pablo2

Blog: Wat inspireert mij? En jou?

 25/07/2016

Deze blog beschrijft de inspiratie van deze en vorige zomer. En dat inspiratie per persoon verschilt. Persoonlijke blog. Inspiratie. Vakantie. Muziek. Filmpjes. Zomer. 2016.

In de zomervakantie is het rustig. Hoe zorg ik nu ervoor dat ik wel in verbinding blijf met mensen die mijn Facebook pagina volgen… Vorig jaar liet ik mezelf inspireren door foto’s. Over allerlei onderwerpen: bloemenplaymobil, schelpen, regen, bomen, boeken, vogels, lucht. En voor dit jaar wilde ik iets anders. Dus koos ik voor muziek en film. De eerste post staat inmiddels op Facebook. De anderen volgen snel…

Even op mezelf. 
Het kiezen van de muziek en filmpjes gebeurt niet zomaar. Al lijkt het misschien wel zo. Ik vind het dan leuk, uitdagend om er iets van mezelf in te stoppen. Authenticiteit. En niet zomaar iets uit de Spotify kast te trekken. Maar er even naar luisteren. Mijn gevoel erbij halen. Even op mezelf zijn. Zo vind ik het lied (staat er ook tussen) Take me to church geweldig mooi. De variant van Scott Bradley dan. Kippenvel. Maar ook geroerd zijn. Dat wil ik dan graag delen. Wellicht raak jij er ook door geraakt. En zo niet… dan natuurlijk ook prima!

Want … deze muziek, deze filmpjes. Het gaat over mij! Wat inspireert mij. Wat vind ik prachtig en waar kan ik om lachen. Wat jou inspireert, kan totaal iets anders zijn. Gelukkig maar. Zoveel mensen, zoveel smaken en geuren.

Pas op de plaats.
Momenteel bevind ik me in een “rare” state of mind. De afgelopen weken stonden in het teken van mijn schouder blessure met zeker drie weken spanningshoofdpijn. Wat het onmogelijk maakte om in hetzelfde tempo door te gaan. Even een pas op de plaats. Veel reflecteren, mediteren, rust nemen, doorbijten (want het leven met kinderen gaat ook gewoon door), prioriteiten stellen. In mezelf keren. Om te “overleven”. En het heeft me (dat kan ik gelukkig achteraf zeggen) dus ook veel gebracht. Veel inzichten gekregen. Veel “aha”-momenten gehad. En dan nu … wat nu?

Dat is dus het “rare” eraan. Ik weet het even niet. Wat nu? Ik laat het maar even zo. Ik weet alleen dat er iets gaat veranderen. Aangezien ik zakelijk en persoonlijk één ben, heeft het op mijn hele leven effect (en niet alleen op de rollen die ik heb). Dat ik een tijdje terug een andere afslag heb genomen, dan ik vroeger altijd dacht dat ik zou nemen. En dat het nemen van die afslag niet spannend was -ik heb hem immers al genomen- maar dat het spannend is waar het naartoe gaat. En dat heeft tijd nodig. Geen druk (dus die leg ik mezelf maar even niet op). En hoe mooi getimed met de zomer voor de boeg? 

Vaag. 
Ik snap dat het vaag klinkt, overkomt. Voor mij is het ook vaag. Maar het voelt ook vertrouwd. Zeker. Ik ben op de goede weg. Het concrete komt wel weer. Na de zomer denk ik ;) 

Inspiratie.
Voor nu wens ik je veel inspiratie toe. Laat je deze zomer inspireren. Door alles en iedereen. En neem mee wat voor jou van waarde is. Ik spreek/ zie je snel na de zomer!

Jacqueline

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Wist je dat onze vroegste ervaringen een enorme impact hebben op wie we nu zijn?

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier