Systemisch werken bij Sprankelend aan de Slag

Werk jij meestal op basis van je ratio en minder op basis van je gevoel? Daar heb je vast een goede reden voor. Toch kan je ratio je op enig moment hinderen. In een opstelling kijken we aan de hand van jouw vraagstelling naar jou binnen een groter systeem (zoals je familie, gezin, team op je werk). Je krijgt inzicht in waarom dingen gaan zoals ze gaan. Met dat inzicht kun je vervolgens direct aan de slag. Eh, let op, binnen systemisch werken krijg je wat je nodig hebt en niet per se wat je wilt.

Een opstelling kan onderdeel zijn van een coachingstraject

Maar je kunt ook een losse opstellingsavond bijwonen. In de agenda vind je de opstellingsavonden van dit jaar. Benieuwd naar de investering? Scroll dan helemaal naar beneden, daar vind je informatie over de tarieven. 

Lees hier meer blogs & artikelen over opstellingen

Ervaar je weerstand bij het woord "opstellingen"?

Dat hoor ik namelijk vaker! Zo vaak dat ik besloten heb daar een filmpje over te maken.

Onderzoek je weerstand

Wat is je opstellingsvraag?

Je mag elke vraag inbrengen tijdens een opstelling. Je vraag kan zowel privé als zakelijk zijn. We vervullen diverse rollen in het leven, maar als mens zijn we één. Dus doe jij vanwege een privévraag mee aan een opstelling? Dan kan het zomaar zijn dat je werk toch een rol speelt. En andersom. Als vraaginbrenger krijg je tijdens de opstelling wat je nodig hebt en niet zozeer wat je wilt. Zie het als een onderzoek dat je start zonder verwachtingen. Als je je openstelt en je eraan overgeeft, werkt dat het beste.

Voorbeelden van vragen uit eerdere opstellingen:

 • Na mijn scheiding is het contact met mijn drie kinderen slecht. Wat kan ik doen om het contact te herstellen?
 • Ik voel me in groepen zo bekeken, zo alleen. Ik trek me dan vervolgens terug. Wat kan ik doen om dit te veranderen?
 • Ik wil graag meer actie in mijn leven. Ik stop terwijl ik zo graag verder wil. Wat ligt daaronder?
 • Ik heb moeite met contact maken en om mijn emoties te laten zien. Ik slik ze weg. Wat is de verklaring daarvoor? Wat zou er in mijn kindertijd gebeurd kunnen zijn waardoor ik me zo gedraag?

In het filmpje vertel ik je nog wat real-life voorbeelden. En mijn eigen opstelling (een van de velen).

Ohja, wat als je voelt aan alles dat je een opstelling wil doen maar je weet de vraag niet concreet te verwoorden? Ik ben ervan overtuigd dat dan ook het systemisch veld laat zien "datgene dat nodig is". Het enige wat je nodig hebt, is vertrouwen en geef je over aan het systeem!

Meedoen aan een opstellingsavond in Breda

Heb je zelf geen specifieke vraag, maar wil je eens de energie tijdens een opstelling ervaren? Je kunt dan observeren of representeren. De vraaginbrenger kan jou dan vragen een rol in zijn of haar opstelling te vervullen. Het is aan jou om ja of nee te zeggen. Het moet goed voor je voelen, je bent niets verplicht. Als er nog ruimte is voor een loting, dan is het mogelijk om zelf een opstelling neer te zetten. Ook dan geldt: je moet niks.

Hoe ziet een Opstellingsavond en mijn aanpak eruit?

Wat is het resultaat van systemisch werken?

 • Hulpmiddel om meer bij je gevoel te komen
 • Meer inzicht in patronen die wel of niet voor je werken
 • Begrip voor je verleden
 • Je onbewuste wordt meer bewust
 • Hulpmiddel om patronen te doorbreken
 • Bevestiging van gemaakte keuze
 • Stimulans om bepaalde keuze te maken
Meld jezelf dan aan

Anderen over systemisch werken bij Sprankelend aan de slag

“Ik prijs me gelukkig dat ik representant bij Jacqueline mag zijn. Heb nu een aantal keer een opstellingsavond bij Jacqueline mogen meemaken. Wat maakt dat ik me gelukkig prijs? Ik ga dat proberen te verwoorden..."

Lees hier wat anderen vinden

Representantenpool. Interesse?

Van belang bij Opstellingsavonden is dat er voldoende representanten moeten zijn. Ik zeg altijd "je kan er niet genoeg hebben". Vooraf weet ik natuurlijk wel welke opstellingen gepland staan, maar als we een opstelling verloten onder de deelnemers, dan weet ik de vraag nog niet. En dus ook niet of we veel of weinig representanten nodig hebben. Keuze en diversiteit is in ieder geval belangrijk! Zodat vraaginbrengers niet beperkt worden in het opstellen van hun vraag. Ik als begeleider ook niet! Want soms komt het voor dat een opstelling meer nodig hebt, dat meer in de opstelling moet komen, dan is het handig als er representanten zijn die daaraan kunnen meewerken. 

Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je weten hoe een vaste representant de avonden ervaart? Kijk gerust eens bij haar referentie.

Meedoen als representant

Waar ligt jouw behoefte?

Ik werk graag lichaamsgericht. Een onderdeel daarvan is ook het onderzoeken door middel van een (kleine) opstelling. Ook daarin heb je varianten. 

Wat voor soort opstelling wil je doen?

Tarieven

Wil je weten welke tarieven ik hanteer voor mijn diensten? 

Bekijk hier de tarieven

Ook wat aanscherping nodig?

Meteen aan de slag? Start dan met dit gratis (online) 5-dagen-plan Je intuïtie is dichterbij dan je denkt. Waarbij je ontdekt dat je intuïtie altijd bij je is en dat je alleen hoeft te (leren) luisteren. Met elke dag een e-mail waarin kleine oefeningen staan.

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier