pablo2

Blog: Soms is het nodig je twee keer aan dezelfde steen te stoten! Misschien zelfs drie keer

 16/03/2022

Je leest het goed! Soms is het nodig dat hetzelfde inzicht meerdere malen tot je komt, voordat je er wat mee gaat doen. Tijdens de laatste Opstellingsavond sprak ik hierover met een van de representanten. Hoe een opstelling doorwerkt, een volgende keer weer naar boven komt en je dan weer net een stukje dieper kan gaan.

Een persoonlijk voorbeeld

Twee jaar geleden deed ik mee aan een dag vol met multi-dimensionele opstellingen. Ik mocht representeren maar ook mocht ik mijn eigen vraag neerzetten. Het beeld dat bij mij is blijven hangen is die van een witte en zwarte engel. De zon en de schaduw. 

Een paar weken terug mocht ik bij de Belgische Serge een opstelling doen. Wat bijzonder was, was dat iets werd opgesteld waarvan ik al wist hoe het in elkaar zat. Maar toen het werd opgesteld, werden mijn zintuigen geprikkeld: het zien, het voelen en het horen. Dat was een boodschap van een totaal andere dimensie! Het weten is "niks" zonder de rest! Het werd zichtbaar voor mijn ogen, ik voelde het in mijn buik, ik werd verdrietig en ik hoorde de woorden. BAM! 

Ondanks dat ik het al wist, dat het ook al tijdens eerdere opstellingen naar voren was gekomen, ik leek nu pas klaar voor de daadwerkelijke boodschap en impact ervan. 

Afgelopen week was ik bij mijn coach. We deden een mini-opstelling met krukjes, erg inzichtelijk kan ik je vertellen. De witte kruk stond voor "flow" en de zwarte kruk voor "onzekerheid". In een flits was daar weer de opstelling van twee jaar terug. Ik herinnerde mij de engels en zag ze ter plekke weer opgesteld d.m.v. de krukjes. Het inzicht was mooi: een steuntje in de rug deed me al bewegen richting flow, een klein duwtje had ik nodig om daar te geraken.

Besef ik nu ik dit schrijf dat dat ook tijdens een opstelling, met poppetjes en voorwerpen op tafel, aan de orde was gekomen.

Een dag vol inspirerende opstellingen met de Belgische Serge

Wat bedoel ik dan met een laagje dieper?

Doordat eerdere inzichten weer naar boven komen, kan je ze makkelijk(er) verbinden met thema's die voor jou nu spelen. En in het verleden ook gespeeld hebben maar dan op andere vlakken. Wel doorgemaakt maar nog niet volledig doorgeleefd. Het zorgt daarnaast ook weer voor nieuwe inzichten naast de bevestiging die de oude beelden je geven. Een duwtje in de rug dat je op de goede weg ben! Dat geeft vertrouwen!

Dus wees niet teleurgesteld als je proces zich lijkt te herhalen

Integendeel: voel plezier en geluk want je zit precies op de goede weg! 

Het is mooi om elke keer een laagje af te pellen en te kijken wat dat laagje te bieden heeft. Zo ontdek je met elk zelfontwikkelingsproces steeds meer je eigenste ik, je authentieke ik. In kleine stapjes! 

Ook benieuwd wat je kan ontdekken in je volgende laag?

Plan dan met mij een vrijblijvende kennismaking in voor coaching. We maken kennis, we onderzoeken je vraag en ik ga voelen hoe ik je het beste kan helpen. 

Plan een gratis kennismakingsgesprek in

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Wist je dat onze vroegste ervaringen een enorme impact hebben op wie we nu zijn?

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier