pablo2

Blog: Wat mijn schouder mij vertelt!

 12/03/2018

Een opstellingsavond in het teken van fysieke klachten. Wat laat het energetisch/ systemisch veld zien?

In 2010 kreeg ik een schouderblessure

Waarom? Te slechte techniek, te veel frustratie in me in verband met een verbroken relatie, die ik met tennis eruit wilde slaan. Dat was gelukt! De wedstrijd wonnen we! Ik was als een tijger op de baan, met een keiharde service, die zelfs door de man aan de overkant (mix) niet kon worden gestopt. Ik was als een betonnen muur waar ze niet doorheen of overheen konden. Dat gaf een geweldig gevoel. 

En tegelijkertijd ook niet
Want … ik stopte op dat moment ook mijn schouder. Kapot. Instabiel. En wat instabiel is, kan niet meer aan elkaar komen. Sindsdien nog wel een poging gewaagd om te spelen. Tegen beter weten in. Want mijn schouder wil niet meer. 

En ben toen gaan denken…  
Wat zou mijn schouder in een opstelling daarover kwijt willen? Hoe zou de representant van mijn schouder zich voelen? Wat zou zij/ hij waarnemen? Frustratie? Woede? Onrust? Dat herken ik dan zeker… En gaat de schouder dan een stap verder? Zou de schouder mij het gevoel ONDER de woede willen laten zien? Verdriet? Teleurstelling. Ook een beetje bang. Zodat ik daarmee aan de slag kan en het kan “laten zijn”. In plaats van verstoppen of aan voorbij gaan, wat ik ook kan plaatsen? 

Het perfecte thema
Het perfecte thema voor een Opstellingsavond. In het teken van “wat vertelt mijn lichaam mij?”. Mijn schouderklachten komen telkens terug. Het ene moment niks aan de hand, het volgende moment trek ik mijn jas aan en schiet er een pijnscheut door me heen. Altijd met mijn hoofd bij mijn schouder en denkend “kan ik dit wel doen met mijn schouder”. 

Hoe bijzonder zou het zijn om de delen van je lichaam te laten “spreken”. Je hoofdpijn, pijn in de schouder of nek (lees hier de ervaring van mijn klant), pijn in de onderrug, je onrustige benen. Noem het maar op! We gaan niet op zoek naar de medische verklaring maar naar de energetische/ systemische verklaring op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Het veld laat het je zien! 

Representanten/ observanten
Voor deze avond ben ik nog op zoek naar representanten en observanten (m/v). En laat ik je vertellen, juist als representant en/ of observant kun je worden geraakt in je eigen thema’s. Want wat maakt dat jij wordt gekozen? Dat jij mag staan voor hetgeen de vraaginbrenger inbrengt. En vaak komt het besef ineens tijdens de opstelling. Of erna. En hoe komt het dat net jij aanwezig bent als een specifiek thema aan bod komt? Dat jij dat mag observeren en waarnemen vanaf de zijkant van het systemisch veld. We starten de avond met een waarnemingsoefening. Daarna gaan we aan de slag met de opstellingen. 

#systemischwerk #gezondheid

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Wist je dat onze vroegste ervaringen een enorme impact hebben op wie we nu zijn?

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier