pablo2

Docu: E-Motion movie. Welke 3 tips haalde ik eruit?

 14/12/2023

Via Younity Nederland kon ik destijds de documentaire van Gabor Maté bekijken. Een paar weken terug kreeg ik ineens een nieuwsbrief van hen met daarin de boodschap dat ik de E-motion movie gratis kon bekijken. Dat liet ik me geen twee keer zeggen. In deze blog de drie tips die ik haalde uit de film.

maxresdefault

Trailer

Zoals ik schreef, kreeg ik ineens een nieuwsbrief van Younity Nederland waarin deze film uit 2014 gratis te bekijken was. Ik heb de film in fases bekeken. Hoorde nieuwe dingen maar hoorde ook zaken die ik al wist. Door mijn weekend bij Joe Dispenza, jaren geleden. Opleidingen die ik heb gevolgd, o.a. bij Biologika Nederland en de PSYCH-K® workshops. De film vond ik inspirerend en ook al is deze bijna 10 jaar oud, zeker nog relevant te noemen.

In deze blog deel ik drie tips met je die je direct kunt gaan toepassen. Misschien is tip 4 wel "bekijk de film", haha!

Tip 1: stop met vragen, begin met dankjewel zeggen

Vanuit de "law of attraction" hoorde ik dat je gewoon moest vragen om wat je wil. In deze film wordt daar ook op ingespeeld. Wat ze zeiden, herkende ik. Ik "vraag" bijvoorbeeld weleens om klanten. De grap is dan, dat ik meestal nieuwe klanten krijg in of net na een vakantieperiode. Alsof dat toeval is, want juist in die periode laat ik het natuurlijk een soort van los. Wat ze zeiden was: Als je vraagt en blijft vragen dan zend je uit "ik blijf vragen". Zeg dan: Dankjewel voor de klanten (alsof je deze al hebt en het ook zo voelt). Laat het wanneer en het hoe vervolgens los, vertrouw het proces. 

Tip 2: Beantwoord deze vraag...

In de film wordt op een gegeven moment gesproken over angst. Over bang zijn en zo bang zijn dat je daardoor niet datgene doet, wat je graag wil. Diep van binnen. Herken je dat? Beantwoord dan eens de volgende vraag en kijk wat het met je doet.

What if I weren't afraid, I would...?

Wat als ik niet bang was, wat zou ik dan doen...?

Dat maakte voor mezelf wel heel veel duidelijk! 

Tip 3: Ho'oponopono

Ho'oponopono is een oude Hawaïaanse manier van verzoening en vergeving. In de film wordt deze manier ook aangehaald. Een simpele manier om vooral jezelf te vergeven. Het zijn slechts vier zinnen en deze luiden als volgt:

  • I'm sorry
  • Please forgive me
  • I love you
  • Thank you very much

De basis is, is dat iedereen met elkaar verbonden is. Door deze zinnen tegen jezelf te blijven uitspreken kom je meer tot jezelf en elkaar. Ook al spreek je het niet naar elkaar uit. 

Bonustip!

Op internet zijn veel documenten, pdf-bestanden en afbeeldingen te vinden die betrekking hebben op de emotie-code. In de film praat Dr Bradley Nelson hier met name over. Gebruik je fantasie, gebruik de juiste zoektermen en wie weet wat je vindt op het internet. Heb je daarbij hulp nodig? Stuur me gerust een berichtje.

Veel herkenning!

In de film werd ik een aantal keren verrast. Ik neem je mee:

  • Ten eerste zag ik Joe Dispenza en Dr Darren Weissman in de film. Beiden speelden ook een rol in de documentaire HEAL. 
  • In het begin van de film wordt gesproken over hoe gebeurtenissen, emotionele conflicten, een rol kunnen spelen bij de uiting van fysieke en/ of mentale klachten. Er wordt dan uitgelegd hoe Dr Hamer dit heeft ontdekt doordat hij destijds door een tragisch ongeluk zijn zoon verloor. Niet lang erna werd bij hem teelbalkanker vastgesteld. Hij is dit toen verder gaan onderzoeken en ontdekte dat een groot verlies hieraan ten grondslag lag. Dit leidde uiteindelijk naar de Germaandse Geneeskunde. De Nieuwe Medicina, zie hiervoor mijn bio-logische consulten, is van de Germaanse Geneeskunde afgeleid.
  • Ook wordt in de film gesproken over spiertesten. Ons bewustzijn beslaat slechts 5%, ons onderbewustzijn 95%. Waar worden emoties, trauma's en andere (lange termijn) herinneringen opgeslagen? Juist! In het onderbewustzijn. De spiertesten helpen je om bepaalde zaken naar boven te brengen, naar je bewustzijn, zodat het je niet meer kan overvallen. Als een patroon zeg maar waar je je niet van bewust was. Ik werk in mijn praktijk met PSYCH-K®. We gebruiken bij PSYCH-K® ook spiertesten om te communiceren met het hoger bewustzijn en het onderbewustzijn. Voor mij mooi om te zien dat spiertesten veel breder ingezet kunnen worden dan ik zelf dacht.

De film is gratis te bekijken via Younity Nederland. Ook kun je deze film, al uit 2014, via Vimeo bekijken. Een verrijking voor je leven.

Klik hier als je de film wilt bekijken via Vimeo (betaalde versie)

Heb je vragen na het bekijken van de film? Wil je wat meer bij jezelf gaan onderzoeken?

Neem dan gerust contact met me op. Je kunt het beste een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek plannen. We kunnen dan samen doornemen waar je tegenaan loopt en wat je graag wil veranderen. Op basis daarvan voel ik even wat het best passend is voor jou. 

Boek hier makkelijk je kennismakingsgesprek

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Wist je dat onze vroegste ervaringen een enorme impact hebben op wie we nu zijn?

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier