Menu

Beetje boeverig, veilig en zeer zeker sprankelend!

Een referentie van een deelnemer tijdens een opstellingsavond.

Omschrijving opstelling. 
Nog een voorbeeld van #bijzonder. De opstellingsavond duurde tot 21.30 uur. En rond tien over negen vroeg ik de groep: Hebben we nog zin in een “quickie” of gaan we rustig afsluiten? 

En voordat ik het wist, was er een deelnemer die enthousiast haar vinger opstak en riep ‘Ja ik wil nog wel een opstelling!’ De groep was het ermee eens. Dus de schaal met lootjes werd erbij gepakt. Iedereen kreeg de opdracht een situatie voor ogen te nemen waarbij het eigen “functioneren” onder de loep zou worden genomen.

En toen werd het lootje voorgelezen. De persoon die de opstelling mocht doen, was … JUIST! De dame die zo enthousiast had gereageerd. #bijzonder 

Reactie deelnemer. 
Ik liep vast in mijn werk, niet taakgerelateerd, maar relatiegerelateerd en daar wilde ik graag naar kijken. Ik heb twee werkgevers die elkaar en zichzelf meer dan eens tegenspreken en dat werkt enorm verwarrend. Ook omdat ik en mijn functie nieuw is, voelde ik me echte een zoekend jong hert. Ik merkte dat ik daardoor ook steeds verder van mezelf af kwam te staan. Ik zat er midden in en vond het moeilijk om er op een afstand naar te kijken. 

Ik krijg altijd erg veel inzichten van opstellingen. Herkenning in systemen en situaties van anderen, waardoor ik die van mezelf ook anders kan gaan zien of inzetten. Voor mij reden om me aan te melden! En dankbaar dat deze opstellingsavond op mijn pad kwam. 

Jacqueline heeft gewerkt met mijn ‘innerlijke familie’. Met betrekking tot mijn werksituatie. Ik mag mezelf toestemming geven om de dingen anders te doen, dit te omarmen en niet te saboteren. 

Na de opstelling was mijn energie verzesvoudigd en voelde ik het als een gek stromen en straalden mijn ogen weer. Ook de energie die vrijkwam tijdens de opstelling was gelijk voelbaar de volgende dag op het werk, ik stond er gelijk anders in en bij. Het had ook direct effect: geen buikpijn, stuk minder gepieker. Niet wegduiken, geen sugarcoating. Het geeft me nu al meer lucht en vrijheid en een minder zwaar gevoel in contact met mijn werkgevers. 

Hèhè.. eindelijk mag ik nu iets over Jacqueline zeggen!! Ik ervaar haar energie als bijzonder prettig, fijn, beetje boeverig, veilig en zeer zeker sprankelend. Ik hou van de dynamiek in haar werk, de aandacht en de snelheid van haar aanpak. Ze maakt gebruik van muziek, tekst, gedichten, kaarten, oefeningen. Ze maakt er een gevarieerd programma van: in één avond verschillende ervaringen en inzichten die aangereikt worden. Ik hou er heeeel erg van! De rust in haar werk, prachtig. Ik vind het fascinerend hoe Jacqueline de opstellingen heeft begeleid: fantastisch, dynamisch en triggerend. En een eerste keer alleen? Pfff.. ik zag een doorgewinterde begeleider/coach. 

Ik raad sowieso de opstellingsavonden aan. Niet alles is met woorden op te lossen. Het visueel maken van je situatie, het op een afstand bekijken en er van alles bij voelen is een wonderlijk middel, ik gun het iedereen. En Jacqueline, laagdrempelig, warm, bananencake, luchtige energie. Need I say more? 

Meer weten? 
Meer weten over opstellingsavonden en de opties op dat gebied? De volgende opstellingsavond vindt al snel plaats. Op woensdag 5 juli a.s.! Met als thema “opgeruimd de zomer in”. Want dat geeft een heerlijk gevoel bij het thuiskomen. In jezelf. Neem gerust contact met me op als je vragen hebt. Of meld je hier aan.