pablo2

Blog: Expect the unexpected

 28/06/2018

Verwacht het onverwachtse. Herken je dat? Dat je denkt geen verwachtingen te hebben en dat alsnog blijkt dat je die wel had?

Briljante titel, nietwaar?

Niet zelf verzonnen. Het is zowaar de titel van een opleidingsweek bij de Zwanenhof in Zenderen. 

Een vervolg
In mijn vorige blog vertelde ik over mijn bezoek aan de mesoloog. En dat het wachten was op het resultaat van de test die ik heb gedaan. Dat wachten viel uiteindelijk wel mee. De uitslag ook. Ik kreeg de uitslag rond 23u binnen afgelopen maandag. En toen ik eenmaal het onderwerp van de mail zag, moest ik de uitslag lezen! Vraag me maar niet waarom ik nog wakker was... 

Dus toen ik de uitslag kreeg, werd mijn vermoeden -meer dan- bevestigd. Ik heb inderdaad de stofwisselingsziekte HPU. En ben "sterk positief" getest. In het begin was er nog het idee dat ik "licht positief" was, maar na een grondige analyse van de gegevens werd dat dus toch "sterk positief".

Hè hè
Er is een reden voor mijn (vage) klachten! Opluchting. Erkenning. 

Maar er was nog iets... 
Ik had ongemerkt, onbewust en me volkomen niet gerealiseerd dat ik verwachtingen had t.a.v de uitslag. Bij de uitslag zat een document waarin de resultaten werden toegelicht en welke supplementen werden aangeraden. En een behandeladvies. Waarin stond dat ik de inname van suikers en gluten moet beperken. En dat ik bijvoorbeeld weinig vitamine C moet gebruiken. 

En dat was onverwacht! Die zag ik niet aankomen. Dus even schrikken. En hoewel ik gewend ben aan het vermijden van suikers, ben ik af en toe toch ook een zoetekauw. In mijn hoofd was de verwachting gegroeid: als ik de ziekte heb dan hoef ik alleen maar extra supplementen in te nemen. Ik was niet "blanco" het proces ingegaan. Of zoals bij de opleidingsweek: ik verwachtte niet het onverwachte... 

En toch was het precies waar ik om had gevraagd toen ik naar de mesoloog ging
Want ik vertelde mijn partner dat ik moeite had om suikers te vermijden. Dat ik weet dat het beter is om ze niet te eten maar dat mijn discipline ver te zoeken was. En dat ik het -voor nu- nodig had om van een "externe" te horen dat het beter was om geen suikers te eten. En de mesoloog gaf geen gehoor aan dit verzoek, want mijn lichaam gaf het niet aan. 

Nu las ik het behandelplan en het eerste punt was: beperk suikers! En kreeg ik toch waar ik om vroeg! Hoe bijzonder is dat! 

Relevante links:

  • Wil je meer lezen over HPU? Dat kan! Raadpleeg dan deze website.
  • Er is door de ontdekker van HPU een boek geschreven. Het waarom, hoe te behandelen en voorbeelden van patiënten met de ziekte. Lees hier meer.

#gezondheid

Vragen over HPU?

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Ontdek de kracht van Compassionate Inquiry

Lees dit bericht

De ongeborenen een plek geven. Hun plek!

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier