Systemisch werken bij Sprankelend aan de Slag

Meedoen aan een familieopstelling zorgt voor inzicht in waarom zaken in jouw leven gaan zoals ze gaan. Je kunt elke vraag inbrengen om samen te onderzoeken, zowel privé als zakelijk. Ook als je echt met je gevoel aan de slag wilt in plaats van je ratio. Systemisch coachen helpt je met het luisteren naar je gevoel.

Werk jij meestal op basis van je ratio en minder op basis van je gevoel?

Daar heb je vast een goede reden voor. Toch kan je ratio je op enig moment hinderen. In een opstelling kijken we aan de hand van jouw vraagstelling naar jou binnen een groter systeem (zoals je familie, gezin, team op je werk). Je krijgt inzicht in waarom dingen gaan zoals ze gaan. Met dat inzicht kun je vervolgens direct aan de slag. Eh, let op, binnen systemisch werken krijg je wat je nodig hebt en niet per se wat je wilt.

Wat is je opstellingsvraag?

Je mag elke vraag inbrengen tijdens een opstelling. Je vraag kan zowel privé als zakelijk zijn. We vervullen diverse rollen in het leven, maar als mens zijn we één. Dus doe jij vanwege een privévraag mee aan een opstelling? Dan kan het zomaar zijn dat je werk toch een rol speelt. En andersom. Als vraaginbrenger krijg je tijdens de opstelling wat je nodig hebt en niet zozeer wat je wilt. Zie het als een onderzoek dat je start zonder verwachtingen. Als je je openstelt en je eraan overgeeft, werkt dat het beste. Systemisch coachen is een bijzondere ervaring dus laat je verrassen tijdens een van de opstellingsavonden.

Voorbeelden van vragen van eerdere opstellingsavonden:

 • Na mijn scheiding is het contact met mijn drie kinderen slecht. Wat kan ik doen om het contact te herstellen?
 • Ik voel me in groepen zo bekeken, zo alleen. Ik trek me dan vervolgens terug. Wat kan ik doen om dit te veranderen?
 • Ik wil graag meer actie in mijn leven. Ik stop terwijl ik zo graag verder wil. Wat ligt daaronder?
 • Ik heb moeite met contact maken en om mijn emoties te laten zien. Ik slik ze weg. Wat is de verklaring daarvoor? Wat zou er in mijn kindertijd gebeurd kunnen zijn waardoor ik me zo gedraag?


Ohja, wat als je voelt aan alles dat je een opstelling wil doen maar je weet de vraag niet concreet te verwoorden? Ik ben ervan overtuigd dat dan ook het systemisch veld laat zien "datgene dat nodig is". Het enige wat je nodig hebt, is vertrouwen en geef je over aan het systeem!

Een opstellingsavond meemaken? Meld je dan hier aan!
(familie)opstellingen kun je zowel in de ruimte uitvoeren als met poppetjes bij Sprankelend aan de slag uit breda

Het resultaat van systemisch coachen ofwel een opstelling

 • Hulpmiddel om meer bij je gevoel te komen
 • Meer inzicht in patronen die wel of niet voor je werken
 • Begrip voor je verleden
 • Je onbewuste wordt meer bewust
 • Hulpmiddel om patronen te doorbreken
 • Bevestiging van gemaakte keuze
 • Stimulans om bepaalde keuze te maken

Anderen over systemisch werken bij Sprankelend aan de slag

"Ik prijs me gelukkig dat ik representant bij Jacqueline mag zijn. Heb nu een aantal keer een opstellingsavond bij Jacqueline mogen meemaken. Wat maakt dat ik me gelukkig prijs? Ik ga dat proberen te verwoorden. In de eerste plaats weet Jacqueline een veilige sfeer te creëren. Er worden serieuze onderwerpen besproken, maar de humor ontbreekt zeker niet! Van tevoren worden er duidelijke afspraken gemaakt. Onder andere over dat als je een rol krijgt toebedeeld maar hij voor jou niet goed voelt, je deze rol kan weigeren zonder hierbij uitleg te hoeven geven. Verder is het zeer belangrijk dat alles wat er tijdens een avond besproken wordt, ook daar blijft. Knap hoe Jacqueline de inbrengers hun eigen proces laat doorlopen op hun eigen tempo. Ze heeft hierbij oog voor detail, niets ontgaat haar (bijvoorbeeld als iemand op een bepaalde manier beweegt). Voor de een is het wat makkelijker om bij zijn gevoel te komen dan voor de ander, ook hier is ruimte voor en zo worden er tijdens een opstellingsavond zaadjes geplant zodat de inbrenger ermee verder kan. Ik vind het altijd weer een cadeautje om daar een bijdrage aan te mogen leveren. Wat mij ook heel erg aanspreekt, is dat Jacqueline nazorg biedt aan de inbrengers van een vraag. Worstel je met een vraagstuk en is vooral je hoofd hierin tot nu toe leidend, stel je vraag dan eens op bij Jacqueline en luister naar wat je gevoel erover vertelt!"

Nathalie, vaste representant bij de Opstellingsavonden, 2020

Ervaren is het belangrijkste! Voel en meld je dan gerust aan

Ook wat aanscherping nodig?

Meteen aan de slag? Start dan met dit gratis (online) 5-dagen-plan Je intuïtie is dichterbij dan je denkt. Waarbij je ontdekt dat je intuïtie altijd bij je is en dat je alleen hoeft te (leren) luisteren. Met elke dag een e-mail waarin kleine oefeningen staan.

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier hieronder

Error: Page unknown - Reference: 0

Notice:Undefined index: iDefaultPage
Notice:Undefined index: pPage