Talk to yourself, like you would to someone you love

Heb je wat opgestoken van deze podcasts? Deel deze gerust via Social Media. Uiteraard mag je ook contact met me zoeken om aan te geven wat je ervan vindt. Heb je tips voor een podcast of loop je ergens tegenaan waarover ik (anoniem) een podcast kan maken: neem gerust contact met me op!


De podcast is o.a. te beluisteren op Spotify. De podcast duurt nog geen tien minuten. Wil je een tip voor een podcast doorgeven? Graag!

#1 Wat is belangrijker? Hoe iets tot stand komt of het eindresultaat?

Een podcast opgenomen in de ochtend. Dat hoor je ook wel want mijn stem klinkt ook heel zacht. Het thema van deze podcast is: gaat het om het "wat" of het "hoe"? Ik ben een zelfstandige werker. Dus als je mij vertelt "wat" er moet gebeuren dan regel ik het "hoe" wel op mijn manier. Als ik teveel hierin word beperk dan floreer ik niet en maak ik fouten.

Dus als ik mezelf een doel stel, bijvoorbeeld zakelijk of juist prive (ik wil minstens 3 keer per week hardlopen/ aan yoga doen / mediteren), en ik heb hulp nodig om het doel te halen. Is dat dan erg? Of is het fijn dat mijn doel is gehaald?

Podcast #1

#2 Mijn ervaringen de afgelopen weken op het gebied van DOEN. I.p.v. wachten totdat het perfect is.

Je kan blijven wachten maar doen is zoveel krachtiger. Als je dan fouten maakt, blijft het veel beter hangen en weet je sneller wat je een volgende keer anders wil. Hoe komt dat trouwens dat je geen fouten mag maken? Ik had een keer een bestelling verkeerd doorgegeven wat -destijds mijn werkgever- best wat extra euro's kostten. Ik schaamde me rot. In al die jaren was dat nog nooit gebeurd! En toen wel. Ik vond het vreselijk. Gevolg was wel dat ik extra secuur werd zodat geen fout meer aan mij ontsnapte. Wat ik ook leerde was: je bent nooit perfect genoeg! Fouten maken is gewoon menselijk maar je leert ervan. Hoe je het niet meer wil, hoe je het anders wil. 

Podcast #2

#3 Wat je hoofd weet en vindt versus je lijf, die afstemt en voelt

Herken je dit? Dat je met iemand in gesprek bent en de ander vertelt je iets. Voordat je het beseft, vormt zich een mening in je hoofd of een oordeel. Zelden wordt deze niet uitgesproken. Dit gebeurde mij tijdens een kennismakingsgsgesprek ook. Maar ... ik liet ook de stilte toe waardoor ik me beter kon afstemmen op de ander. Met nieuwe inzichten tot gevolg. Waar de ander zijn voordeel mee kon doen. Ik nodig je uit om dit eens te gaan doen, wie weet wat voor bijzondere ervaringen jij krijgt!

Podcast #3