pablo2

Blog: Nog één boek erbij... Dat kan best! En nog meer voorbeelden van gebrek aan realiteit ;)

 26/07/2017

Een blog over hoe slecht ik koffers kan inpakken. Hoe niet-praktisch ik dan ben. En ook hoe ik van mezelf geniet in dat proces. Fijne vakantie iedereen!

Binnenkort gaan we op vakantie. Even weg. Even genieten van de rust en ruimte. Elders. En -ondanks dat mijn partner en ik hebben afgesproken dat we samen inpakken- kan ik het niet laten. Overal in huis ontstaan "stapels". Een stapel met toiletartikelen die mee moeten. Een stapel met kleding van de kinderen. Een stapel handdoeken. En ja, ook een stapel leesboeken! 

En daar begint de waanzin!
Want ... het is het begin van het eind! De realiteit is dan ver te zoeken.

En dan weten jullie dat alvast... in deze blog is "overdrijven" ook een vak :)

Want mijn yogatas compleet met bolster, blokken, mat en handdoek moet mee. Staat ook al geregistreerd dat ik het niet mag vergeten. Mijn spullen van de opleiding: want ja, inderdaad, de vakantie is "the place to be" om huiswerk en opdrachten te maken. Toch? En dan mijn kleding... Ik neem zelfs fleece mee, want je weet nooit! Het is zomer!

En dan die boeken, want daar wil ik het graag over hebben. 

Voordat ik op vakantie ga, bepaal ik het doel.
Hoeveel boeken wil ik lezen? Wat voor soort boeken? Welke boeken gaan mee waarin ik al was begonnen? Wat is "zakelijk" handig? En waar ligt mijn persoonlijke interesse? Heel goed dat ik dit doe. Had het echter maar effect.

Het (tussentijdse) resultaat is inmiddels:

  • Een boek over het "tam" maken van je konijn.
  • Een aantal boeken gerelateerd aan mediumschap/ energie lezen.
  • Huiswerk van de opleiding (studieboek).
  • Kleurboek en potloden (en ja, op het strand kleuren is erg "zen").
  • Een boek over de innerlijke familie.
  • Een boek over hoe je van je passie je profijt kunt maken. 


En dan heb ik de boeken die op mijn E-reader staan niet eens erbij opgeteld. Mijn idee is namelijk, dat ik een boek zo uit kan hebben en dan heb ik een reserve nodig. Of stel dat het een keer slecht weer is. Heerlijk om dan te lezen.

O.M.G. (Oh My God)
Is toch niet te doen? Ik weet het! Niet voor niks dat mijn partner voorstelt om samen de koffers in te pakken. Dan is het nog een beetje te overzien. En kan er aan "damage control" worden gedaan. 

Voor nu heb ik het volgende plan bedacht.
Ik neem de stapel boeken in mijn handen en ga voelen welke boeken het meeste aanspreken (maximaal drie stuks). En die neem ik in ieder geval mee! En dan bepaalt de grootte van mijn tas het aantal resterende boeken. Goede deal? Dacht het wel!

En als ik het zo nalees, terwijl ik dit allemaal schrijf.
Merk ik dat ik geniet. Van de humor. Het bizarre. Het onderwerp want waar maak ik me druk over. En het grappige is: ik maak me niet druk. Ik geniet. Want ik mag mijn koffer inpakken. We gaan op vakantie! En daar kijk ik erg naar uit! Dat vind ik veel belangrijker. Die boeken, dat komt wel goed. 

En gelukkig kan ik erom lachen. Heb ik die zelfspot. Kan ik daar ook van genieten. Want ook dat is voorpret.

Fijne vakantie iedereen! Love it, enjoy it, feel it!

Groet Sprankel

Meer nieuws artikelen en blogs

Als coach doe ik dagelijks nieuwe ervaringen op. Zo ontstaan pareltjes van inzichten. Die deel ik graag met je. Grasduin in de blogs die ik de afgelopen jaren schreef. Er komen nog steeds nieuwe blogs bij. Concreet aan de slag? Kijk snel in de agenda. Er zit vast een passende opstellingsavond, inspirerende lezing of uitdagende workshop voor je bij.

Ontdek de kracht van Compassionate Inquiry

Lees dit bericht

De ongeborenen een plek geven. Hun plek!

Lees dit bericht

Ook wat aanscherping nodig?

Je hebt alles wat je wilt, maar toch ben je niet gelukkig. Misschien vind je het lastig om grenzen aan te geven of knopen door te hakken, voel je je minder waard dan een ander of loop je in relaties altijd tegen moeilijkheden aan. Kortom: het leven geeft je citroenen, maar het maken van limonade lukt je niet. Wil je dat verder onderzoeken? Je bent van harte welkom!

Bel mij
06 115 110 90

Of stuur mij een WhatsApp bericht via de button rechtsonder op de website

Mail mij
info@sprankelendaandeslag.nl

Of gebruik het contactformulier