Speciale Masterclass: De kracht van muziek!

We hebben allemaal een muzieknummer dat ons keer op keer raakt. We horen de muziek en voelen elke noot in ons lichaam, de woorden die we horen lijken over ons te gaan, de emoties gieren door ons heen. Soms met tranen, soms niet. Wat is dat toch met muziek? Wat speelt daar dan? Laten we dat eens onderzoeken met behulp van een opstelling waarbij dat ene muzieknummer centraal staat (en we deze dus ook afspelen en inzetten tijdens de opstelling)!

Beam me up

Een paar jaar geleden tijdens een demonstratie van mediumschap hoorde ik dit lied van Pink de eerste keer: Beam me up. De tekst kon ik niet goed horen (het was in een kerk met wat galm geluiden) maar toch, het deed wat met me. Ik zocht het op en het raakte me direct. De manier waarop ze zingt, de muziek, en vooral de tekst. Ik was geraakt door het verhaal en het raakte een verhaal in mij. 

Het is niet zo dat ik elke keer als ik dit nummer hoor, verdrietig ben of melancholisch ofzo. Het raakt dat ene verhaal in mij en als dat op dit moment op wat voor manier dan ook speelt, dan raakt het gewoon wat meer dan anders. Het heeft met mijn kindwens te maken. Mijn tweede kindje, die er niet heeft mogen zijn.

Hoe mooi zou het zijn als ik dit nummer hoor en tegelijkertijd wat thema's die erbij horen mag opstellen? Wat zou er gebeuren? Wat zou dat doen met mijn thema's en het helen ervan?

Dat wil ik met jou onderzoeken in een opstellingsmiddag met muziek. Waar muziek het kader is voor de opstelling, samen met het verhaal en het verlangen van de vraaginbrenger. 

hqdefault

Here you come again

Een paar jaar geleden keek ik in de zomervakantie de film Dumplin' op NETFLIX. Het gaat over een meisje Willowdean die volslank is en door haar moeder Dumplin' wordt genoemd. Dumplin' doet mee aan een schoonheidswedstrijd waarbij haar moeder in de jury zit. De plot is echt verrassend en ik keek de film in een keer uit. In de film wordt ook gesproken over haar tante, die helemaal gek was van de muziek van Dolly Parton. De muziek is een rode draad in de film. Het nummer Here you come again wordt gezongen door Dolly Parton en Willa Amai. Prachtig! 

Vaak als ik het nummer hoor denk ik aan mijn broertje Sjaak. Waarom? Geen idee maar het nummer nodigt me daartoe uit. Terwijl het nummer over iets anders gaat dan een verloren broertje. Iets in de tekst triggert me en dat zijn de woorden "Just when I'm about to make it work without you"... Een gemis.

Vanuit de PSYCH-K® training die ik heb gevolgd, werd aangegeven dat als muziek je elke keer zo raakt, dat er dan nog iets is in jou dat mag worden aangekeken. Geheeld mag worden. Muziek mag raken, door de schoonheid, het geluid, de woorden maar niet elke keer dat je het hoort. Dan speelt er meer.

Wat speelt er nog bij jou dat gezien, gehoord, geheeld mag worden?

Voel je dus een keiharde ja of een voorzichtige ja?

Dan ben je van harte welkom om deze opstellingsmiddag bij te wonen. Wees er op tijd bij want er is maar plaats voor 6 deelnemers. 

  • Waarom maar 6? Omdat ik iedereen de gelegenheid wil geven zijn of haar nummer te laten horen en de bijbehorende opstelling te ervaren. 
  • Op welke dag vindt de opstellingsmiddag plaats? Zodra een datum bekend is, wordt dat vermeld op deze pagina. Wil je meer weten, neem dan gerust contact op.
  • Waar? De locatie wordt z.s.m. bekend gemaakt, in ieder geval omgeving Breda.
  • Wil je weten hoe ik dit ga doen? Daar kan ik geen antwoord op geven. Omdat ik graag wil dat je het gaat zien als een experiment, waar het resultaat nog niet helder is zodat je eventuele verwachtingen los kan laten en ten volle kan gaan ervaren.
  • Wat is de investering? Ik vraag 97 euro incl. 21% btw per deelnemer. 

Voel je een ja, ben je nieuwsgierig en heb je gelijk een nummer in je hoofd dat je wil opstellen? Meld je dan gerust aan via onderstaande button!

Ik wil graag meer weten over de Kracht van muziek

Wat andere deelnemers zeggen over de Kracht van muziek

  • "Marlies: met een muziekstuk dat je raakt kom je sneller bij je gevoel en de kern van je verlangen."
  • "Irene: het concrete & heldere van de opstelling in combinatie met de muziek maakt dat je makkelijk het gevoel van die middag terug kan pakken en dat is fijn." 
  • "Carla: verrassende opstellingsmiddag! De gekozen muziek gaf een extra dimensie en de creatieve, intuïtieve en deskundige begeleiding van Jacqueline leidde mooie inzichten en verbinding in de groep. Bijzondere ervaring!"
  • "Nathalie: muziek en opstellingen, een gouden combinatie die prachtige inzichten geeft."
Meld je hier aan voor de masterclass De kracht van muziek

Ook wat aanscherping nodig?

Plezier hebben in je leven en zelf de verantwoordelijkheid durven nemen? Doe er wat mee. Dat geeft je energie. Dan kun je weer sprankelend het leven door.

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier