pablo2

Blog: Zakelijk en privé wil ik graag gescheiden houden. Onder welke steen lig jij?

 18/03/2019

In deze blog ga ik dieper in op werk en privé en dat het lastig is om ze gescheiden te houden. Als dat al kan! Onbewust beïnvloeden ze elkaar.

Wie is jouw doelgroep?

Vaak krijg ik de vraag “Richt je je op de zakelijke of particuliere markt?” Net of dat een enorm verschil maakt. Alsof we zakelijk gezien een “ander” mens zijn dan “privé”. Dat je ’s avonds na een dag werken thuis komt, je “zakelijke jas” uitdoet en dan weer privé bent. Wat dat ook is. Single, met een partner, met of zonder kinderen, (geen) eigen huis, tuin, huisdieren… 

In mijn praktijk zie ik het ook bij mijn klanten 
In eerste instantie heeft hun coachvraag een particulier karakter. Als ik het zo even mag omschrijven. Ze weten niet zo goed wat ze willen. Ze weten wel dat het anders mag. Maar wat dan? Wat dan niet, weten ze meestal dan weer wel. Tijdens de kennismaking laten ze doorschemeren dat het zakelijk gezien ook niet geheel lekker loopt. Wat een verrassing! 

Na wat doorvragen, vertellen ze

  • dat ze al jaren bij dezelfde werkgever werken
  • dat ze de organisatie fijn vinden
  • dat ze ergens toch wel de uitdaging (van het begin) missen
  • maar wat ze dan precies missen of wensen onduidelijk is
  • maar dat dat niet betekent dat ze weg willen
  • dat het salaris ook wel fijn is, en niet te missen
  • dat ze erg loyaal zijn
  • en grenzeloos 


Privé en zakelijk gescheiden houden? Vandaar mijn opmerking: onder welke steen lig jij? 
Want dat er overeenkomsten zijn, lijkt me duidelijk. 

Zo ook tijdens het Opstellerscollectief 
Waar ik weer -samen met anderen- mocht representeren. Met een vraaginbrenger die een mooie vraag inbracht. Waarbij haar begeleidster zei “het wordt een opstelling op het snijdvlak”. Ik dacht nog “wat bedoelt ze daarmee?”. De bedoeling werd snel duidelijk! 

De opstelling begon met het opstellen van het werk. Na een tijdje werd dat deel afgesloten. En ging de opstelling verder met haar gezin van herkomst. Nadat dat deel werd afgesloten, werden de teamleden van het begin er nog even bij gevraagd. En hoe bijzonder: er werden andere zaken waargenomen! 

Waarmee mijn punt is gemaakt! 
Je hebt meerdere rollen, maar je leeft maar één leven! Natuurlijk kan je het één niet los zien van het ander. En de vraag is: moet je dat willen? 

Dus: wil je onder die steen vandaan komen? 
Maar weet je even niet hoe? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Sprankelend aan de Slag, Sprankelnieuws en kies als "gratis" geschenk de test. Na het maken van de test word je meteen duidelijk of jouw werk onderdeel mag worden van de coaching! Plus: je ontvangt gewoon gratis maandelijks Sprankelnieuws! 

Meld je aan voor de nieuwsbrief en kies voor de test!

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Wat brengt deze afwijzing mij?

Lees dit bericht

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier