pablo2

Blog: Op vakantie extra genieten! Of toch niet?

 29/04/2019

Lees hier mijn verhaal en mijn connectie met voeding. Dan weet je gelijk waarom ik de speciale Opstellingsavond zo bijzonder vind!

Daar gaan we dan!

Een weekje genieten van de zon in Portugal. Koffers mee, bikini mee, leesboeken mee, meditaties mee, supplementen mee. 

Supplementen?
Yep! Sinds een aantal maanden ben ik voor een stofwisselingsziekte in behandeling bij een mesoloog (zie deze blogs: een en twee). En om sterker te worden, ik had immers een groot tekort aan bepaalde mineralen en vitaminen, neem ik -ook- op vakantie mijn supplementen mee. 

En hoe het bij mij werkt, ik begin er een beetje gevoel bij te krijgen
Is dat ik dan wel “los” mag. Ik mag dan van mezelf alle structuren loslaten die ik in het “normale” leven heb. Waar ik over praat? Nou, over structuren als dagelijks mediteren, yoga beoefenen en mijn eetpatroon. Al 11 jaar heb ik een aangepast eetpatroon: geen koemelk, geen kristalsuiker en beperkt gluten. En … maximaal twee koppen koffie. Ging me prima af, geen enkel probleem mee! 

Op vakantie mag ik dat alles wel weer eten! 
Terwijl ik net -na terugkomst van het Progressive Weekend van Joe Dispenza- had besloten dat ik mezelf eraan zou houden. Niet dus. Voordat ik het besef, neem ik een toetje na het eten. Ontbijt ik met lekkere broodjes en croissants. Neem ik pasta met een roomsaus. Een ijsje. Zal ik nog even doorgaan? En dat soms meerdere keren op een dag! 

Met als gevolg… 
Zeer slecht slapen. Elke nacht een paar uur slapen, dan weer wakker worden, naar de wc gaan, wakker liggen, in slaap vallen en na een tijdje weer wakker worden. De eerste nacht had ik goed geslapen (maar we moesten die dag er ook om 3u uit, niet gek dus), de rest van de nachten niet. En naast het slapen, last van onrust (in mijn benen). Een druk hoofd. 

Vanochtend maar even de mesoloog gevraagd hoe het zit 
Waarbij ik toch nog even zocht naar een andere oorzaak. Maar helaas, het was toch de voeding. Doordat ik mijn eetpatroon ineens weer drastisch aanpaste, kwam mijn vertering in het gedrang. En dat lost zich gewoonlijk ’s nachts op. Logisch dus dat slechte slapen! 

Vanaf het moment van terugkomst, zat ik weer in mijn vaste structuur van voeding 
Ga ik broeden op een manier om van lekker eten & drinken te genieten zonder dat het me verder lichamelijk belemmert. 

Heb ik van de vakantie genoten? 
Absoluut! Ben ook wijzer geworden (gelukkig)... 

Herken jij jezelf in dit verhaal? Of heb jij ook iets met voeding maar je weet nog niet wat? 
Waarom jij bijvoorbeeld in bepaalde situaties naar dropjes graait? Of alleen maar suiker wil? Kom dan gerust naar de bijzondere, extra Opstellingsavond met als thema voeding. Deze vindt plaats op donderdag 20 juni 2019 van 19-22u in Breda. We gaan dan met dit bijzondere thema aan het werk en aan de hand van drie opstellingen ontdekken wat de voeding voor rol in jouw leven speelt. Houd de agenda van Sprankelend in de gaten voor Opstellingsavonden met een thema.

Meer weten?
Bel of mail me gerust (via het Contact formulier op deze website).
Aanmelden? Dat kan ook! De investering bedraagt 30 euro incl. 21% btw. Aanmelden kan via deze link

#systemischwerk

Bekijk de agenda van 2020

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Break in the bond with mom (hechtingsproblematiek)

Lees dit bericht

Wist je dat onze vroegste ervaringen een enorme impact hebben op wie we nu zijn?

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier