pablo2

Blog: Joe Dispenza: Progressive weekend (29, 30 & 31 maart)

 15/04/2019

Eind maart 2019 vertrok ik naar Edinburgh voor een Progressive Weekend van Joe Dispenza. Een "impressive" weekend dat smaakt naar meer.

Eind maart was het zover

Marjan en ik op weg naar Edinburgh, Schotland voor een Progressive Weekend met Joe Dispenza

Hoe het zo gekomen is? 
Nou… Vorig jaar vertoonde ik twee keer de documentaire HEAL, A film about the power of the mind. In deze docu spreken diverse wetenschappers, healers en therapeuten over jezelf genezen. Zo ook Joe Dispenza. Die in de docu vertelt over zijn fiets ongeluk waarbij zijn ruggengraat in elkaar was gedrukt en hij in het ziekenhuis te horen krijgt dat hij nooit meer zou lopen. Dringend een bepaalde operatie nodig had. Hij voelde dat hij de operatie niet moest doen. Ging “thuis” aan het werk: dagelijks mediteren waarbij hij zijn ruggengraat, wervel voor wervel, visualiseerde en reconstrueerde. Elke keer dat hij was afgeleid of gefrustreerd was, begon hij opnieuw. Met soms wel sessies van een paar uur. Met resultaat! Hij loopt weer en heeft zijn experiment verder uitgewerkt. 

Je kan het geen experiment meer noemen 
Want het is wetenschap. Tijdens het weekend werd dat, door metingen die ze bij studenten doen, bevestigd. Zijn filosofie is dat leren niet alleen doen is maar dat leren ook kennis vergaren en informatie opdoen is. Die combinatie zorgt ervoor dat je niet alleen weet wat je doet maar ook waarom. Dat draagt allemaal bij aan de transformatie. 

De stapel huiswerk was dan ook best indrukwekkend 
En dat voor een weekend. Inderdaad! Een paar uur aan videomateriaal moesten we bekijken en een boek lezen. Daarnaast was het fijn als je dagelijks de meditatie (van 70 minuten) zou doen. Kortom: we hoefden van tevoren niet stil te zitten!

Tijdens het weekend kregen we nog méér informatie tot ons 
Die we vervolgens elk kwartier aan onze buurman of buurvrouw moesten uitleggen. Hij hield ons voortdurend bij de les. Door steeds te vragen (elke keer net iets anders natuurlijk) “Are you still with me?”. De dagen vlogen voorbij. 

Met ook het DOEN, samen met 1.999 anderen 
Want het doen betrof het opschrijven van je potenties, het opschrijven van je gewoonten (de oude en de nieuwe), ademhalingsoefeningen en mediteren. In een zaal met 2.000 mensen was de energie waanzinnig! 

Met zes meditaties in totaal dit weekend 
Waarvan de laatste mij nog bijzonder bij staat. Deze meditatie betrof de “blessing of the energy centers” en zou maar een paar minuten per energy center duren, niet zo’n lange meditatie. Dit was een meditatie van een uur! 

Ik weet nog bij de eerste meditatie, waarbij ik een protesterend lijf had (en dus niet heel erg kon zakken in de meditatie), dat ik mezelf op de kop gaf. Wat stom dat het niet lukt, wat zonde van het geld, ik moet presteren op zo’n weekend… Dus het niet kunnen voldoen aan wat werd gevraagd gaf zoveel inzicht, dat bij de tweede (en gelukkig laatste) keer dat mijn lijf protesteerde, ik het kon laten gebeuren. Overgave? Nee, nog lang niet, maar ik kom in de buurt ;)

Ook zijn woorden “er zijn geen slechte meditaties” triggerde mij.

De eerste paar dagen na dit weekend 
Was ik “high” on energy. Zelfs mijn partner gaf aan dat ik anders was dan normaal. En dat voelde zo goed! Daarna ebte het gevoel een beetje weg. Het is echt mijn weg zoeken in de meditaties, de wetenschap, het gedachtegoed. En inmiddels heb ik die wel (meer) gevonden. Dagelijks mediteren (tenzij het vakantie is) om vijf uur ’s ochtends! En soms yoga erachteraan. Soms ook later. Geeft een boost aan de dag! 

Volgend jaar gaan we een week 
Yeah! Ik heb er nu al zin in! 

Wil je meer weten? 
Bijvoorbeeld over Joe Dispenza? Of HEAL (die nu tegenwoordig via Netflix te bekijken is)? Of over de meditaties?

#coaching #energetischwerk

Ik praat je graag bij over Dr. Joe
maxresdefault

Meer weten over Joe DIspenza?

Check deze:

  • Een blog die ik schreef over E-motion code met o.a. Joe Dispenza erin
  • Hij droeg zijn steentje bij aan de documentaire HEAL (zie trailer)
  • De officiele website van Joe Dispenza
  • En voldoende videomateriaal op Youtube

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Wist je dat onze vroegste ervaringen een enorme impact hebben op wie we nu zijn?

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier