pablo2

Blog: 21 gezichten kijken me verwachtingsvol aan

 27/06/2022

Wat gaat er gebeuren? Wie krijgt een opstelling? Hoe ziet de avond eruit? Drie uur later is het gedaan. De avond vloog om. Een avond vol experimenten, zonder verwachtingen of druk, en met veel liefde, vertrouwen, verbinding en veiligheid. Een blog over de bijzondere Opstellingsavond waarbij iedereen deelnemer was. Iedereen kreeg de kans een vraag op te stellen. Aan mij de taak om te voelen waar het opstellen van een vraag “nodig” was. Noodzakelijk zelfs.

Een overzicht

  • Voor deze gelegenheid had ik gekozen voor een andere locatie. Waar meer deelnemers in terecht konden. Dat zorgde voor letterlijk ruimte en ook ruimte in mij.
  • In totaal zijn er acht opstellingen neergezet, waarbij de eerste opstelling drie vraaginbrengers had die op hetzelfde thema een vraag hadden. We sloten af met een opstelling in stilte, waarbij alleen de vraaginbrenger en ik wisten wie wie was in de opstelling.
  • Tussendoor hadden we opstellingen die o.a. over het huidige gezin gingen, over het ondernemerschap en het hebben van oordelen.
  • Het verbindende thema was dat je alleen de ander liefde en steun kan geven in zijn of haar proces. Ook al weet je wat deze persoon nodig lijkt te hebben.

Humor versus emoties

Naast het serieuze en zware werk was er ook ruimte voor humor, lachen en luchtigheid. Ik houd van die combinatie! Het relativeert direct.

Wat het oplevert? Een avond vol inzichten

Niet alleen voor de vraaginbrengers, ook voor de toeschouwers. Of de observanten zoals ik ze noem.

Zoals een deelnemer mij mailde. Ze gaf aan dat de opstellingen bijzonder waren en dat het stroomde. Bij de laatste opstelling was ze geraakt door de emoties van de vraaginbrenger en wilde ze haar graag een troostende hand bieden. Dit gevoel gaf haar direct zicht op een patroon dat ze herkende.

Waarom zou je deelnemen?

Op 28 september en 14 december organiseer ik nogmaals een Opstellingsavond op deze manier. Maar waarom zou je je nu eigenlijk daarvoor aanmelden?

  • Je hebt een grotere kans dat je vraag wordt opgesteld! Want er werden meer vragen opgesteld. Bij een reguliere Opstellingsavond vinden maximaal drie opstellingen plaats. Tijdens de avond van 22 juni waren dat er acht. Gedurende de opstellingen worden de pijnpunten natuurlijk inzichtelijk gemaakt en vindt ook een helende beweging plaats. Echter de vraaginbrenger mag zelf nog de actie gaan “bepalen” aangezien er weinig tot niet wordt nagepraat. Uiteraard bel ik de vraaginbrengers in de weken na de Opstellingsavond nog na.
  • Je bent meer betrokken bij de opstellingen en het is meer dynamisch. De opstellingen duren korter dan bij een reguliere Opstellingsavond.
  • Komt jouw thema overeen met die van een ander? Dan bestaat de kans dat jullie vragen in een opstelling worden behandeld. Met natuurlijk voor iedere vraaginbrenger zijn of haar eigen uitwerking.

Kunstwerk

De avond wordt kunstzinnig en creatief vastgelegd door @Diosmio. Zodra het kunstwerk af is, deel ik het op deze pagina. Met als idee dat we een Opstellingsavond in beeld proberen te vatten.

Meer weten?

Heb je nog wat vragen, wil je wat meer weten? Stuur me gerust een Whatsapp bericht (via de button rechtsonder op de website) of gebruik het contactformulier.

Voel je een JA voor deze bijzondere avond? Meld je dan via de link aan

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Wat brengt deze afwijzing mij?

Lees dit bericht

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier