pablo2

Blog: Bloggen vanuit mijn hart. Wat mijn ziel allang wist!

 03/05/2018

Wat mijn ziel wil en allang weet, is het schrijven vanuit mijn hart. Mijn gevoel. Zonder dat ik me voel tegengehouden. In alle openheid. Hier het begin.

De ziel weet. Luister

Deze woorden (de titel) zijn niet van mij. Ze zijn van Janneke Leber. Medium Janneke Leber. Om precies te zijn: uit haar blog "Zorg voor je ziel" (klik op deze link om de blog van Janneke te lezen).

Een paar jaar geleden las ik haar boek
En was ik verkocht. Haar humor. Haar praktische kijk op zaken. En dat gecombineerd met het prachtige van het spiritualisme. Na het lezen van haar boek "moest" ik een consult bij haar. Dat werd een dubbele i.v.m. de reisafstand. En haar boek (Dooie boel) en het consult inspireerde mij toen (ook) al tot het schrijven van een blog (zie deze link). 

En wat is er dan aan de hand met deze blog over de ziel?
Ik zag de aankondiging van de blog voorbij komen. En iets in mij ervaarde weerstand bij het lezen van de titel. Dus niet gelezen. Maar ja, waar weerstand is... ??!! Ik kreeg de blog niet uit mijn hoofd en las deze later alsnog. En er gebeurde niks van binnen. 

Totdat ik vorige maand een Opstellingsavond organiseerde
En deze bijzonder verliep. Waarbij iedereen kreeg wat hij/ zij nodig had. En mijn behoefte? Schrijven! Ik voelde zo diep van binnen dat ik over deze ervaring mocht schrijven. En wat deed ik? Niks...

Een paar weken later... 
Een tragisch overlijden. Die me raakte en bezighield. En weer kreeg ik dat gevoel: ik wil hier, open & bloot, over schrijven. Wat het met mij doet. Wat ik voel, ervaar, waarneem. En wederom... deed ik niks. Totdat ik ineens een avond achter mijn laptop zat en de woorden kwamen eruit. Nog niet zo diep als ik zou willen. Maar wel dat gevoel volgend. Uiteindelijk (nog) niet geplaatst op mijn website. 

En nog steeds niet de link leggend met de blog van Janneke
Maar de blog van Janneke had een zaadje gepland in mij. Was gaan broeien. Of ... misschien kan ik beter zeggen dat de blog van Janneke ervoor zorgde dat het zaadje, dat al in mij was, ging groeien. Het kreeg licht, warmte, water & voeding.

En ineens besefte ik het tijdens de opleidingsweek in Zenderen!
Mijn ziel wil schrijven over zaken die mij raken! En in alle openheid, kwetsbaarheid en met gevoel! Geen lange verhalen maar korte die iedereen overkomt. Waarin mensen zich herkennen en weten "ik ben niet alleen". En gelijk legde ik de link met de blog van Janneke. Het zaadje was gaan groeien en de eerste delen van het plantje werden zichtbaar. Hoe bijzonder! 

Deze blog is de start van "bloggen vanuit mijn gevoel"
Ik volg mijn ziel want die weet het en ik luister. Dankjewel Janneke!

#energetischwerk #systemischwerk #coaching

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Webinar (gratis) inzake regenboogbaby's in mei

Lees dit bericht

Wat zou jij doen als je niet bang was?

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier