I stand upon my desk to remind myself that we must constantly look at things in a different way

Goddank! We hebben Netflix! Netflix biedt een scala aan documentaires aan die we makkelijk kunnen bekijken via ons abonnement. Dan nog: voor mij lijkt het dat ik wat extra moeite moet doen om (1) de docu's te vinden en (2) de films over te slaan! Het is me gelukt! Gelukkig breidt het aanbod steeds verder uit. 


In de lijst staan docu's die ik zelf heb gezien maar ook waarvan ik denk "dat zijn mooie tips" en zijn dus niet meer en niet minder reminders aan mezelf. Love that! Heb je tips, deel ze gerust met me!

maxresdefault

Documentaire E-motion Code

Ik schreef hier ook een blog over; lees deze gerust naast het bekijken van de trailer.

Welke tips heb ik voor jou naar aanleiding van deze docu?
maxresdefault

Kijk- of luistertip: Onze geboorte beïnvloedt ons hele leven. Waarom weten we dat niet?

In deze podcast, die ook als Youtube-film is te zien, praat Rogier van Bemmel met pre- en perinataal specialist Anna Verwaal over de invloed van de pre-en perinatale periode op ons leven. Een bijzonder gesprek waarbij met name de voorbeelden die Anna noemt, mij raakten. Hoe bijzonder en zo treffend! Luister of kijk zelf. 

In deze film (10 minuten) praat Anna Verwaal @TEDxABQWomen over de reis die ons leven vormt: van baarmoeder tot wereld. Zie link.

Bezoek de website van Anna Verwaal
maxresdefault

In utero

In utero. Het leven in de baarmoeder en het langdurig effect op de ontwikkeling van de mens, het gedrag van de mens en de manier waarop we naar de wereld kijken. Deze documentaire laat zien waarom het leven voor sommigen een worsteling is en voor de ander juist een groot feest. Verschillende experts zoals wetenschappers, psychologen, doktoren en voedvrouwen zijn aan het woord. De documentaire maakt duidelijk hoe ons leven in de baarmoeder onze toekomst maakt. Bekijk de trailer hiernaast via Youtube.

Ik schreef een blog over wat de film mij leerde. Lees deze blog hier.

hqdefault

The wisdom of trauma - Gabor Maté

The wisdom of trauma is een indrukwekkende documentaire van Gabor Maté. De documentaire is via een donatie te bekijken via de website van de film. De focus lijkt te liggen op verslaving maar is niet zo. Het geeft een goed beeld van wat trauma is of kan doen.

Een mooie scene uit de film vind ik de volgende:

Een vrouw krijgt van hem een consult. Dit vindt plaats in een grote zaal met publiek. Zij geeft aan dat iedereen haar een monster vindt. Hij vraagt haar vervolgens wat voor kleur haar ze heeft. Ze antwoordt met bruin haar. Hij zegt "je hebt paars haar", waarop ze ontkennend knikt. Hij reageert door te zeggen dat ze hem niet gelooft als hij wat zegt over haar. Waarom dan die anderen wel? 

Echt een enorme aanrader!

maxresdefault

HEAL | A documentary about the power of the mind

HEAL, the documentary about the power of the mind (zie ook de trailer hieronder). Door onze overtuigingen (met name de negatieve) te transformeren, kunnen we ons lichaam zelf genezen. Een diagnose hoeft dan geen angst te geven en we hoeven geen slachtoffer van onze genen te zijn (dat je het gen hebt, betekent nog niet dat je de ziekte moet krijgen). We hebben meer invloed op ons zelfherstellend vermogen dan we zelf denken of geleerd hebben (geloof de man in de witte jas maar en alles komt goed).

Met een groot aantal wetenschappers en therapeuten, zoals Dr. Deepak Chopra, Anita Moorjani, Marianne Williamson, Dr. Michael Beckwith, Dr. Bruce Lipton, Dr. Joe Dispenza, Anthony William ' Medical Medium', Gregg Braden, Dr. David Hamilton, Dr. Kelly Brogan, Dr. Kelly Turner, Peter Chrone.

Think and grow rich - the movie

Wie kent het boek Think and grow rich, geschreven door Napoleon Hill, niet? Nou tot voor kort ik ook niet, nu wel. Ik ben erin begonnen maar wist ook, er is een film van. Gevonden! Het boek behandelt principes volgens The Secret en de Wet van Aantrekkingen. Een must-see! En als ik mensen uit de film mag geloven, dien je het boek elk jaar weer opnieuw te lezen. Zo'n impact kan het hebben. Oordeel zelf.

maxresdefault

Surviving Death - Netflix

Leslie Kean, auteur van het boek "Surviving Death" (dat ik ook heb gelezen), is gevraagd mee te werken aan een documentaire met als titel Surviving Death. De documentaire is geïnspireerd op haar boek. Deze documentaire is recent door Netflix uitgebracht. Thema's zijn reïncarnatie, signalen van overleden dierbaren, bijna-dood-ervaringen. Ook wordt tijd besteed aan "life after death" waarbij mediums een teken van leven doorgeven. Mentale en fysieke mediums zoals Nicole de Haas. Zij is fysiek medium en heeft meegewerkt aan de documentaire. 

Ik heb de eerste paar afleveringen gezien en vond het mooi neergezet. Aangezien ik het boek had gelezen, herkende ik veel van de verhalen die werden vertoond. Jammer vond ik het gedeelte waarin ontvangers van mediums twijfelden over de echtheid. Ik begreep later dat de trance sessie van Nicole ruim 1,5u duurde maar ze lieten slechts een paar minuten zien. Wat hebben we niet gezien?

Het is altijd goed je eigen mening te vormen! Wat vind jij van deze docu?

Al bekeken!

Deze docu's/ films zijn te vinden op Netflix:

  • The bleeding edge. Het gebruik van medische hulpmiddelen tegenwoordig is immens. Kunstheupen, gewrichten, permanente voorbehoedsmiddelen. Maar wat doen deze lichaamsvreemde stoffen met ons lijf nadat zij een periode in ons lijf hebben gezeten? Deze docu gaat daar dieper op in. Ook hoe het werkt met patenten. Als een hulpmiddel wordt aangepast, blijkt dat het niet altijd nodig is om in detail aan te geven wat precies is veranderd. Met alle gevolgen van dien! Een must see! 
  • What the health. Deze docu deed me stijl achterover slaan. Ons energieverbruik op aarde is erg hoog. Wat ik schokkend en misschien naief vond was dat het voeden en in stand houden van de veestapel, ons voedsel, de grootste energiesloper is. Als we dus minder vlees gaan eten, verdwijnt geleidelijk die enorme energievreter. De docu laat ook het effect zien op je lcihaam. Een paar mensen die dachten voor "eeuwig" aan de medicijnen te moeten zitten, konden van hun medicijnen af door de hoeveelheid groenten te vergroten. See for yourself!
  • The truth about alcohol. Ik houd van een wijntje, een biertje, echt! Waarom dan deze docu? Onderweg op vakantie heb ik deze gekeken en alle dingen over alcohol die je wel eens hoort, worden aan de hand van testen onderzocht. Zo hoor ik -vooral mannen- weleens zeggen dat zij een "groter lichaam" hebben en dat zij dus meer alcohol kunnen drinken zonder daar last van te hebben. De documentaire laat zien dat dit klopt. Beter gezegd: zij houden ook meer vocht vast in hun lichaam en hoe meer vocht je hebt, hoe beter (om de alcohol) te verwerken zeg maar. 
  • The game changers. Een sportman, instructeur op het gebied van vechtsport, raakt geblesseerd. Tijdens zijn revalidatie onderzoekt hij wat voeding met je lijf en dus met je herstel doet. Zo komt hij achter bijzondere ontdekkingen. Wetenschap en empirisch onderzoek worden gebruikt. Een boeiende documentaire. Het effect op mij was dat ik "meatless monday" weer wilde invoeren. Zijn intentie is ook niet dat je ineens vegetarisch moet gaan eten maar wees je bewust van wat je doet en eet!
  • I'm not your guru. Indrukwekkend vind ik deze documentaire van Tony Robbins. Tony wordt tijdens een van zijn events gevolgd en wat daar gebeurd, is bizar en prachtig tegelijk. Wat een energie heeft die man! Ook het vermogen om aan een half woord genoeg te hebben. Na deze docu ging ik gelijk kijken of ik een keer een event kon volgen van deze charismatische man.
  • Becoming. Naar het gelijknamige boek van de eerdere First Lady van Amerika, Michelle Obama. Ik heb haar boek niet gelezen maar ze spat van het scherm af. Ik kreeg een kleine glimp van haar leven te zien, terwijl haar man president was. Het is een vermakelijke docu. Persoonlijk denk ik dat ze er meer uit hadden kunnen halen (sociaal-maatschappelijk gezien).
Blijf op de hoogte en ontvang Sprankelnieuws
hqdefault

What the bleeb do we know

Een documentaire met diverse wetenschappers (waaronder Joe Dispenza) over kwantumfysica en hoe dit werkt. De documentaire volgt de hoofdrolspeelster. Daarnaast vinden interviews plaats met deze wetenschappers en laten ze door allerlei effecten zien wat kwantumfysica doet. De film laat zien wat jij waarneemt in jouw zichtbare wereld en wat de raakvlakken zijn met het mystieke, religies en filosofie. 

Bekijk gerust de trailer (zie filmpje hiernaast) of de link naar de website. 

maxresdefault

Nog te zien (maar veelbelovend)

  • Michael Moore Presents: Planet of the Humans | Full Documentary | Directed by Jeff Gibbs; documentaire gratis beschikbaar gesteld via YouTube (zie trailer links).
  • The Giver (Netflix); In een toekomst zonder tegenslag of vrije keus ontdekt een jongen de waarheid.
  • The creative brain (Netflix); Neuroscientist David Eagleman onderzoekt het brein van creatieve innovators om manieren te ontdekken om creativiteit te ontplooien. 
  • The Secret. Deels al gekeken deze documentaire over de Wet van de aantrekkingskracht. Met o.a. Joe Dispenza.