The way we choose to see the world, creates the world we see

Ik ben erg visueel ingesteld! Als iemand mij iets in geuren & kleuren vertelt dan zie ik het in mijn hoofd gewoon gebeuren. Dan heb ik creatiekracht, terwijl ik niet eens weet hoe het eruit zag. 

 

Een kijkje in de keuken... Met deze filmpjes wil ik je meenemen in mijn hoofd, mijn gedachtengang maar ook mijn persoonlijkheid. Laat je verrassen door de thema's en mocht je tips hebben voor thema's, fijn, ik hoor ze graag!

Wat levert een opstelling op?

In dit filmpje vertel ik over een klant die alle rollen heeft vervuld tijdens twee Opstellingsavonden: 

  • De rol van deelnemer (observant)
  • De rol van vraaginbrenger
  • De rol van representant

En hoor wat het haar heeft opgeleverd. En wat het jou kan geven wanneer je daar voor open staat!

Bekijk het aanbod van (familie)opstellingen
maxresdefault
maxresdefault

Omgevallen dahlia's

Dat klinkt niet goed natuurlijk. Omgevallen dahlia's. Dat wordt opruimen of proberen met een stok weer recht te krijgen. De dahlia's waren te hoog gegroeid en daardoor een makkelijke prooi voor de wind. In dit filmpje laat ik het zien en vergelijk ik de dahlia natuurlijk ook weer met mijn praktijk. LET OP: in het begin van het filmpje hoor je de wind goed, daarna is deze weg hoor!

Bekijk hier de agenda met de data van de Opstellingsavonden

Splitten en zaaien van dahlia's met als doel: vermenigvuldigen!

#dahlia

Voor het eerst heb ik een dahlia gesplit! Haha! Met een zaag. En ook voor het eerst zaadjes gezaaid van een dahlia. Mijn eigen dahlia kweken. Wat een geweldig gevoel geeft dat. Met als doel: vermenigvuldigen. Meer bloemen, meer kleur, meer genieten! Zelf ben ik ook van het delen. Vorig jaar en dit jaar geef ik een aantal dahliabollen weg. Dit keer aan testers. Testers? Bekijk gauw het filmpje, dan weet je wat ik nog meer wil gaan delen.

hqdefault
maxresdefault

Een voorbeeld van manifesteren

Manifesteren. Joe Dispenza praat erover, Deepak Chopra. Af en toe ervaar ik kleine manifestaties, zoals dat ik aan iemand denk en prompt belt deze persoon mij. Nu ging het over iets groters. Ik had een man nodig voor een opstellingsavond. Vrouwen genoeg, maar geen man. Voor de energie is dat wel fijn. Bekijk het filmpje hoe dit mooie experiment afliep. 

Kun je iets voelen voor iemand die niet heeft geleefd?

Op 25 september 2020 mocht ik mijn verhaal LEEF / FEEL houden tijdens het "stories worth sharing" event van Sproet Image-Consultancy. Een bijzondere middag waarbij ondernemers uit het hart spraken. Ik vertelde over mijn transformatie van hoofd naar hart, over opstellingen en over mijn kleine oudere broer Sjaak. Alles kwam samen! Bekijk hier de gehele story. 

Mijn blog over mijn broer met korte filmfragmenten kun je hier zien
maxresdefault
hqdefault

Wat doe je na tegenslag?

#dahlia

Wat doe je nu als een storm je hele Dahlia plant verwoest? Of beter gezegd: wat doe je als je bent geraakt door tegenslag in je leven? Deze Dahlia -met mega grote stam en bloemen- is door een storm geknakt. Toch is deze Dahlia herstelt en zitten er zelfs weer knoppen aan. Hetzelfde proces zie je bij mensen in coaching. Met aandacht, warmte, licht & voeding gaan ze, stap voor stap, na de tegenslag weer groeien om tot bloei te komen. Waarbij het deel wat geknakt is zelfs sterker dan voorheen is.

Wat heb je nodig om te groeien?

#dahlia

Wat heb je nodig om te groeien? Zodat als je groot & sterk genoeg bent, je de bloemen kunt dragen? 

In dit filmpje laat ik je zien hoe mijn dahlia's erbij staan in de tuin. Gek genoeg. Niet twee dahlia's zijn hetzelfde. Ook al hebben ze dezelfde naam, zijn ze dezelfde dag op hetzelfde tijdstip in de grond gestopt en hebben ze beiden evenveel water, zon & voeding gekregen. Een mooie les voor ons mensen! Ja niet alleen de omgeving heeft invloed op jou. Wat heb jij nodig om te bloeien?

Plan hier gerust een kennismaking in
maxresdefault
hqdefault

Symbool van de dahlia

#dahlia

Ik neem je in dit filmpje graag mee in de wereld van de dahlia. Van knol tot plant! Ik laat je ook daadwerkelijk voorbeelden zien. En dat in mijn "sportkloffie". 

Leuk detail: op de achtergrond zie je in het filmpje de boom met voedersilo voor vogeltjes. Komt tijdens de opname gewoon een boomklever wat eten halen!

De manier waarop ik werk

#systemischwerk

Tijdens Opstellingsavonden lijk ik als begeleider wel een ander mens te worden! Ik zet mezelf in als instrument en laat niks aan het toeval over. Ik zie, hoor, ruik, voel en proef alles. In dit filmpje leg ik daar iets meer over uit. In mijn mening is de begeleider niet zo interessant, maar ik krijg toch regelmatig vragen "hoe doe jij dat nu?". Dus vandaar hopelijk wat meer duidelijkheid!

Laat je verrassen tijdens de volgende Opstellingsavond
maxresdefault
maxresdefault

Welke vraag breng je in tijdens de opstellingsavond?

#systemischwerk

Tsja, dan sta je daar voor een groep en de begeleidster vraagt aan je wat je wil onderzoeken. Wat is je vraag? Dat is best een spannend moment. Ik kan me zo goed voorstellen, want ik heb ook al vaker een vraag ingebracht, dat je misschien wel meerdere zaken zou willen inbrengen. Of dat je toch nog een beetje twijfelt. Of dat je onzeker bent of het wel een goede vraag is. 

Weet dan dat alle vragen goed zijn! Mijn motto is "je krijgt wat je nodig hebt en niet wat je wil" dus mocht je het echt niet weten en we zouden de opstelling gewoon beginnen. Dan nog krijg je wat je nodig hebt! Ben ik van overtuigd. Een beetje een structuur is overigens wel handig ;) In dit filmpje ga ik dieper in op de vragen die je kunt inbrengen.

Systemisch werk

Onderzoek de weerstand

#systemischwerk

Het systemisch werk, familie opstellingen is in opkomst! Dat is een goed teken. Want dit werk is hard nodig en geeft zoveel (nieuwe) inzichten. De aha-momenten zeg maar! Desondanks merk ik toch ook weerstand tegen deze manier van werken. De groep, de emoties, het drama... Dat zorgt ervoor dat mensen soms al afhaken voordat ze het een kans hebben gegeven. In dit filmpje nodig ik uit de weerstand te onderzoeken. Is het angst voor schaamte, angst voor de emotie, ben je bang dat er iets uit je verleden omhoog komt??? Voor ons mag dit er allemaal zijn. Voor jou ook?

Hoe ziet een Opstellingsavond en mijn aanpak eruit?
hqdefault
maxresdefault

Healing op meerdere generaties met Stephan Hausner

#systemischwerk

Ik heb zelf een keer als representant mogen fungeren in een opstelling waarbij werd onderzocht waar in de lijn de oorsprong van de ziekte is. Dit bleek te zijn in de baarmoeder bij de moeder (de vraaginbrenger). Uit de opstelling waar zowel vader en moeder van moeder als van vader, en de generaties ervoor, waren opgesteld. Hieruit bleek dat er ook nog "iets" was voorgevallen in de generaties ervoor, dat zich liet zien, maar geen invloed had op de ziekte. Uiteindelijk bleek 4dat de vraaginbrenger een verloren tweelinghelft had, die dit leven niet had gehaald. Enorm indrukwekkend om mee te maken. De heling was voelbaar. 

Ga naar de website van Stephan Hausner

Wat is een familieopstelling?

#systemischwerk

De makers van dit filmpje geven het als volgt aan. "Een familieopstelling legt de lijntjes in je leven bloot. Hoe jij jij werd. Waar je vastloopt. Waar je schittert. Waarom je steeds dezelfde problemen tegenkomt." In 1,5 minuut wordt praktisch en met een mooie animatie uitgelegd hoe het werkt. Het systemisch werk. 

hqdefault