Meedoen aan de representantenpool voor Opstellingsavonden

Twee of drie keer per maand organiseer ik opstellingsavonden. Daarvoor werk ik met een vast team representanten. Voor iedere opstelling voel ik welke leden uit die pool het beste passen bij de vraag, pols ik wie beschikbaar is en zo kom je regelmatig aan de beurt (en natuurlijk moet het dan ook in jouw agenda passen).

Wil jij deel uitmaken van ons representantenteam?

Stuur me dan een bericht via het contactformulier of via de Whatsapp knop rechtsonder op de website en geef aan dat je interesse hebt. Als de kennismaking voor ons allebei goed voelt, neem ik je graag op in de pool. Je ontvangt dan regelmatig een uitnodiging voor een opstellingsavond.

Stuur me een berichtje als je wil representeren

Wat houdt het in?

Als lid van de pool schuif je regelmatig als representant aan tijdens de Opstellingsavonden. Gemiddeld vinden er drie (familie)opstellingen plaats tijdens zo'n avond. 

Tot slot: We praten vaak over de "rol van representant". Ook dat aan het einde van een opstelling de representanten "ontrold" moeten worden. Representeren is echter GEEN rol spelen: het is geen toneelstuk! Je laat niet zien wat je denkt dat nodig is, je VOELT wat er gebeurt op je plek en geeft dat terug. Een belangrijk onderscheid.

Agenda Opstellingsavonden

Wat levert meewerken aan een opstelling als representant je op?

Veel! En soms valt het kwartje pas later. Ik schreef er al eerder een blog over. 

Als representant:

 • Krijg je nieuwe persoonlijke inzichten
 • Krijg je meer inzicht in systemisch werken
 • Leer je van je begeleider hoe jij het zelf wel of niet zou doen
 • Krijg je een beter beeld van wat speelt bij mensen (grote én kleine zaken)
 • Je wordt onderdeel van een hecht team, een community 
 • Je wordt aangeraakt op thema's die voor jou spelen (want waarom word jij nu net voor die rol gevraagd?) 
 • Je mag voelen voor een ander (en niet voor jezelf) en dat is vaker wat eenvoudiger dan voor jezelf voelen
Een representant vertelt "Ik prijs me gelukkig"

Wat wordt er van jou als representant verwacht

 • Je hebt ervaring met representeren
 • Je bent gevoelig en zet dit in
 • Je dient de vraag/ het systeem van de vraaginbrenger
 • Je weet dat als jouw rol er even niet toe doet, je dat accepteert en niet persoonlijk opvat
 • Je voelt wat er gebeurt op de plek en geeft dit terug
 • Je VOELT wat nodig is op de plek, je hoeft niet de plek te WORDEN
 • Je weet dat je op een rustige manier je emoties kan tonen en dat "drama" niet nodig is. Dat laatste kan alleen maar afleiden
 • Je neemt jezelf mee en dat kan betekenen dat persoonlijke ervaringen of gevoelens bij het vervullen van je rol ineens naar boven komen. Voel wat hiervan nodig is om in te zetten
 • Je weet dat het niet nodig is om na een opstelling nog wat mee te geven aan een vraaginbrenger. Vraag je af van wie de behoefte is om te delen: van de vraaginbrenger of jou? Tevens kan dit verwarring geven bij de vraaginbrenger.

Cynthia, vaste representant bij de Opstellingsavonden

"Waarom ik zo’n fan ben van Jacqueline? Of ik dat wilde beschrijven. Een uitdaging die ik in beeld heb gevat omdat ik de juiste woorden er simpelweg niet voor had. Het is een gevoel en ik wilde het niet stuk praten. Maar misschien is het dat ook gewoon, dat gevoel wat er is, waarom vind ik het fijn met Jacqueline en waarom ga ik heeeel graag naar al haar opstellingen of vind ik haar coaching ongekend? Het is vooral ontdekken wat er is zonder heel veel woorden en het is ontmoeten zonder al te veel uitleg. En die ontdekkingen en ontmoetingen gaan in je systeem zitten, je weet dat je daar moet zijn en dat het veilig is. Voeg daar wat humor aan toe en het plaatje(het gevoel, in dit geval) klopt. Punt. Dat is precies wat Jacqueline biedt in haar werk en dat vind je terug in haar als sprankelende vrouw!"

Cynthia, vaste representant bij de representantenpool

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier