pablo2

Boekreview: Dooie boel. Columns uit de mediumpraktijk.

 07/07/2016

Het boek beschrijft nuchter mediumschap. Aan de hand van korte verhalen. In de blog lees je wat het boek met mij heeft gedaan.

Sinds september 2015 volg ik een cursus Mediumschap. En tijdens deze cursus vertelde een mede-cursist mij dat Janneke Leber zo’n leuk boek over mediumschap had geschreven. Dus enthousiast als ik ben, heb ik gelijk dit boek aangeschaft.

En ben begonnen met lezen. Heel veel lezen. Het boek beschrijft het pad van Janneke: hoe zij gekomen is tot waar ze nu is. En schrijft daarnaast veel over wat zij meemaakt in haar praktijk. Met klanten. Maar ook waar zij zelf tegenaan liep; zowel in positieve als negatieve zin.

Ameland. 
Met Pasen waren wij met het gezin bij mijn oudste zus op Ameland. Mijn jongste zus was er ook bij. Een gezellige (lees ook: drukke) bedoeling. Terwijl we aan tafel zaten en er verhitte discussies ontstonden over de politiek, coaching, de plannen en het leven van een boer, zat ik rustig mijn boek te lezen. Mijn partner was verbaasd dat ik -ondanks het rumoer- zo rustig en geconcentreerd kon blijven lezen! Want dat lukt mij vaak niet namelijk…

Een paar avonden ervoor reed ik met mijn zus naar Amsterdam. Onderwijl las zij een paar hoofdstukken voor. Ik rijden, zij lezen. Een soort van “life luisterboek”. En we genoten er allebei van. De manier van schrijven, de korte hoofdstukken en het thema maakte dat het boek een genot was om te lezen. Het boek prikkelde mij juist… Ik slurpte alle informatie op die zij maar via haar boek gaf. Ik verloor mezelf in de tekst. Niet gek natuurlijk dat het boek vrij snel uit was…

Spirituele coaching.
Nadat haar boek uit was, heb ik contact met de schrijfster gezocht. Want in haar boek had ik gelezen dat zij ‘spirituele coaching’ gaf. En voor mijn gevoel was dat nu net wat ik nodig had. En zoals ik erover denk: een goede coach laat zichzelf ook (regelmatig) coachen. Dus eind mei ik in de auto richting haar praktijk. Ik ga hier niet uitgebreid in op de coaching maar ik kan wel vertellen dat Janneke als coach en Janneke als schrijfster heel dicht bij elkaar liggen. Dat ik wederom aan haar lippen, terwijl ze nu over mij sprak, hing.

Nuchter mediumschap.
Mediumschap staat een beetje bekend als ‘zweverig’. Mediumschap zoals Janneke het uitvoert, en ik via de cursus leer, is echter heel concreet, nuchter en praktisch. Wil je eens proeven van mediumschap: wat het is en wat het kan doen? Dan is dit boek een hele mooie kennismaking met mediumschap.

Links:

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Wist je dat onze vroegste ervaringen een enorme impact hebben op wie we nu zijn?

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier