pablo2

Experiment: Opstellingen & muziek

 03/03/2023

Op 5 april 2023 in de middag organiseer ik een experimentele opstellingsmiddag. Met als uitgangspunt: muziek! We hebben allemaal een muzieknummer dat ons keer op keer raakt. We horen de muziek en voelen elke noot in ons lichaam, de woorden die we horen lijken over ons te gaan, de emoties gieren door ons heen. Soms met tranen, soms niet. Wat is dat toch met muziek? Wat speelt daar dan? Laten we dat eens onderzoeken met behulp van een opstelling waarbij dat ene muzieknummer centraal staat (en we deze dus ook afspelen en inzetten tijdens de opstelling)!

Beam me up

Een paar jaar geleden tijdens een demonstratie van mediumschap hoorde ik dit lied van Pink de eerste keer: Beam me up. De tekst kon ik niet goed horen (het was in een kerk met wat galm geluiden) maar toch, het deed wat met me. Ik zocht het op en het raakte me direct. De manier waarop ze zingt, de muziek, en vooral de tekst. Ik was geraakt door het verhaal en het raakte een verhaal in mij. 

Het is niet zo dat ik elke keer als ik dit nummer hoor, verdrietig ben of melancholisch ofzo. Het raakt dat ene verhaal in mij en als dat op dit moment op wat voor manier dan ook speelt, dan raakt het gewoon wat meer dan anders. Het heeft met mijn kindwens te maken. Mijn tweede kindje, die er niet heeft mogen zijn. Waar raakt het nummer jou?

Hoe mooi zou het zijn als ik dit nummer hoor en tegelijkertijd wat thema's die erbij horen mag opstellen? Wat zou er gebeuren? Wat zou dat doen met mijn thema's en het helen ervan?

Dat wil ik graag onderzoeken in een opstellingsmiddag met muziek. Waar muziek het kader is voor de opstelling, samen met het verhaal en de vraag van de vraaginbrenger. Als er geen vraag is, dan werken we daar mee. 

Meld je hier aan

Here you come again

Een paar jaar geleden keek ik in de zomervakantie de film Dumplin' op Netflix. Het gaat over een meisje Willowdean die volslank is en door haar moeder Dumplin' wordt genoemd. Dumplin' doet mee aan een schoonheidswedstrijd waarbij haar moeder in de jury zit. De plot is echt verrassend en ik keek de film in een keer uit. In de film wordt ook gesproken over haar tante, die helemaal gek was van de muziek van Dolly Parton. De muziek is een rode draad in de film. Het nummer Here you come again wordt gezongen door Dolly Parton en Willa Amai. Prachtig! 

Vaak als ik het nummer hoor denk ik aan mijn broertje Sjaak. Waarom? Geen idee maar het nummer nodigt me daartoe uit. Terwijl het nummer over iets anders gaat dan een verloren broertje. Iets in de tekst triggert me en dat zijn de woorden "Just when I'm about to make it work without you"... Een gemis.

Vanuit de PSYCH-K training die ik heb gevolgd, werd aangegeven dat als muziek je elke keer zo raakt, dat er dan nog iets is in jou dat mag worden aangekeken. Geheeld mag worden. Muziek mag raken, door de schoonheid, het geluid, de woorden maar niet elke keer dat je het hoort. Dan speelt er meer.

Dit wil ik graag onderzoeken in de opstellingsmiddag met muziek.

Lees (of: kijk) mijn verhaal over Sjaak

Voel je dus een keiharde ja of een voorzichtige ja?

Dan ben je van harte welkom om deze opstellingsmiddag bij te wonen. Wees er op tijd bij want er is maar plaats voor 10 deelnemers. 

  • Waarom maar 10? Omdat ik iedereen de gelegenheid wil geven zijn of haar nummer te laten horen en de bijbehorende opstelling te ervaren. 
  • Op welke dag vindt de opstellingsmiddag plaats? Op woensdagmiddag 5 april van 13-17u.
  • Waar? De locatie wordt z.s.m. bekend gemaakt, in ieder geval omgeving Breda.
  • Wil je weten hoe ik dit ga doen? Daar kan ik geen antwoord op geven. Het is een experiment zodat ik het hoe en het resultaat loslaat. 
  • Wat is de investering? Ik vraag 25 euro incl. 21% btw per deelnemer. 

Voel je een ja, ben je nieuwsgierig en heb je gelijk een nummer in je hoofd dat je wil opstellen? Meld je dan gerust aan via onderstaande button!

Meld je hier aan voor het experiment, de pilot, opstellingen & muziek

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Blog: Bloesem

Lees dit bericht

Blog: Wat als ik je vertel dat de duur van een opstelling versus de diepgang los van elkaar staan?

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier