pablo2

Boekreview: twee boeken over het leven na dit leven (life after life)

 24/06/2019

The hand on the mirror en het boek On life after death zijn boeken die ingaan op leven, sterven en het leven na de dood. Wat zijn ervaringen? Wat zijn adviezen?

Het leven na de dood

Deze laatste twee weken las ik twee boeken uit over het leven na de dood. Ofwel: life after life. Want, zoals deze boeken getuigen, is er leven na dit leven. Omdat de boeken qua thema overlappend zijn, schrijf ik deze blog over beiden.

Het betreffen de boeken:

  • On life after death
  • The hand on the mirror


Ik heb natuurlijk eerder boeken gelezen over de dood/ bijna dood ervaringen. Waarom weet ik (nog) niet maar deze boeken hebben een aantrekkingskracht op me. Het is ook niet zo dat ik vele dierbaren heb verloren. Het mediumschap speelt hierbij natuurlijk een belangrijke rol.

Eerdere blogs met als thema "dood", zijn:


In plaats van deze interesse "dood" te zwijgen, kom ik er voor uit. Dat is best spannend natuurlijk want de omgeving vindt hier wat van. Of ik denk dat de omgeving er wat van vindt.

Ohja! Wil je weten hoe je je kunt blokkeren voor de omgeving? Lees dan zeker deze blog! ;) 

En weet, dat er in mijn boekenkast nog meer boeken liggen over dit thema. Dus deze blog is zeker niet de laatste! Na de vakantie kom ik met een boekreview van "Surviving death" van Leslie Kean. As we speak wordt dit boek verfilmd tot een documentaire dat (waarschijnlijk) eind 2020 via Netflix is te bekijken.

Een laatste noot: ik heb beide boeken in het Engels gelezen. Ik heb een keer een Engels boek gekocht dat vertaald was naar het Nederlands. De flow zat niet in het boek. Sindsdien koop ik het originele boek; een leuke uitdaging!

On life after death - Elisabeth Kübler Ross, MD

Een boek bestaande uit vier essays van Elisabeth Kübler-Ross:

  • Living and dying
  • Death does not exist
  • Life, death, and life after death
  • Death of a parent


In totaal niet meer dan 85 pagina's maar mij heeft ze geraakt met haar verhalen, haar manier van schrijven en haar (indirecte) adviezen. Dus dat ik meer boeken van haar ga lezen, is een feit! In het voorwoord wordt al een belangrijk advies gegeven. Een quote: "Not speaking about death does not, in fact, calm the patient. The truth is the patient knows he or she is dying through the natural knowlegde of the soul. To not speak about this process is to deny the human being the essential need to complete unfinished business by collecting the fragments of the soul that long to come together before the soul is called home."

Elisabeth heeft meer dan 20 jaar met duizenden terminaal zieke patiënten gewerkt. Zij wordt gezien als dé expert op thema's als leven, dood en sterven. De essays hebben betrekking op het proces van doodgaan, wat je wel en niet moet doen voor de stervende, het leven, het leven na de dood en wat als je een ouder verliest. #boeiend #inspirerend

"Death is but a transition from life to another existence where there is no more pain and anguish. The only thing that lives forever is LOVE. So love each other NOW. Elisabeth Kübler-Ross"

Het enige wat ik af en toe verwarrend vond, waren haar interrupties. Ze vertelde dan over een bepaald onderwerp, dwaalde iets af door een voorbeeld te geven of iets dieper op de materie in te gaan en dan moest ik weer even de structuur vinden. Desondanks had ik dit boekje in no-time uit.

The hand on the mirror - Janis Heaphy Durham 

Over de inhoud van dit boek (inclusief foto's) kan ik kort zijn. Een vrouw verliest haar man aan kanker. Sinds zijn overlijden gebeuren er bijzondere zaken. Zoals het bijzondere feit dat precies één jaar na zijn overlijden zijn hand verschijnt op de spiegel in de badkamer. In dit boek vertelt zij over deze bijzondere gebeurtenissen. En de velen die volgen!

De auteur vertelt niet alleen dit verhaal maar vertelt ook haar eigen (spirituele) transformatie. Ze verhaalt tevens over het overlijden van haar ouders, haar bezoeken aan een medium. Tussendoor lukt het haar ook nog om de lezer van nieuwe kennis en informatie te voorzien.

Ik vond het een bijzonder boek. En leest bijzonder goed weg. Het deel over de informatie en kennis duurde wat mij betreft te lang. Hierdoor raakte ik ook de draad van het verhaal kwijt. Dit heeft alles te maken met hoe ik leer (vooral door te doen en minder door te lezen over de wetenschap) en wat bij mij beklijft.

maxresdefault

Wil je meer weten over de auteur?

Bekijk dan eens het filmpje op Youtube.  

Meer weten? Meer bespreken? 

Dat kan natuurlijk! Bel me gerust om te kijken of ik je ergens mee kan helpen. Ook is het fijn een reading te boeken die je inzicht geeft in het hier & nu: waar is het donker in je leven en kan je wel wat lichtheid gebruiken? 

Een energielezing of energetische sessie helpt je met je vraag op weg!

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Wist je dat onze vroegste ervaringen een enorme impact hebben op wie we nu zijn?

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier