pablo2

Blog: Bloesem

 10/04/2016

Een persoonlijke blog over hoe de natuur voor mij werkt. Wat voor voordelen het heeft en wat voor meer creativiteit het biedt.

Ineens. 
Ineens kan ik er niet meer omheen. Overal waar ik kijk zie ik bloesem. Kleine witte bloemetjes in struiken. Grote bomen vol met rose bloesem. In de trein. Onderweg met de auto. Als ik wandel. Tijdens het hardlopen en fietsen. 

En ineens valt het me op dat als ik bewust kijk, het ook helemaal stil wordt. En dan denk ik even terug aan vorig jaar en of ik me toen ook zo bewust was van deze prachtige ontwikkeling in de natuur. Nu loop ik dagelijks een rondje in de tuin om te kijken waar het weer gegroeid en gebloeid heeft. Zie ik de climatis knoppen vormen. En kan ik me al verheugen op het moment dat de knoppen opengaan. En dan het (sier)appelboompje… Ineens zitten daar weer groene blaadjes aan. En weer gaat door me heen: deed ik dat vorig jaar ook?

Vorig jaar.
En dan kan ik het me niet voor de geest halen. En dat vind ik raar, want nu maakt het zo’n indruk op me. Waarom herinner ik me dan wel dat rond deze tijd mijn relatie een tijdje uit is geweest? En dat ik een keer met pech langs de weg stond? Net alsof alleen de ‘nare’ dingen blijven hangen maar niet de mooie? Of denk ik nu teveel? 

Advies.
De laatste weken/ maanden krijg ik veel advies. Familie, vrienden, collega’s. Dat het voor mij goed is om de natuur in te gaan. Naar buiten te gaan. Niet binnen te blijven zitten maar met mijn kop in de zon. En mijn handen in de aarde. Ook zo leuk… Mijn ouders hebben een grote tuin en we moesten vroeger natuurlijk meehelpen. Vond ik niks aan. En nu sinds een paar jaar onderhoud ik zelf de tuin. En in het begin deed ik alles met tuinhandschoenen aan. En nu? Niet! Dus ik krijg lekker vieze handen en die aarde gaat lekker krioelen onder mijn nagels. Doet me niks. Handen wassen en het is weer schoon!

Hoofd leeg. 
Alleen maakte ik hiervoor de laatste maanden geen ruimte. In de winter heb je niet veel te doen in de tuin, dus ik zat vaak hele dagen binnen. En wat gebeurt er dan met mij? Dan ga ik in mijn hoofd zitten. Veel nadenken. Geen rust inbouwen. En op het moment dat ik naar buiten ga dan is mijn hoofd -zonder moeite- leeg! En kan ik aan de slag gaan. Voel ik de spieren in mijn lijf werken. Voel ik mijn hart bonzen van de inspanning. Ben ik gereedschap aan het zoeken. Zit ik even met mijn kop in de zon. Plannen aan het maken. En mijn creativiteit gaat dan stromen. Niet alleen m.b.t. de tuin maar met alles! Het levert me zoveel op!

Dus.
Ga ik vandaag en de rest van de week nog meer genieten van buiten. En al mijn zintuigen inzetten: voelen, horen, zien, proeven en ruiken. Mijn hoofd leegmaken en mijn creativiteit aanboren. Geweldig hoe de natuur voor mij werkt. 

En wat werkt voor jou?

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Wat brengt deze afwijzing mij?

Lees dit bericht

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier