pablo2

Blog: Wil je even inlinken?

 31/05/2018

Tijdens een huiskameravond leunde ik op mijn collega in plaats van op mezelf te leunen, te vertrouwen dat het goed kwam. En wat is mijn conclusie?

Ofwel: wil je me even helpen?

Was mijn vraag aan het collega medium. En ze deed het… en op dat moment besefte ik mijn fout. Dit was het moment geweest om mezelf te “stretchen”, om mezelf de kans te geven aan mijn vertrouwen te werken en alsnog met de juiste bewijzen te komen. In plaats daarvan vroeg ik mijn collega of ze me wilde helpen. 

Niks mis mee natuurlijk
Maar maakt wel dat ik mezelf tekort deed. En dat besefte ik, uiteraard, pas achteraf. Toen het al was gebeurd. En op het moment dat mijn docente vroeg “wat maakt dat jullie met drie personen een huiskameravond doen?” wist ik genoeg. In plaats van op mezelf leunen, even hard werken en daarmee wel het vertrouwen winnen (van mezelf), gaf ik het uit handen. 

Zegt niks over mijn collega medium. Zegt alles over mij
Wat is het leven een mooie leerschool, nietwaar? Op dat moment dat zij inlinkte, gaf het me even rust, een mogelijkheid om te ademen. Om verder in te voelen. En daarna kon ik weer verder. Dus het leverde me zeker wat op. Maar wat nu als ik je vertel dat ik wat vertrouwenskwesties heb? Niet ten aanzien van anderen. Maar vertrouwen in mezelf! En wat deed ik dus op het moment dat ik haar hulp vroeg? Juist! Ik leunde op haar en niet op mijn eigen kwaliteiten en talenten. Het is wars van verbinding, contact maken, worstelen en dan stralen. En dat is wel wat ik die avond nodig had. 

Zoals mijn docente het zo mooi uitlegde… 
Je mag uithoudingsvermogen gaan trainen. Geen sprintjes meer doen. Maar ervoor zorgen dat je zelf zo’n 1,5 uur een avond kan verzorgen! Om op jezelf te leren vertrouwen. Met soms wat geworstel. Met een lach. Met een zucht. In verbinding met de ander. In contact. En dat maakt mij mij. Authentiek. En dat is wat ik wil! 

Dus mijn uitdaging is nu een huiskameravond alleen verzorgen! 
Ja, rete-spannend! Als ik dat zo mag zeggen. Maar heb er tegelijkertijd heel veel zin in! Dus wie zin heeft in een huiskameravond en vriendinnen, buren en/ of familie hiervoor wil uitnodigen? Just give me a call and I’ll be there! 

Wil je meer weten over huiskameravonden?
Wat het inhoudt en wat de investering is? Neem dan gerust een kijkje.

#energetischwerk

Meer weten over een huiskameravond

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Wist je dat onze vroegste ervaringen een enorme impact hebben op wie we nu zijn?

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier