Menu

De Opstellingsavond is een avond met impact die ik niet snel zal vergeten

Een referentie van een deelnemer/ representant van de Opstellingsavond 23 maart 2018.

Wat is een opstellingsavond? 
Een opstellingsavond duurt drie uur en is bedoeld om kennis te maken met deze bijzondere vorm van energetisch werk. Ofwel systemisch werk. Een opstelling maakt blokkades zichtbaar en geeft je inzichten hoe om te gaan met een bepaalde situatie of relatie. En er zijn verschillende manieren om een opstelling te begeleiden. Tijdens een opstellingsavond wil ik je daar graag kennis mee laten maken. 

Hieronder de referentie van een deelnemer aan de opstellingsavond eind maart 2018.  

Review van een deelnemer. 
Eind maart was ik te gast in het Boshuis in Breda voor een avond opstellingen over fysieke pijn. Jacqueline verwelkomde ons allemaal hartelijk in een prachtige lichte ruimte waar je zo het bos in keek. Een tafel met koffie, thee, water, paaseitjes en zelfgemaakte pure bonbons stond klaar. 

Op de vloer lagen allemaal verschillende fotokaarten waar ieder er één van uit mocht kiezen. Toen iedereen er was opende Jacqueline de avond met een korte uitleg, een mooi nummer en ieder stelde zichzelf voor aan de hand van de fotokaart die we hadden uitgekozen. 

We begonnen de avond met twee waarneemoefeningen om alvast te ervaren hoe het is om zuiver waar te nemen. Er werd volop gepraat, gelachen en gedeeld. Toen was het tijd voor de eerste opstelling. 

Jacqueline had aan het begin van de avond al uitgelegd dat er van alles kon gebeuren en zij de energie volgde. Het zou dus zomaar kunnen dat het thema “fysieke pijn” misschien niet aan bod kwam als er iets anders voorbij kwam. En zo ging het ook. 

De eerste vragensteller werd middels loting gekozen en het klopte precies dat zij gekozen werd. Het was voelbaar dat iedereen het haar gunde en dat het haar tijd was. Er ontstond een intense en mooie opstelling die voelbaar liefde en heling bracht. Dit kon mede ontstaan door de liefdevolle en zachte manier van begeleiden van Jacqueline. Ze weet precies de balans te vinden tussen leiden en volgen. Ze durft stiltes te laten vallen en dingen te laten ontstaan. Maar ze durft ook keuzes te maken en uit te proberen. 

Dit kwam ook duidelijk naar voren tijdens de tweede opstelling. Met respect en humor wist Jacqueline de juiste snaar te raken en er ontstond een opstelling met enorme diepgang gedragen door lichtheid. 

Zelf ben ik twee keer gevraagd als representant en ik weet dat dat niet voor niets is. De rol waar je voor gevraagd wordt, heeft je wat te bieden. Ik mocht “het gevoel” en later “de regie” zijn. Laat dat nou net twee belangrijke thema’s in mijn leven zijn. Zowel qua werk als privé. 

Wat ik persoonlijk uit deze avond haal, is: dat als ik deze twee delen van mij met elkaar verenig ik nog krachtiger mijn beslissingen vanuit mijn hart kan nemen. Ik nog meer leef wie ik ben. Moeitelozer, lichter, krachtiger. 

Een avond met impact die ik niet snel zal vergeten. Dankjewel Jacqueline en alle anderen. 

Meer weten? 
Meer weten over opstellingsavonden en de opties (link naar de Opstellingsavond van 3 oktober & 19 december 2018) op dat gebied? De volgende opstellingsavond vindt al snel plaats. Met als thema “een proeverij aan opstellingen”. Neem gerust contact met me op als je vragen hebt. Of meld je hier aan.