pablo2

Blog: Ik heb wat met dieren. Ik heb niks met honden

 14/06/2018

Een blog over een experiment met prachtige uitkomsten. Voor hond en baas. Klaar voor het volgende experiment!

Geef mij maar vogels of konijnen

Ik aai ze niet. Ik negeer ze. Ik trek een beetje bang mijn handen omhoog als ze in de buurt komen. Niet dat ik bang ben. Ik “heb” er gewoon niks mee. Wel met konijnen. En vogels. 

Waarom dan gelijk ja zeggen? 
Het klonk zo fantastisch. Een klant van mij vertelde thuis enthousiast over haar sessie bij mij. Hierbij las ik haar energie. En ze vertelde dit aan haar man. Dezelfde avond nog had ik een app bericht te pakken. Of ik haar man en hun hond wilde “lezen”. En zonder na te denken, zei ik ja (met volle overtuiging!) op het voorgestelde experiment. 

Ik typte terug “leuk”! 
Ik vond het oprecht leuk. Ook al heb ik niks met honden. We zagen het beiden als een experiment zonder druk en verwachtingen. Intuïtief voelde ik aan dat ik deze afspraak bij hen thuis moest doen, zodat de hond op haar gemak zou zijn. Ook ontmoette ik iemand tijdens een opleidingsweek die onderzoek had gedaan naar “communicatie met dieren” op energetisch niveau. Niet voor niets… En las ik ter voorbereiding haar scriptie nog eens door. Verhelderend. 

Mijn plan van aanpak was klaar 
En ik was er ook klaar voor. Vooraf even afgestemd op deze mooie hond. En hup naar de afspraak. Het baasje van de hond opende de deur. En daar stond ze: de hond. En ik voelde aan mezelf dat ik nu anders dan anders een hond benaderde. Nu stonden mijn voelsprieten uit. Lette ik op de signalen die ik ontving. Stond ik gelijk paraat om de signalen tussen hen op te pikken. En het stroomde direct. 

Vertrouwen 
Was het sleutelwoord. Zowel voor mij als voor het baasje van de hond. Had ik mijn “mind” een rol gegeven in het proces dan hadden het baasje en ik niet het gesprek gehad, dat we voerden. Ik besloot dat ik alles zou vertrouwen dat ik doorkreeg en ik legde mezelf geen beperkingen op. Bij het observeren danwel communiceren schreef ik zonder moeite drie vellen papier vol. En wat ik onder meer voelde, was het feit dat ik hier zat met twee bazen. De hond was er ook een! 

En hoe bijzonder was het om te horen dat het baasje dit herkende 
Niet alleen van nu. Maar ook van vroeger. Toen zijn vader een hond had, die dacht dat hij bovenaan de roedel stond. Ook twee bazen. 

Ik heb niks met honden. Ik heb alles met honden
Een machtige en bijzondere ervaring. Een speciaal experiment. En geef mij dit soort experimenten vaker! Want wat ik ook aan mezelf merkte was dat ik daar met vertrouwen zat, met overgave, met heel mijn gevoel en ik voelde me niet beperkt door mijn mind. Wat ook maakte dat we een bijzonder gesprek konden voeren over het baasje: zijn ontwikkeling en wat hij in dit proces met zijn hond nodig heeft. Zonder oordeel. Vooruitkijkend. En doen. Dat is zijn taak! Confronterend wellicht en zeker tot de kern komend! En dat zijn gesprekken waar ik van hou. 

#energetischwerk

Interesse? Hier heb je meer info

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Wat brengt deze afwijzing mij?

Lees dit bericht

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier