In bloei

Na een koude winter komt het voorjaar er weer aan. De periode om te starten met het planten van de dahlia. Ik wil je graag enthousiast maken voor deze veelzijdige en dynamische bloem. Als je het leuk vindt, krijg je van mij een Dahliabol, mijn lievelingsbloem! Met verzorgingstips voor de beste groei. 

Mijn lievelingsbloem

Dat de dahlia mijn lievelingsbloem is, mag geen verrassing meer zijn. Mijn website staat er vol van. Om die reden wil ik mijn trouwe klanten graag een presentje geven. Omdat ik graag mijn enthousiasme voor de dahlia met jou wil delen!

Elk jaar voordat de eerste nachtvorst daar is, moeten de dahlia's uit de grond. Deze bloemen zijn erg gevoelig voor vorst. Vaak overleven ze de winter niet. In het voorjaar mogen ze weer de grond in. Net voordat ze de grond in mogen, krijg jij dus een knol. Maar wat en hoe dan verder?

Ik neem je mee in dit proces! 

Foutje...

Dus als ik de dahlia knollen uit de grond haal, dan ga ik ze niet meer categoriseren. Ik waagde ooit een poging met een plastic kaartje met de naam erop. Door het hennep touw dat ik gebruikte om het kaartje aan de knol te bevestigen, wist ik precies wie wat welke dahlia was. Ik stond er alleen niet bij stil dat hennep op een gegeven moment verduurt buiten... Ik heb dus de hoop op structuur opgegeven. En eigenlijk vind ik dat stiekem veel leuker! Sssttt...

Ik laat me graag verrassen!

Aangezien dahlia's verschillende soorten kleuren en maten hebben (ze kunnen wel meer dan 2 meter hoog worden), vind ik het juist leuk om verrast te worden. Ik weet dus niet meer welke kleur of soort elke knol is. Ook voor jou een verrassing dus wat je krijgt! Natuurlijk heb ik mijn favorieten. Zo houd ik erg van de kleuren roze, paars en rood. Luuk, mijn zoon, vindt geel weer erg mooi. Dus wat het wordt...

Sprankeldahlia op Instagram

Dus like me gerust en stel je vragen daar! Ik beantwoord ze graag via filmpjes, foto's en wat nog meer mogelijk is. Gewoon ongegeneerd me met mijn andere passie (dan coaching) bezighouden, heerlijk!

Ga naar SprankelDahlia op Instagram