Menu

Bloggen vanuit mijn hart. Wat mijn ziel allang wist!

3 mei 2018

De ziel weet. Luister ernaar.
Deze woorden (de titel) zijn niet van mij. Ze zijn van Janneke Leber. Medium Janneke Leber. Om precies te zijn: uit haar blog "Zorg voor je ziel" (klik op deze link om de blog van Janneke te lezen).

Een paar jaar geleden las ik haar boek. 
En was ik verkocht. Haar humor. Haar praktische kijk op zaken. En dat gecombineerd met het prachtige van het spiritualisme. Na het lezen van haar boek "moest" ik een consult bij haar. Dat werd een dubbele i.v.m. de reisafstand. En haar boek (Dooie boel) en het consult inspireerde mij toen (ook) al tot het schrijven van een blog (zie deze link). 

En wat is er dan aan de hand met deze blog over de ziel?
Ik zag de aankondiging van de blog voorbij komen. En iets in mij ervaarde weerstand bij het lezen van de titel. Dus niet gelezen. Maar ja, waar weerstand is... ??!! Ik kreeg de blog niet uit mijn hoofd en las deze later alsnog. En er gebeurde niks van binnen. 

Totdat ik vorige maand een Opstellingsavond organiseerde.
En deze bijzonder verliep. Waarbij iedereen kreeg wat hij/ zij nodig had. En mijn behoefte? Schrijven! Ik voelde zo diep van binnen dat ik over deze ervaring mocht schrijven. En wat deed ik? Niks...

Een paar weken later... 
Een tragisch overlijden. Die me raakte en bezighield. En weer kreeg ik dat gevoel: ik wil hier, open & bloot, over schrijven. Wat het met mij doet. Wat ik voel, ervaar, waarneem. En wederom... deed ik niks. 

Totdat ik ineens een avond achter mijn laptop zat en de woorden kwamen eruit. Nog niet zo diep als ik zou willen. Maar wel dat gevoel volgend. Uiteindelijk (nog) niet geplaatst op mijn website. 

En nog steeds niet de link leggend met de blog van Janneke.
Maar de blog van Janneke had een zaadje gepland in mij. Was gaan broeien. Of ... misschien kan ik beter zeggen dat de blog van Janneke ervoor zorgde dat het zaadje, dat al in mij was, ging groeien. Het kreeg licht, warmte, water & voeding.

En ineens besefte ik het tijdens de opleidingsweek in Zenderen!
Mijn ziel wil schrijven over zaken die mij raken! En in alle openheid, kwetsbaarheid en met gevoel! Geen lange verhalen maar korte die iedereen overkomt. Waarin mensen zich herkennen en weten "ik ben niet alleen". En gelijk legde ik de link met de blog van Janneke. Het zaadje was gaan groeien en de eerste delen van het plantje werden zichtbaar. Hoe bijzonder! 

Deze blog is de start van "bloggen vanuit mijn gevoel". 
Ik volg mijn ziel want die weet het en ik luister. Dankjewel Janneke!