pablo2

Blog: “Maar zo erg is het allemaal niet hoor!”

 22/09/2016

Wanneer ga je nu wel of niet naar een coach? in deze blog deel ik mijn ervaring met een klant en hoe zij op mijn voorstel reageerde.

Een kennismakingsgesprek met Ilse. Er gebeurt veel in het leven van llse. En ik merk duidelijk dat zij haar verhaal graag even wil vertellen. Ik geef haar nu de ruimte, het platform. Af en toe stel ik een vraag maar meestal knik ik en moedig ik haar aan om meer te vertellen. De vragen die ik stel of hetgeen ik teruggeef raken haar. Ze laat haar tranen rollen. 

Aan het einde van het gesprek geef ik haar de opties van coaching. Wat zijn de mogelijkheden en wat kost het. Ik zie dat ze er even over moet nadenken. En vervolgens komt de zin “Maar zo erg is het allemaal niet hoor!” 

En ik ben even verward… 
Want ik heb haar verhaal toch gehoord? Haar tranen gezien? De pijn gevoeld? Ze heeft me in haar ziel laten kijken en zich kwetsbaar opgesteld. En nu ‘is het allemaal niet zo erg meer?’ Ineens! Complete verwarring. 

Ervaart ze schaamte, wil ze het relativeren of is het echt allemaal niet zo erg? Misschien dat Ilse van haar eigen reactie was geschrokken, dat ze niet had verwacht dat ze om haar situatie zou gaan huilen. En wilde ze dat eerst een plaatsje geven. Wie weet? 

Onze maatschappij
Wat blijkbaar normaal is geworden in onze maatschappij, is dat je het niet te zwaar mag hebben. Of ergens last van mag hebben. We moeten altijd vrolijk, enthousiast en positief zijn. Als iemand aangeeft dat het even niet goed gaat dan weet de ander bijna niet meer hoe te reageren. Of we negeren het gewoon. 

Coaching & problemen
En dat merk ik ook bij coaching. “Men” gaat ervan uit dat er een probleem moet zijn om zichzelf te laten coachen. En vaak willen mensen niet altijd toegeven dat er een probleem is. Maar vergeet dit niet: met een coach bespreek je niet alleen je problemen.

Het is veelomvattender:

  • Heb je een verlangen/ wens en je weet niet hoe je daar uiting aan kan geven? Dan is een coach zeker wat voor jou!
  • Wil je jezelf op bepaalde punten veranderen omdat het gedrag niet meer bij je past? Wees welkom!
  • Heb je promotie gemaakt en mag je jezelf wat (nieuwe) vaardigheden aanleren? Ik ben er voor je.
  • Zit je met dieper liggende vragen over ‘wie ben ik en wat wil ik?’, dan gaan we er eens goed voor zitten.


Kortom: praktisch, hier & nu, actie- en resultaatgericht. Gericht op de oplossing, de toekomst en niet het verleden.

Ontdek nu het coach traject van hard naar hart, van denken naar voelen!

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Wat brengt deze afwijzing mij?

Lees dit bericht

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier