pablo2

Een sprankelend 2024 gewenst!

 18/12/2023

Huh? Zover is het toch nog niet? Nee, dat klopt. Maar december is natuurlijk wel een goede maand om terug te blikken én vooruit te kijken. In dit bericht ga ik dat dan ook doen. Doe je met me mee?

Terugblik op 2023

2023 was zakelijk gezien een belangrijk jaar voor mij. De volgende vragen stonden voor mij centraal:

 • Kan ik groeien met mijn bedrijf? 
 • Kan ik met fun, focus en flow vorm geven aan mijn bedrijf?


En ja, dat kan ik (beiden)! In 2023 heb ik veel coachtrajecten begeleid wat een hele bijzondere vorm van coaching is. Het is echt een band opbouwen met de klant waarbij coaching op de kern de basis vormt. Het is super dankbaar werk want je ziet iemand binnen komen en een totaal ander mens de praktijk verlaten. 

De Opstellingsavonden liepen goed. En waren bron van inspiratie. Meer en meer besef ik dat het bij Opstellingen over de innerlijke beweging gaat. Bij mij als begeleider dan...

Daarnaast is de combi "fun" met focus en flow zeker bereikt. Een manier van mij om te ontladen en relativeren. Lachen doet zoveel goeds! 

Tevens heb ik mooie stappen gezet, prive, die in 2024 leiden tot mooie thema's zakelijk... 

 • Het proces van mijn broer Sjaak en ik (regenboogbaby's)
 • Nieuwe structuren zoals morning pages en -meditaties
 • Lezen van het boek It didn't start with you inclusief de bijbehorende opleiding
 • PSYCH-K® workshops volgen en prakkizeren alsmede bio-logische consulten geven


Wat is jou bijgebleven van dit jaar Sprankel?

Sprankelend aan de Slag 10 jaar !

Op 11 november 2023 bestond Sprankelend aan de Slag 10 jaar. Tien jaar geleden ging ik naar de KvK om mijn bedrijf aan te geven. En dat was bijzonder want ik kreeg gelijk terug van degene die mij hielp dat mijn naam wel bijzonder was. Dat klopt! Ik had mijn huiswerk goed gedaan ;) 

Waar komt de naam Sprankelend aan de Slag eigenlijk vandaan?
Mijn jongste zus Yvonne had haar eigen bedrijf Sproet Image Consultancy eerder opgericht dan ik. Zij noemde zichzelf Sproet en ze noemde mij altijd Sprankel. Dus dat was voor mij voldoende aanleiding om mijn bedrijf Sprankel te noemen. Maar ja, er waren meer mensen die daar zo over dachten. Teveel Sprankels in de wereld. Mijn hoofd dacht verder want ja, mensen komen bij mij in de coaching, met als resultaat dat ze daarna weer vol vertrouwens en veerkracht aan de slag gaan. Hee, Sprankelend aan de Slag.... En die naam bestond nog niet.

In de tussentijd heb ik veel complimenten en reacties op de naam ontvangen, waarbij de gemene deler was: keigoede naam, niks meer aan doen! Dat vind ik nu nog steeds ;)

Waarom richtte ik mijn eigen bedrijf op?
Ik moet het eerlijk toegeven. Dat was een beetje door angst ingegeven. Ingegeven door "druk" van de maatschappij (een moeder moet wel gewoon werken) en door onwetendheid van mijn kant. Eind mei 2013 beviel ik van een gezonde jongen. Waar ik een beetje bang voor was, was dat ik -zonder baan en wel een opleiding- een thuismoedertje zou worden. Dat kon niet gebeuren! Dus na intern overleg besloot ik mijn coachpraktijk op te zetten. Inmiddels is het fundament van mijn bedrijf veranderd en weet ik waarvoor en voor wie ik het doe!

Het 10-jarig bestaan!
Op 11 november bestond Sprankelend an niet jaar. Waarom 11 november? Omdat ik opgegroeid ben in Bergen op Zoom met hart voor de vastenavend (carnaval), dat natuurlijk op 11-11 begint met het bekend maken van het motto. Dat vond ik een leuke link met Sprankel. Ik werd die dag verwend door mijn grote en kleine man met mooie cadeaus, ik ontving lieve kaarten en appjes en ik gaf mezelf een mooi cadeau: een noisecancelling headset. Love it !! 

Vooruitkijken naar 2024

Wat ik volgend jaar in ieder geval wil meenemen, is het volgende:

 • Voldoende rustmomenten na zware inspanning (bijvoorbeeld na een Opstellingsavond of een workshop)
 • Meer focus op thema's i.p.v. de diensten die ik aanbied (de diensten blijven, nieuw worden de thema's)
 • Vrij plannen met vakanties om energie op te doen maar ook om te werken aan mijn bedrijf (en te genieten van tijd met het gezin)
 • Meer de mooie momenten vieren!
 • Mijn eigen weg varen (en niet die van een ander)!


Wat wil jij in 2024 meer van mij zien?

Doe je met me mee?

Reflecteer je mee op 2023 en kijk je mee vooruit naar 2024? 

Beantwoord dan eens de volgende vragen en wees je bewust van je eerste (onuitgesproken) antwoord:

 • Wat voelde (geweldig) goed? 
 • Wat had je liever niet of anders gedaan? 
 • Wat is je verlangen voor 2024? 


Rest mij dit bericht af te sluiten met een: 

Ik wens je geweldig mooie feestdagen en een sprankelende jaarwisseling! Geniet ervan! Waar en met wie je bent! Ik zie je graag terug in 2024.

Jacqueline

P.S.: Nu alvast een kennismakingsgesprek plannen voor 2024? Klik dan hier!

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Wist je dat onze vroegste ervaringen een enorme impact hebben op wie we nu zijn?

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier