pablo2

Blog: Een bijzondere ontmoeting met een bijzonder gezin

 17/09/2018

Een ontmoeting met een gezin waarin ik zowel systemisch, energetisch als coachend kan werken, laat mijn ogen sprankelen!

De onverwachte vraag 

Voor mijn opleiding Mediumschap oefen ik mijn vaardigheden. Ik lees de energie van mijn klanten en maak contact voor hen met geliefden die zijn overleden. Zo ook bij Kees*. Aan het einde van de afspraak vroeg hij mij: “heb je dit wel eens met kinderen gedaan?” En ik dacht, deze vraag komt niet zomaar. Ik zei “nee, dat heb ik niet, maar sta er zeker voor open.” 

Hij vertelde wat over zijn (samengestelde) gezin en tegen welke uitdagingen zij aanliepen. Een dag later kreeg ik al akkoord van Kees en zijn vrouw om op bezoek te komen en de datum was snel geprikt. 

Een droom van mij 
Ik vind het prachtig om systemisch werk, energetisch werk (mediumschap) en coaching te bundelen. Het is een soort van drie-eenheid voor mij en het kost me geen moeite. Ik vertrouw compleet op mezelf en op wat ik waarneem. Ik weet dat ik de kennis en kunde heb. 

De vraag van Kees leidde tot een nieuw “experiment”. Ik schrijf het tussen aanhalingstekens omdat ik het wel degelijk serieus en met respect benader . Het moet immers veilig zijn voor de kinderen! Zie ook een eerder experiment van mij. 

Op die woensdagmiddag 
Ik begon met observeren en drong me niet op. Zo bleef ik bewust op de achtergrond en al mijn voelsprieten stonden uit. Met mijn zintuigen op scherp voelde ik precies aan wat er speelde bij de ouders. Ongevraagd richtte ik me tot hen, omdat mijn motto in dit soort gevallen is dat je krijgt wat je nodig hebt, niet wat je wilt. En kinderen spiegelen hun ouders, nietwaar?

De vraag 
Zoals vaker bij energetisch werk popte hij ineens op: “hebben jullie recent te maken gehad met een sterfgeval?” De vrouw van Kees zei dat het niet zo was; ik haalde mijn schouders op en liep verder. Ik schreef alles op wat ik voelde, hoorde en zag. En ineens stond ze daar voor mijn neus. Ze wilde even terugkomen op mijn vraag… Want ze besefte dat er recent drie mensen waren overleden. Niet in hun eigen familie, maar wel bij de buren en bij klasgenootjes van de kinderen. 

Het thema: afscheid 
Het ging om afscheid door overlijden, door het wegvallen van grootouders die niet meer in de buurt woonden, van werk, van zekerheden. Al mijn bevindingen en waarnemingen besprak ik uitgebreid met de ouders. Zoals ik al eerder zei, de kinderen werden beschermd. En daarin kwam ook het systemische aspect naar voren. Want Kees zag ik niet gedurende het observeren. Hij was “weg” maar niet echt weg. En zijn vrouw was juist overal. 

Aanknopingspunten voor coaching 
Zo’n situatie leent zich bij uitstek voor coaching; ik observeer, stel een vraag en knoop het gesprek aan om een volgende stap te maken in jouw eigen ontwikkeling of die van je gezin. Dat is wat ik mooi vind, zo’n individuele coaching of begeleiding van een gezin. Als ik dat doe, volg ik mijn hart! Daar ligt mijn pad. 

* De namen in deze blog zijn fictief.

#coaching #systemischwerk #energetischwerk

 

Wil je ook een reading van jouw gezin? Zoals hierboven omschreven? Neem dan contact op

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Wat brengt deze afwijzing mij?

Lees dit bericht

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier