pablo2

Blog: Wings of love takes us anywhere.

 04/05/2017

Je hebt altijd een keuze! Als je iets super spannend vindt en je durft niet dan is het dapper om nee te zeggen en ook dapper om door te gaan. Lees hier mijn ervaringen.

Voordat we op vakantie gingen naar Zwitserland, spraken we er al over. Parasailing. In dit wintersport gebied was in de meivakantie voldoende te doen. Waaronder dit. De kinderen van mijn partner, 13 en 14, waren gelijk enthousiast. Ik ook.

Totdat ik me die ochtend ineens besefte wat we hadden geboekt.
Waar ik vroeger gewoon sprong, niet nadacht, gewoon deed. Merkte ik nu ineens dat mijn "hoofd" er met zijn "angst" tussen ging zitten. En gingen allerlei gedachten door mijn hoofd:

 • Wat als het mis ging? Met die van mij. Van de kinderen?
 • Wat als het ineens heel hard gaat waaien?
 • Wat als... 


Angst! 
En ook al weet ik dat angst door mijn "hoofd" wordt veroorzaakt, ik voelde het wel. Ook de verantwoordelijkheid naar mijn zoontje van bijna vier jaar. En op dat moment kon ik kiezen. Kiezen om alsnog niet te gaan of kiezen om wel te gaan. En dat gevoel van Leven te ervaren. Te genieten van de lucht, het vliegen! En ik ben nog steeds dankbaar dat ik koos voor het laatste. 

Ready to jump! Of beter gezegd: ready to run! 
De kinderen vertrokken eerder. En zonder moeite zo leek het. Ze renden weg als volleerde parasailers. En ik erachteraan. En pas toen mijn voeten de grond niet meer raakten, ik mocht gaan zitten, toen pas kon ik in stilte genieten van het indrukwekkende uitzicht.

En de rest:

 • Zon.
 • Bergen. Met sneeuw. 
 • Groene landschappen.
 • Rivier onder mij.
 • Andere parasailers met mij. 
 • Het stadje.
 • De kerstbomen.
 • Zwaaien naar de kinderen.
 • Kletsen met de instructeur.


G E W E L D I G !

Beneden.
Wachtten mijn partner en onze zoon ons op. Zij genoten ook. Van onze gezichten. De uitdrukkingen. Het hyper-de-pyper gevoel. En hoe mooi de bevestiging die ik in de middag kreeg. We zaten met z'n allen in de bus onderweg naar een havenstadje om lekker te gaan lunchen na ons avontuur. En op het digitale scherm van de bus, waar ook nieuws etc. op werd vertoond, verscheen ineens de tekst "Wings of love takes us anywhere". Hoe bijzonder.

Angst vs. leven.
In de ochtend gebeurde er ook iets. Over synchroniciteit gesproken. Toen zag ik een post van mijn medium "juf" en zij vroeg: welke vraag wil je graag beantwoord zien? En ik stelde mijn vraag over angst vs voelen (liefde/ hart). En na het springen zag ik een prive post van haar over haar zoon. Die in het klimbos niet meer durfde te klimmen. Waarop zij hem vertelde: Je hebt een keus. Ben je heel dapper en overwin je je angst? Of ben je heel dapper en kies je ervoor om niet te springen? Hij sprong!

En ik was geroerd door wat ze hem vertelde:

 • Ten eerste: je hebt altijd een keus.
 • Ten tweede: wat je ook kiest, het is altijd een dapper besluit.


Eigenlijk was haar post al het antwoord op mijn vraag die ik die ochtend stelde maar ook zelf ervaarde. Mooi verwoord door haar!

De volgende keer.
Ga ik weer springen. En kies ik misschien wel voor de "rollercoaster" aan het einde, zoals de kinderen wel deden. Maar voor nu voelde het super goed dat ik ben gegaan. Dat ik vooral heb genoten. En dat ik het gevoel van vrijheid weer even heb mogen ervaren. #loveit

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Wist je dat onze vroegste ervaringen een enorme impact hebben op wie we nu zijn?

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier