgeving. Echter, dat je je zorgen maakt, geeft nog niet aan hoe je je daar over voelt. Dat laatste slikken we altijd een beetje in. Ik nodig je uit om dat juist wel te voelen! Dan weet je ook meer wat je zelf nodig hebt! Eerst goed voor jezelf zorgen, dan komt de ander!

Dus ik ga een week genieten!
Veel leren, leren en leren. En daarnaast mag ik zelf bepalen of ik in de avond nog naar de bar ga of gewoon naar mijn kamer. Zonder verplichtingen. Gewoon omdat het mag. #heerlijk #hoeveeldagennog #aftellen

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Wist je dat onze vroegste ervaringen een enorme impact hebben op wie we nu zijn?

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier